področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Prvič Amazon - zadovoljen z ceno in hitrim odzivom. In nikakor ne zadnjič. Pač počakamo konec leta ali kaj podobnega ko padejo cene precej pod našimi. Malo spremljaš določen model in vidiš kako gre zaloga proti koncu bolj cena pada. Pač kakor komu paše. Kayano 16 so pri nas 165 € Amazon pa od 89,95 funta dalje ali 110,11 € plus ene 8 € poštnina. Pošteno? Enako velja za vse modele.
Iz firbca od časa do časa malce pogledam na te "naše" tuje spletne strani in danes je pri stričku wigglu za vejvrajderke (samo ženski model) napisano sledeče:
Product does not ship to your area
We are sorry, but due to your postal destination Slovenia we can not despatch this item.

Me prav zanima, v čem je fora.
Loni napisal/-a:Iz firbca od časa do časa malce pogledam na te "naše" tuje spletne strani in danes je pri stričku wigglu za vejvrajderke (samo ženski model) napisano sledeče:
Product does not ship to your area
We are sorry, but due to your postal destination Slovenia we can not despatch this item.

Me prav zanima, v čem je fora.

A res ??? to pa tudi mene ful firbec mara.
Pozdrav,

a ima kdo kakšne izkušnje z naročanjem preko spleta iz USA?

Se da kako carini izognit?

Koliko je recimo stroška carine na neko pošiljko v vrednosti 200,00 EUR?

Sem tudi že predlagal pošiljatelju (torej prodajalcu), da bi mi dal manjši račun, pa se nekako ne strinja :-) tolk o kooperativnosti :-)
gospodic napisal/-a:Pozdrav,

a ima kdo kakšne izkušnje z naročanjem preko spleta iz USA?

Se da kako carini izognit?

Koliko je recimo stroška carine na neko pošiljko v vrednosti 200,00 EUR?

Sem tudi že predlagal pošiljatelju (torej prodajalcu), da bi mi dal manjši račun, pa se nekako ne strinja :-) tolk o kooperativnosti :-)

Koliko znaša carina si poglej na spletni strani carine, v bazi Taric. Plača se za vrednosti nad 150 EUR (kar vključuje poštnino). Mislim pa, da več znese plačilo DDV, ker se plača nad vrednostjo 21 EUR, znaša pa, no saj veš. Če gre skozi postopek carinjenja, potem se plača tudi nekaj malega pošti, ki pristavi svoj lonček. Če ne gre, ne gre pa kadar je manj od zneska za davčenje, potem dobiš paket direktno domov. "Gift" in "manjša vrednost" - to niti ni relevantno, ker cariniki gledajo dejansko vrednost in jih prav malo briga, kaj piše na računu, če je cena nižja od tega, kar smatrajo za primerno ceno.
Živjo,

Na amazonu.uk.com želim naročiti superge (Mizuno Ultima 2) in me zanima koliko je ponavadi poštnina? Na koncu mi želijo zaračunati 20 funtov poštnine. Ali je to običajno?
Še vedno me pridejo cenejo kot pa pri nas.

lp vid
Ja to vem.Ampak copate ,ki jih iščem so na voljo samo v ZDA. :--(
Ko pa opazujem tabelo velikosti je ta zelo različna.
V ZDA je 31 cm : UK 14,5.....EUR 48.....US 15......
V UK pa je 31 cm:UK 12,5......EUR 46,5.......US 13,5.
To je štala :evil: :evil:
Če bi bil centimeter enak centimetru bi vse štimalo ,ampak pri vsem napisanem še temu ni verjeti :hello:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 41

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA