Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 klatez
Tae, to sem čakal... :clap:
Sicer boš to v prakso malo težje prenesel, ampak se splača.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tae :clap: :clap:
Preberi si pa še kaj o makrociklih pri teku.
Ne moreš 7 polmaratonov na sezono oddirkat na polno in PB, tudi če si Tae.
Pa vsako leto si postavil OR - če to ni zadost, pa ne vem kaj je.
Preden začneš ZEN-at sem prepričan, da boš še kakšno rekel.
Če pa ne boš, boš pač le še užival, tako kot večina nas.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 22 Nov 2010, 15:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 5rca
vencelj napisal/-a::laola
Jap, to je življenje :!:
Sedaj se ti je zgodil največji napredek :D .

LP, vencelj

s tem se strinjam tudi jaz :D
Uporabniški avatar
 tae
Nisem računal, da bom sploh prejel kakšen komentar na to temo. Ali moram še kaj komentirati kontra?
 Liquid
Jaz sem ti že pred časom napovedal kaj sledi. ;) V glavnem sem prepričan, da boš presenečen nad svojimi rezultati v prihodnosti. Še vedno menim, da je tistih tvojih 30+ tekem na leto čisto preveč. A si mogoče kje zasledil, da Usain Bolt uleti na čisto vsako tekaško 'veselico'? Včasih je en dolg počasen trening v nedeljo bolj koristen, kot pa kratka 'šprint' tekma. Pazi POČASEN dolg trening pomeni, da dejansko POČASI tečeš. To pomeni brez tvojih hitrih 'vložkov' (tudi če je klanec navzdol). :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz sem pa ogorčen!

Že štiri leta, kar sem torej vstal s kavča in šel teč sem si pravil - ko bom velik bom pa tae. Hočem reči - mene je sesulo, ko sem imel na polmaratonu 2:07 namesto 1:59, pa tako sem se matral. Ampak sem si rekel, lej, nekega dne boš začel pač zares trenirat. Kilometre nabirat, na prehrano pazit, integrale, fartleke te reči, in boš lepo tak postaven in suh kot recimo uroš al pa tae pa taki, in bo šlo. Predvsem pa (sem govoril sam sebi v trenutkih obupa) poštimaj si v glavi. Lej, kako teli forumaši znajo! Naravnost na 1:13:56 pikirajo na - recimo - Palmanovi. In uspejo.

Skratka, skoraj bogovi.

Potem pa takole čisto zemeljsko priznanje...
Uporabniški avatar
 zajc
Predlagam ti, če že ne moreš brez številk, postavi uro v kot in si nabavi GPS logger (npr. http://global.mobileaction.com/product/ ... tU_USB.jsp - to je res majhna "škatlica", ki jo imaš lahko v žepu tekaških hlač ali nahrbtniku). Podatke boš lahko analiziral šele po teku, med tekom pa se boš, neobremenjen s številkami, naučil "poslušati" samega sebe in pričel uživati v teku (saj zato pa tečemo).
Drugače pa, če bi jaz imel take rezultate na pol maratonu kot jih imaš ti :clap: , bi bil zadovoljen za 10 let naprej in se ne bi sekiral zaradi kakšnega slabšega rezultata.
Uporabniški avatar
 mitjas
tae napisal/-a:Nisem računal, da bom sploh prejel kakšen komentar na to temo. Ali moram še kaj komentirati kontra?

A daj no, nisi računal na komentrarje :roll:
Na kaj pa si računal, da bomo samo mirno (pre)brali tvoj prvi post :?:
Zdej pa maš, ko si javno objavil svoje misli :--

Če vprašaš mene, rabiš kakšen nov izziv - bom kar napisal maraton, da boš lahko komentiral :lol: . Malo preglej svoje treninge, glede na to, da imaš vse zapisano, ni hudič, da ne boš našel kakšne luknje, napake, izboljšave...
Najprej pa možgane na off, dobro regeneracijo, z novim letom pa napadeva 1:19 :wink:
Uporabniški avatar
 StaraKost
Luknja je prav v tem, da ne smeš trenirati tako kot takrat ko si bil najboljši. Tisto je veljalo za takrat. Za novo izboljšavo je potreben drugačen in ne enak način vadbe :D .
Če imaš tekmovalnega črva v riti, ti ni pomoči :mrgreen: . To ti povem iz prve roke.
To kar si ti javno napisal, sem si jaz že 100krat dopovedoval, pa je držalo samo do prve pavze/počitka :D .
Uporabniški avatar
 Loni
Kdo pa pravi, da so Taetovi najboljši časi že mimo? En spodletel poskus pa že ne more biti relevanten, čeprav se je verjetno takrat tako zdelo.
Ne, ne, ne, Taeta pa ne damo. Kdo pa nam bo potem "kravžljal" možgane, mislim na nas, običajne smrtnike, s svojimi teorijami in praksami, katerih jaz npr. ne bom nikoli uresničila. Pa ne zato, ke bi bile zgrešene, ampak zato, ker tega enostavno nimam v sebi.
Uporabniški avatar
 INOT
Rezultati so res porazni in dejstvo je, da bo samo še slabše, zato ti predlagam, da presedlaš na golf. Ker pa ti bo tam huda konkurenca en črni tip bo vseeno mogoče najboljše, da presedlaš med ultraše :D
Najprej se reši butastih raznoraznih programov in se spravi ven tečt. Ker si pravi ded bo to vsaj 20 km :D
Uporabniški avatar
 tae
Uff, očitno vam dolgujem odgovore.

No pa začnimo od zadaj.

INOT :arrow: stara sablja, hvala za vabilo v tvoje vode, to si štejem v čast. Raznoraznih butastih programov, kot temu praviš, sem se znebil :D Če se ne motim imava pa še neporavnane račune. 1x si ti mene, 1x sem jaz tebe, se bova kaj spomnila v 2011?

AVI :arrow: tudi tebi hvala za vabilo na vaša družabna srečanja. Ne morem pa tega obljubiti, ker se mi med tednom vedno mudi domov po otroke. Da bi se vračal na trening v Lj, ne hvala. Če se boste kdaj spomnili med vikendom.

Loni :arrow: posebej zate bom v prihodnje še preveril kakšno teorijo s prakso. :D

StaraKost :arrow: Ne vem sicer koliko si star, gotovo pa dovolj izkušen. Drugačen način vadbe torej. Prav imaš, da sem tekmovalen. Ne pomeni, da bom nehal tekmovati, pač pa ne bom (vsaj skušal bom tako) številkam posvečal toliko pozornosti in posledično tudi obremenjevanja.

mitjas :arrow:
mitjas napisal/-a:
Na kaj pa si računal, da bomo samo mirno (pre)brali tvoj prvi post :?:

Ja.

mitjas napisal/-a:
Zdej pa maš, ko si javno objavil svoje misli :--

Pravzaprav imaš prav. Tiho bi bil in bi imel mir. Vendar me je matralo, nekaj v meni je govorilo, da moram to nekomu povedati. Zdaj mi je lažje, čeprav moram sedaj dodatno odgovarjati. :D

Če sem te prav razumel, me izzivaš v maratonu in polovički v letu 2011. Če bi šlo za kakšno stavo...

Ostalim pa odgovorim malo kasneje.
Uporabniški avatar
 tae
zajc :arrow: tudi ti si včasih tekmoval v polmaratonu in krajših razdaljah, sedaj pa na 100k

Pina :arrow: se vidi, da si bolj nova med nami. Naš Wega se rad malo poheca, veš.

Wega :arrow: upam, da te nisem sedaj razočaral. Ja, res imaš, le človek sem. Sicer si pa tudi ti s svojim tekaškim javnim programom inspiracija mnogim začetnikom. Tako, da :clap:

Liquid :arrow: O.k. drugo leto manj tekem. Vem pa vsaj za 3, kjer bova skupaj. Bo vredu, če ti v prihodnje prepustim vodstvo pri najinem skupnem tekanju?

Razy :arrow: spet si opravičil svoje ime. Beseda ZEN mi je sicer že poznana iz drugih področij življenja, vendar jo s tekom v celoti še ne morem povezati.

klatež in Nataša :arrow: Zen tek za trening je vsekakor dobrodošel. Še vedno pa bom šel na kakšno tekmo. Še vedno se bom trudil po svojih najboljših močeh. Razlika je le v tem, da bom šel brez pričakovanj in planov, posledično tudi ne bom mogel biti razočaran, ne glede na to kako se bom odrezal.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA