Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lojzeP
Živeli ! :D

Zelo naporen dan je za nami - pa tudi tekli smo nekaj, a ne :wink:

Gledano v celoti je bila stvar kar uspešna, poudarek pa ( zopet ) na analizi. 8) 8)

Glede teka lahko rečem, da se mi je zdelo vse zelo "poštimano", tako, da kakih zamer oz. pripomb glede organizacije, ne bi smelo biti. :clap:

Navijanje ob progi precej konkrektno, da ne rečem celo zelooooo glasno ( Barb, Binch, Simon ( Nataša $), Pia, Staša, "kanonmojster Darko, pa njegova TMP, pa Filipid, pa ... sej ne vem komu še vse ena velilka zahvala. :cast1: :cast:

Na analizi pa ( le kako sicer ) zelo veselo , če se blago izrazim .
Smo tudi z DR. Branetom ene dve rekli - morda se še kaj izcimi iz tega. :idea: :idea:

Pa še nekaj novih TF - jevcev spoznanih - hvala Pegazu, da je Darji ( Snežinki ) "zrihtal" nick. Pa Gorenjke ( KR ) smo za rokav "cukali", pa Savinjčani so se predstavili, pa Ninočka se je kar lepo razgovorila, pa ... joj, kako naj človek sploh vsemu sledi. 8) :lol:

Odlično je bilo - upam , da se spet čimprej vidimo :D

2x NLP

P.S. nekaj je bilo tudi pogrešanih - pa morda drugič :idea:
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj!

BRAVO VSEM!!!

Ko sem čakala pri arkadah na križišču Šubičeve in Slovenske na štart, je bilo v mojih nogah čutiti kar nekaj mravljincev. :D Res je zgledalo veličastno!!! The stroj so naredili svoje, obrazi iz prvih vrst pa tudi!

Vseskozi mi je bilo sicer malce hudo, da nisem del množice, a hkrati sem vesela tudi tega, da sem maraton doživela kot (aktivna) gledalka.

Super vas je bilo gledati in navijati. Trudila sem se biti čimbolj glasna in vas hkrati čimveč ujeti v objektiv - to ni bilo vedno mogoče ;) Bomo videli.

Še enkrat bravo vsem in želim čimmanj bolečih kolen - pri nas doma sva že 2 kriplja :?

V Sežani se vidimo!!! Aja, pa v Palmanovi... :roll:

Noč!
Uporabniški avatar
 primus
Bil je res pravi tekaški praznik !
O svojem teku ne bom preveč razpredal, lahko rečem le to, da sem sedaj bogatejši za izkušnjo, kako zgleda, če nisi zadosti dobro pripravljen, pa vseeno trmariš in greš na silo na 42. Upam, da sem sedaj ozdravljen. :)

Zahvalil bi se pa vsem navijačem ob progi, še posebno TFovcem (Binch, Pia, Staša, DPop, Tmp,...) - dobri ste. Mislim, da je tekačem še veliko težje samo gledat.

Še posebej hvala Barb - zlata si. Tistih 100 m s tabo mi je po vseh mukah močno dvignilo samozavest :wink:

primus

p.s.: glede organizacije - vse pohvale; 'pogrelo' me je pa premajhno število WCjev na štartu (kot vsako leto). Smo se drenali kar v oštariji na vogalu, drugače ne vem kako bi speljali do štarta...
Uporabniški avatar
 Matevz
Primus:
Glede WCja je fina varianta, da vzameš en bidon, ga spiješ in se par minut pred štartom polulaš vanj in ga vžeš stran.

Glede nepripravljenosti: vsak je vedno nepripravljen. Ali ima premalo km ali pa gre prehitro. Onih drugih je hudo malo, kar se bo videlo iz rezultatov, ko bodo objavili vmesne čase. "Dobro pripravljeni" (fizično in v glavi) grejo even splits. ampak tega boš videl je hudo malo.

Evo jaz vem in sem skozi vedel da imam v nogah ene 3.05, ampak ne, vedno te obsede nekaj in misliš, da greš lahko bolje, NO GO. Saj sem vedel da ne morem iti, ampak, ko sva z Bigfrikom cepala 4.00 kilometre po Podutiku se ti spet vse živo po glavi podi. Ampak streznitev vedno sledi in to kruta.

Pa to je bil moj 9. maraton oz. 16. če še une na Ironmanih štejem. Pa se še zdaj nisem nič naučil. Moram bit res zabit. Butn, Butn Butn.....

Malo krivde lahko bigfriku pripišem. Če ga ne bi poznal, bi ga mirno naprej spustil, tako pa sem ga nekaj km držal brez potrebe. Če ne bi bil verjetno kakšno minuto hitrejši (ampak do 3.05 itak ne bi pripšel) noge bi me pa isto neskončno bolele. Še sreča da je naš spomin bolj luknjilčav, in bomo do drugega leta že vse pozabili. Ker bolečine zadnjih 10-12km so bile pa hude. IN TO ZELO.
Uporabniški avatar
 Lena
Čestitke vsem, ki ste danes tekli! Sem kar iz Kranja navijala, pa upam, da je kaj prineslo do Ljubljane.
Pa dober (in dolg) počitek vam želim!

Lp,
Lena
Uporabniški avatar
 Matevz
Pa hitrost pri rezultatih je treba ful pohvalit. Sicer še niso z vmesnimi časi, ampak končni so bili pa ful hitro na netu. :D :D
 Ninocka
Moj prvi polmaraton. Mešani občutki. Skoraj dve ure boja s samo sabo (rezultat okej sicer). Nobenega poleta, temveč lesenenje iz km v km. Vseeno zelo pozitivna bilanca. Se mi zdi, da sem se v teh 2 urah kar veliko "naučila" o sebi.

Taktika: okej-počasnih 5 km in postopno pospeševanje kasneje
Vreme in obleka: slabo-zakuhala in dehidrirala že na prvih 5 km, seveda v dolgih pajkicah :oops: in pretopli majcki
Organiziranost: okej-edino na določenih postajah je bilo potrebno malce čakati na vodo
Vzdušje: fenomenalno- čeprav žal ni vplivalo na težo mojih nog
Uporabniški avatar
 runner
Ljubljana je danes bila topla in lepa. Je lepa, kaj? Ko sem prvič pred svojo majko ponesreči povedal, da grem domov misleč na Ljubljano je bila jezna (bog naj ji da pokoj). Večkrat sem se spraševal, kako je tako hitro postala moj dom. Lepota ulic sigurno ni zadosti. Mogoče dejstvo, da sem tukaj našel veliko prijateljev, ampak jaz vedno in povsod imam veliko prijateljev. No, kakorkoli že danes je "moje" mesto imelo praznik.
Tekaški praznik.
Bilo je lepo teči v kilometrski kači po ljubljanskih ulicah. Meni je tudi sam štart fascinanten. Ko sem s Erotom pred štartom gledal Garmina in Timexa in iskal Fotrovo novo frizuro me je spet preplavil en lep občutek kako je lepo živeti v Ljubljani. Ko pa se je začelo so me skrbi, da na koga ne stopim ali ne padem v startni gužvi hitro streznili. N-ta je samo par ulic bila v moji bližini in potem je odhitela naprej. Jaz sem počasi gulil svojo laganico (6min/km) po Večni poti in prisluškoval tajne signale, ki so mi jih poškodovana kolena pošiljala. Ker so signali bili šibki sem lepo nadaljeval, s kolegom iz Hermesa, pot proti Šiški… na Vodnikovi sem poklical teto, da pride ven pozdraviti tekače. Tukaj sem se spomnil tekača s Bajsijevih dijapozitivov iz NY maratona ki teče s mobitelom v rokah. Ma kaj me briga … teta me je bila vesela.

Kaj niso Šikari face? Pleh muzika, pa zastave. Tudi čez obvoznico v Dravljah. Ljudje ob cestah, zvoni, navijanje. Moj kolega je vse bolj pogosteje hodil namesto tekel tako, da sem se odločil da ga vlečem do konca. Pač sem naredil en trening od pol-maratona. V hrib sem se podil in izvajal poskoke, da sem krepil meča. Potem tekel nazaj in ga bodril naj vztraja. Izmišljal sem zgodbe, mu kazal lepe hiše, obljubljal pivo na cilju… (iskreno rečeno mislim da sem mu malo šel na živce s tem gobcanjem) ampak ga nisem pustil. Takrat sem videl Oranžnega Slona in Pegasusa. Ta dva sta fino, lagano sportski, brez napora, v pogovornem tempu (tukaj je poudarek na pogovornem) križarila po trasi. Mikalo me je da bi šel še en krog z njimi, ampak bolečina v kolenu pri Zoo-ju me je hitro streznila. Poškodba je pač poškodba in zahteva svoj čas. Vesel sem bil dpop-a,tmp, Staše,Binch, Pie in vseh ostalih ki so nas pozdravljali ob trasi. Na koncu pa finiš in takoj v klet na AnaLizo (mislim da bi bil že skrajni čas da spoznam to Ano in Lizo, koliko pišemo o njiju). Po parih pivicah je Hermesova struja TF šla v cilj pričakati tekače na 42km. Landlord je priletel po točno štirih urah (par minutk pred Mravljetom) in potem smo se videli Erotov prihod in potem še Mišotov.
Tukaj moram pohvaliti navijače iz Kopra, ki so kar v cilju čakali na svoje moštvene kolege in vsaki prihod spremljali z ovacijami. Predlagam da naslednje leto tudi mi namesto v klet povabimo Ano in Lizo kar v ciljni prostor.

No dosti je tega pisanja… grem na balkon na en cigaret. Pol bom pa fuknil škatlo v 3.14zdo mat… mogoče ne veste - danes neham kaditi.

LP runner
Uporabniški avatar
 Fotr
Ljubljanski maraton mi bo ostal v trajnem spominu po izrednih človeških dejanjih, ki so se mi vtisnili v srce in dušo. Najprej zasluga članov Tekaškega foruma, ki so me predlagali in pregovorili, naj nastopim na polmaratonu. Brez tega ne bi doživel današnjega veličastja prireditve in res mnogih dobrih želja, ki so mi jih je izrekli brezštevilni tekači in ljudje, ki so bili seznanjeni z mojimi cilji. Brez tega ne bi doživel izrednih Branetovih trenerskih nasvetov in treningov teka, ki smo jih izvedli v okviru Poletove ekipe, brez tega ne bi doživel današnjih nesebičnih dejanj prijatelja Matjaža, ki je že v začetku obljubil, da bo tekel z mano. Brez njegove psihične pomoči, bi takrat, ko me je reševalec vprašal, če je vse v redu, zagotovo odstopil in s tem razočaral vse, ki so držali pesti zame. Vendar mi je Matjaž vseskozi dodajal voljo in vlival moči, da sem pritekel do cilja. Takoj je videl, koliko lahko tečem in kako in vseh 21 km tekel ob meni. To so značilnosti in vrline članov Tekaškega foruma in vsem sem zelo hvaležen. Hvala, Matjaž, res si mi prijatelj! Ne smem pozabiti navijačev, saj se je skoraj vso pot slišalo z vseh strani: »Dajmo Fotr!« Če me niso bodrili gledalci, so me pa sotekači, ki so me prehitevali. Res hvala vsem!

Po drugi strani pa sem, ne razočaran, ampak rahlo jezen, ker mi tek ni šel od nog. Sploh me niso bolele noge, ni me dajala sapa, samo nikakor nisem mogel razviti teka, kakršnega vem, da zmorem. Vse vzroke bom še preučil, mislim pa, da bo držalo to, kar je Brane večkrat rekel: »Včasih tečeš tako z lahkoto, da noge kar same tečejo, včasih pa nikakor ne gre.« Mislim, da je bilo danes »nikakor ne gre«. Mogoče je tudi, da sem se v silni želji, doseči želen rezultat dobesedno iztrgal iz verige in izgorel v želji, da tečem, tako kot sem želel. Vendar me ni ničesar potrlo, priložnosti bo še veliko, današnjih krasnih človeških dejanj in doživetij pa nikoli ne bi doživel, če ne bi tekel na tem polmaratonu.
Uporabniški avatar
 miro
Mene je pa najbol fasciniralo navijanje mojih prijateljev iz "TF ",tik pred ciljem , res so mi dali krila , kakšen Red bull , vi ste mi dali krila!!
Škoda , ker se nisem mogel udeležiti analize , prišel me je tudi bodriti sin s punco , ter me z ženo povabil na kosilo , tako , da nisem mogel odkloniti.
Seveda bom moral svoje vtise še malo preučiti, v glavnem so občutki lepi - izkazal se je " ekipni " duh tekaškega foruma.
Vsi ste " face ", hvala vam za vse prijetne občutke na progi!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 gregorb
No prvi maraton je za mano! Občutki so dobri, po planu pod 4 ure in lahko rečem, da sem zadovoljen.
Po pripovedovanju tistih, ki so že pretekli maraton sem bil kar malce rezerviran v pričakovanju krize nekje okrog 36km. No meni se nič kaj izrazito kriznega na teh kilometrih ni dogajalo, pač pa že prej okrog 28.km. Prvi krog sem verjetno začel prehitro kar se je poznalo potem v drugem krogu.
Kar zadeva oznak, sem pogrešal kilometrske oznake od 37 km do 41km.
Hvala forumovcem za spodbudo ob progi in tik pred ciljem.
Danes sem prvič tekel z gasbo-super, kar ne vem, če bi brez tega sploh zdržal!
Kar zadeva navijanje ob progi, se mi je zdelo, da je bilo lani ob progi, kljub slabšemu vremenu bolj živo.
Na analizo žal nisem mogel, ker sem imel še obveznosti v službi.
 jumper
Čestitke vsem, ki ste sodelovali na malem ali VELIKEM maratonu, še posebej pa Boru za dober rezultat.

BRAVO
Uporabniški avatar
 TANJAO
Mi-2 sva se imela fajn na temo 9 maratonu-full dobro vzdušje ob progi.Sem zadovolna da sem se za moj 1 maraton odločila za tek na domačem dvorišču!Hvala vsem navijačem ob progi- slikce sem si tudi ogledala! Čez Ana-lizo je pa tud ni!Pa čez žirafo pa sploh ne!!
Se beremo, vaša gospodinja iz Šiške-Tanja- tud likam hiter!!!
Uporabniški avatar
 landlord
Prvi maraton, fenomenalni obcutki. Dosegel sem zastavljeni cilj, cas okoli 4 ure (4:00:10). The Stroj na zacetku so raztural, prijaznost folka umes, "low fives" z otroci ob progi... Sicer sem takoj po tekmi razmisljal, da bo to moj prvi in obenem tudi zadnji, pa se stvari menjajo iz ure v uro. Se ze nacrtujejo zimski treningi in vse ostale pizdarije za katere bo casa se vec kot dovolj.

Barb RESPECT, zadnji trije kilometri so bli safr, prehitel me je ero, prehitela me je ena starejsa gospa z se frisno trajno, kilometer pred ciljem pa se ena sjora k je bla skoz v blizini zadnjih 5 kilometrov.

Sicer sem prvi krog zlo prehitr zacel (1:45-1:50 ne vem tocno), potegnil so me 21 kilometrasi.

Eno prasanje. A tud na kakih ostalih maratonih skup tecejo ti dve skupini tekacev, ki majo cist druge casovne cilje in posledicno tud drug nacin teka. To je edina stvar k me je motila danes, je pa res da mal samokontrole in poznavanja samega sebe ne bi skodil. Je pa to moj prvi zato mi je oprosceno ;)
Uporabniški avatar
 Damijan
Hoj vsem na TF - z nekom je pač treba deliti vse te občutke po tekmi, ne?

1. Sem malo pregledal vaše odmeve na samo organizacijo - najbolj mi je stopilo pred oči - kilometrske oznake: KATASTROFA! Res me čudi, da organizator v današnjem času (vsi mogoči števci, pa GPS ipd) ne more do cm natančno sicer dost dobro vidnih postaviti tabl - enim to pomeni veliko, saj smo vse leto garali za ta nastop (razen če kdo namenoma prestavlja tele table - v kar pa dvomim). Namreč - ob vsaki tabli sem na Polarju označil Lap in sedaj, ko malo gledam, vidim da nekaj gotovo ni bilo OK: časi na km so namreč vse od 3:37 pa do 4:48. Ob enakomenem tempu takšna razlika z moje strani ni mogoča, predstavljajte pa si paniko, ko pogledaš, da je na uri že npr: 4,20/km, oznaka pa še daleč pred tabo. Posledica: stisneš na gas, dvigneš pulz, prideš v rdeče polje, slej ko prej občutiš posledico... Mogoče zveni zahtevno, ampak sicer oznak sploh ne potrebujemo...

2. spremljanje s kolesi in avtomobili: zakaj hudiča ima organizator redarje? Neotesano tudi s strani tekačev...

3. škoda zaradi vetra - na določenih odprtinah je kar precej tiščal v prsa ne?

4. na dnevniku TVS so omenili, da naj bi progo končno prestavili v mesto, med ljudi, brez klancev ipd... Se vam zdi ideja OK oz koliko je sploh na tem resnice? Meni je namreč precej večji užitek na tekmah (maratonih) teči med ploskanjem, vzpodujanjem, folkom skratka...

Uf, dovolj, kdo bo vse to bral...

LP vsem

Damijan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA