prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 katka
Spomnim se, da so pred leti zbirali odslužene športne copate za tlakovanje športnih igrišč... ima kdo kakšen uporaben nasvet, kaj narediti s starimi copati? Jih kakšno podjetje zbira / predeluje v kaj koristnega?
Ali smo pač obsojeni na to, da jih vržemo v smeti v pomanjkanju boljših izbir? :(
Uporabniški avatar
 katka
Pojasnilo Centra ponovne uporabe:

podjetje Nike zbira in pošilja odslužene športne copate v reciklažo, gre za program Reuse-a-Shoe. Surovino nato uporabijo za izdelavo nove obutve ali športnih površin. Pri nas v Sloveniji podlag iz recikliranih športnih copat še nismo vgradili. Glavni razlog je črna barva osnovnega materiala, ki mu primešamo granule iz copat. V toplejših mesecih se utegne podlaga na osončenih površinah precej segreti. Kljub vsemu pa je ideja o taki uporabi granul iz gum in športnih copat z okoljskega vidika zanimiva, saj bi preprečevala, da bi izdelki končali na že prenapolnjenih odlagališčih odpadkov.
Žal zaenkrat pri nas ni druge možnosti, kot da oddate odslužene copate med preostanek odpadkov.

:?
js sm pa kupla brooksove green silence, ki so že 3/4 izdelane iz recikliranega materiala. mi je super tekmovalni dolgoprogaški copat, pa tudi eden redkih recikliranih. nič prej se ne znuca kot ostali, je pa res, da mu hodi v plus moja majhna teža (pod 55kg).
Uporabniški avatar
 ZHAK
katka napisal/-a:Pojasnilo Centra ponovne uporabe:

podjetje Nike zbira in pošilja odslužene športne copate v reciklažo, gre za program Reuse-a-Shoe. Surovino nato uporabijo za izdelavo nove obutve ali športnih površin. Pri nas v Sloveniji podlag iz recikliranih športnih copat še nismo vgradili. Glavni razlog je črna barva osnovnega materiala, ki mu primešamo granule iz copat. V toplejših mesecih se utegne podlaga na osončenih površinah precej segreti. Kljub vsemu pa je ideja o taki uporabi granul iz gum in športnih copat z okoljskega vidika zanimiva, saj bi preprečevala, da bi izdelki končali na že prenapolnjenih odlagališčih odpadkov.
Žal zaenkrat pri nas ni druge možnosti, kot da oddate odslužene copate med preostanek odpadkov.

:?

Ne me držat za besedo, ampak zdi se mi, da so pred leti v Ljubljani odprli tako igrišče, gost na otvoritvi pa je bil Scottie Pippen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA