Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
sam še to, pa bom nehal. res je, zmotil sem se. predpostavljal sem, da se s treningom hitrost veča, vendar sem postavil limito v x os namesto v y. zmotilo me je da je pri (-), Vmax na začetku. dejansko je prava krivulja še najbolj podobna logaritemski. pa še to se pri n treningih obrne navzdol, kar pomeni, da je kvadratna s preznakom (-). sedi ena :D .
Logaritemski bi bila lahko podobna v začetni fazi treninga v primeru, da je osnova logaritma večja od 1. Če je manjša pa ne sovpada.

Žal...

Doktroski kandidat Jozgol, v svojem zagovoru doktorske disertacije tako v ustni razlagi kot tudi v odgovorih na postavljena vprašanja ni dokazal, da obvlada obravnavano problematiko s področja svoje teme. Čeprav k vprašanjem, ki jih obravnava pristopa z znanstvenimi metodami, TF komisija meni, da si je ob študiju ustvaril napačno stališče o predstavljeni temi.

Komisija za zagovor doktorske disertacije je v skladu s statutom Univerze TF sprejela naslednji sklep:

Doktorksi kandidat Jozgol, ni dokazal, da obvlada v disertaciji predstavljeno področje, zato komisja TF predlaga senatu TF, da doktorsko nalogo vrne kandidatu v dopolnitev. Rok za dopolnitev disertacije je tri mesece. V kolikor kandidat v tem času naloge na popravi, se smatra, da je od zagovora odstopil. Pravica do promocije v doktorja znanosti, do preteka določenega roka miruje.

:mrgreen:

P.S.: Malo heca, da ne boš zameril. :D Že imaš komisijo za oceno "tazaresne" teme?
Hehe, Špelca, nekaj se motiš zadnje čase. Kaj pa je zdaj to?! Pa sem mislila, da so vas na Bežigrajski gimnaziji na vseh področjih v nulo pripravili ... :wink: :D
Glede motivacije sem jaz čisto po kmečko izučena, saj sem jo izkusila na lastni koži: preveč si trenirala!
Čas je, da zamenjaš disciplino. :D
Lp, Sončka
Špela, na mojo motivacijo za tek vpliva toliko spremenljivk in neznank, da je ne bi niti poskušala izraziti s formulo :wink:.
Trenutno ima nizko vrednost, vendar pričakujem, da se bo krivulja dvignila po novem letu :D .
Sončka napisal/-a:Hehe, Špelca, nekaj se motiš zadnje čase. Kaj pa je zdaj to?! Pa sem mislila, da so vas na Bežigrajski gimnaziji na vseh področjih v nulo pripravili ... :wink: :D

Jah, veš, tako je to, ko ti težijo z nekimi eksponentimi fukncijami, da vidiš, kako lepi motivacijski odvodi bi to bili ... vse do neskončnosti ... potem razočarano ugotoviš, da mogoče že gre za eksponentno funkcijo, ampak z osnovo pod 1 ... nazadnje pa vidiš, da so nas z vso to matematiko mučili zaman, saj gre za navadno konstanto. Mislim, konstanto. y=2, pa to zna ja vsak otrok narisati, brez poglabljanja v enačbe in računanja limit. :twisted:

Toliko o uporabnosti matematike. :roll:
tae napisal/-a:Halo Špela, saj veš, da bomo imeli še full vprašanj tu.

Kar vprašaj. Samo ne vem, če bom znala odgovoriti. :roll:

Jozgol napisal/-a:kar pomeni, da je kvadratna s preznakom (-)

Hm ... ja, odlično si povzel mojo ugotovitev. :D
Me prav zanima, od kje je doma ta Konstanta, da ima takšne probleme z odvajanjem. Sigurno ni iz Rogaške, saj Donat bi ji zagotovo pomagal k večji motivaciji :--
Iz tega sledi, da postane motivacija odvod Konstante.

V življenju imamo veliko praktikov in veliko teoretikov. Praktiki so praktični, teoretiki pa so misleci :D
Opažam, da imamo v življenju tudi veliko tistih, ki mislijo, da so praktiki in tistih, ki mislijo, da so teoretiki.
Sklep: ževljenje je polno mislecev. Fajn je, kadar so smešni :rol:

Vsaka podobnost in prepoznavanje ... osebkov, z zgornjim besedilom, je zgolj naključna :mrgreen:
ZdravkoC napisal/-a:Me prav zanima, od kje je doma ta Konstanta, da ima takšne probleme z odvajanjem. Sigurno ni iz Rogaške, saj Donat bi ji zagotovo pomagal k večji motivaciji :--

Zdaj sem se pa prvič danes nasmejala. Hvala! :D

Nisem pa uspela ugotoviti, v katero skupino po tvoje spadam jaz ...
spela* napisal/-a:
Sončka napisal/-a:Hehe, Špelca, nekaj se motiš zadnje čase. Kaj pa je zdaj to?! Pa sem mislila, da so vas na Bežigrajski gimnaziji na vseh področjih v nulo pripravili ... :wink: :D

Jah, veš, tako je to, ko ti težijo z nekimi eksponentimi fukncijami, da vidiš, kako lepi motivacijski odvodi bi to bili ... vse do neskončnosti ... potem razočarano ugotoviš, da mogoče že gre za eksponentno funkcijo, ampak z osnovo pod 1 ... nazadnje pa vidiš, da so nas z vso to matematiko mučili zaman, saj gre za navadno konstanto. Mislim, konstanto. y=2, pa to zna ja vsak otrok narisati, brez poglabljanja v enačbe in računanja limit. :twisted:

Toliko o uporabnosti matematike. :roll:

Hoj Špela, jaz spadam definitvno med tiste, ki bi radi duhovičili, pa jim nikakor ne rata. :-) Sem se kot otrok razveselila tega, da si se zmotila, ker si sama taaakoo rada natančna in dostikrat popravljaš druge. Tako da poleg tega, da sem nekdo ki bi rad duhovičil, pa mu nikakor ne rata, sem še butelj, ki se znova in znova ujame na limance ... :D
Matematika ti gre dobro od rok, bolje kot meni ...
Motivacija bo pa spet prišla, to je tudi dejstvo ...
Pridno teci in se ne sekiraj preveč. Lp, Sončka
Zdravo,

po poklicu sem profesorica matematike, pa kljub temu teka ne jemljem kot matematični šport. Če pa že... Pri teh zadevah se mi zdi kakšna periodična funkcija najbolj primerna. Npr. f(x)=sin x, njen odvod je pa f'(x)=cosx. Zagotovo pri nas rekreativcih ni le enega vrha.

Na koncu pa tako ali tako vedno telo izračuna.
Daleč od tega, da bi se kdo delal pametnega... debata se je prav simpatično razvila. Pristavim še svoj lonček, pa tudi jaz odstopim. :)

Nekako smo se strinjali, da lahko problem opišemo z več funkcijami. Zadnji je bila sinus. Tudi to funkcijo sprejmem pogojno. Všeč mi je razmišlanje v smeri period, malo manj, da je druga pol perioda sinusa negativna, kar dejansko pomeni, da potem, ko dosežemo vrh začnemo po določenem času laufat v rikverc. :) "no go". :)

Sam sem po poklicu električar tako, da je edina (približno) sinusna veličina v vsakdanjem življenju tista v vtičnici.

Kaj pa takole? Z najljubšega trening progama poberemo hitrosti in razdalje. Napikamo v graf in med točkami naredimo kubično interpolacijo. Funkcijo nato opišemo s polinomom. Ravno zaradi vzponov in padcev tega ne gre opisati z enim polinomom ampak z več polinomi, ki imajo različne intervale veljavnosti. V mojem primeru sem dosegal celo sedmi red. O.K. Da stvar poenostavimo in zmanjšamo število reda in število polinomov lahko dejansko funkcijo aproksimiramo in naredimo nove polinome. Stvar je v mojem primeru postala prebavljiva, rezultat pa polinomi tretjega reda. :) Kako brez veze, pa smo spet pri kvadratni funkciji. :) Res, da na različnih intervalih pa vendar... Očitno z matematiko ne pridemo daleč pri "fizičnih športih". :)

Kar pogrešam v tej temi je glas kakšnega fizika, ki bi na fizikalen način ovrednotil naš problem. No, na nivoju osnovnošolske fizike, bom verjetno znal tudi sam...

Kaj je prvi odvod poti po času? Hitrost! torej:

ds/dt=v

Nobenih kvadratov, eksponentov, logaritmov in polinomov sedmega reda. :) Samo golo dejstvo. Če si 10 metrov tekel 10 sekund si tekel s hitrostjo 10m/s. "yes go". :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA