Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Andreja_T
Uroš Sobočan napisal/-a:S pravim pristopom vsekakor ni hujšega do recimo -15 stopinj, takrat je pa za moje pojme boljše ostati doma.

Lp

Uroš

tudi jaz tako delam... pri -5...-10 si še kak flis naložim zgori in termoflis hlače. rokavice, kapa itak, zame obvezno dobro pokrit vrat/tilnik. tempo počasnejši, se pravi da kaki intervali v hrib odpadejo. zima je tko al tko fajn za bazo delat, tuki pa mraz ne ovira. ko zleze termometer na okol -15 mam pa mal pavze.
 MIROSAN
Danes zjutraj še pred sneženjem ob 7h, sem se odpravil na trening -dolgi tek-27km, ki ga običajno izvajam ob nedeljah(če ni kaka tekma), temp.-zunaj -2 , seveda sem bil malo v dilemi kaj obleči, pa sem se odločil za: sp.-švic-majca-kratki rokav, termo-flis, čez pa anorak-(tenki-nepodložen); spodaj-kratke-benger, čez dolge tekaške hlače, kapo,rokavice,Buf(okoli vratu) in to je bilo vse, moram omeniti, da je bilo ravno prav, ni me zeblo in tudi vroče ni bilo...aha, s sabo okoli pasu sem imel še bidonček-od nočne 10-ke..(0,5l-mlačnega čaja z medom in malo soli). Čas treniga sem imel 2h18min, zadnjih 20 min., pa sem že čutil pomankanje moči(dehidracija, padel cukr), lahko bi vzel še kakšen dextro, pa bi bilo ravno prav in malo več 0,75l tekočine...
Nekdo mi je enkrat omenil, da je nekje na netu zasledil tabelo, kako se obleči, glede na zunanjo temperaturo..., sem iskal pa še nisem našel... :roll: :?:
Sedaj pa pri nas že močno sneži, tako da sem kar vesel, da mi je uspelo zjutraj opraviti dober trening v še primernem vremenu...Rana ura , zlata ura... :laola
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Andreja_T napisal/-a:js sm tekla danes ponoči na grad. blo mi je preveč toplo, ker sem se preveč oblekla :mrgreen: pa me rado zebe, ker imam bolj malo naravne izolacije.

spodaj ene najtanjših dolgih hlač (otroške od pro touch za 12€) in spodi tanke (pletene) gamaše domače izvedbe do kolen. čevlji ala "poletna izvedba".

zgori pa:
tanjša kapa in najtanjše rokavice in
smučarsko od falke:
Slika

acti therm od salomona:
Slika

in clima wind, salomon: tanek windstoper-jakna s hrbtom, k odvaja vlago...

za to navlako je blo vsaj 5 stopinj preveč (blo je -1), domov sm pršla čist premočena. mal me je zavedlo, k še nisem sprobala spodnje majčke, pa ful greje.
kar se mene tiče, je vsaj pozimi fajn mal gledat, kaj imaš za prvi sloj na sebi, da potegne švic od telesa, drgač te hitro zahladi. v bistvu sem šele doma opazila, da imam vse fajn premočeno, prej nisem mela občutka, da se tolk potim (kar je pri meni bl izjema kot pravilo).

madonca, da jaz vse tole navelečem nase me verjetno sredi poti kap sune :D

danes sem imela oblečeno : majica-kratek(brez) rokav, tanka majica-dolgi rokav + tekaška jopica - bog ne daj kak windstoper ali kaj podobnega) + najtanjše rokavice kar jih je možno - sem jih slekla po 20 minutah....

to je moja oprema za temperature podobne današnjim :--

če se spomnim lanske zime, sem imela na glavi trak samo 1x (temp. cca -9)...... o kapi sploh ne razmišljam :--

lep zasnežen vikend .....
 love to run
Andreja_T napisal/-a:js sm tekla danes ponoči na grad. blo mi je preveč toplo, ker sem se preveč oblekla :mrgreen: pa me rado zebe, ker imam bolj malo naravne izolacije.

spodaj ene najtanjših dolgih hlač (otroške od pro touch za 12€) in spodi tanke (pletene) gamaše domače izvedbe do kolen. čevlji ala "poletna izvedba".

zgori pa:
tanjša kapa in najtanjše rokavice in
smučarsko od falke:
Slika

acti therm od salomona:
Slika

in clima wind, salomon: tanek windstoper-jakna s hrbtom, k odvaja vlago...

za to navlako je blo vsaj 5 stopinj preveč (blo je -1), domov sm pršla čist premočena. mal me je zavedlo, k še nisem sprobala spodnje majčke, pa ful greje.
kar se mene tiče, je vsaj pozimi fajn mal gledat, kaj imaš za prvi sloj na sebi, da potegne švic od telesa, drgač te hitro zahladi. v bistvu sem šele doma opazila, da imam vse fajn premočeno, prej nisem mela občutka, da se tolk potim (kar je pri meni bl izjema kot pravilo).

Zanimivo, ravno to majico, ki si jo prilimala, sem probala, da bi jo kupila za tek, sam mi je bla kar malo preveč tesna. :? Recimo za smučarijo je vrhunska, sam za tek se mi je zdela pa kar malo preveč. Pol sem se odločila za različico za atlete - running al kaj že piše na uni škatlici, ki je malo manj stisnjena pa zdi se mi da za občutek tanjša, kar je zame sicer minus. Tebi ni nič preveč stisnjena? :)
Jaz sem imela drugače falke spodnjo majico za tek,potem majico za tek(dolg rokav), nordijsko majco(itak dolg rokav) :) plus waterproof jakno. Zdej za zgorej je blo kar ql ane, sam za spodej! OMG! Sej pravim, Under Armour une hlače za kire sem link prilimala, men niso zadoščale, pa sem jih kupila prav za namene mrzlega vremena…mene je zeblo predvsem v noge, da ojoj!

Veš kaj me še zanima, kako home-made varianto gamaš imaš to?
V Intersportu sem jih iskala sam je slaba. NImajo nič. Bom božičku naročila nej mi jih prinese :D
Si jih drugače sama spletla?
Uporabniški avatar
 Pina
mani je ful fajn zdej rutka, od lanskega maratona :)...pa še lasje mi ne nagajajo....kar se pri meni dogaja skus :P
Uporabniški avatar
 Andreja_T
spodnja majica mi ni preozka, imam 36 št. ampak sem raje vzela 36-38 kot 34-36. je pa res, da mam mogoče malo bl "švoh kosti" :)

sej pravim, blo mi je ful pretoplo, tist acti therm je bil viška, kljub temu da je iz "pametnih" vlaken, ki manj grejejo če je toplo (in se res pozna razlika toplo/hladno). kapa pa zame mora bit, zadnjih 10 let je bla moja dolžina las manj kot 2cm :) je pa sigurno, da smo eni bolj zmrznjeni kot drugi.

gamaše so doma narejene, to bi morala znat vsaka stara mama naredit, k je kdaj kaj štrikala :) - je navaden pravokotnik, pleten kot patent (kot pri puloverjih okoli zapestja), na stroj je res simpl, samo nastaviš zanke in 5 minut vlečeš levo in desno :D če se ti ne da delat/nimaš možnosti, so jih včasih v H&M imeli.

fotka: rjave so "tamrzle", modre so pa "tatople", primerne v glavnem samo za večurno mirovanje pri zmrzovalnih temperaturah:
Slika

če te res zelo zebe, maš še eno možnost - lani sem v iglu sportu kupila hlače in majico iz flisa - debelejšega powerstretch polarteca. nosijo se lahko kot perilo za ekstremno nizke temperature ali kot vmesni sloj. v tem ni šans, da te zebe, če je topleje kot -20 (resno) :D pa še malenkost veter blokirajo (firma, karibu). s temi hlačami se celo zimo, tudi ko je -20, fijakam s kolesom po opravkih, v službo, itd. priznam, da me najbrž greje tudi misel na to, kolk prišparam, ker se ne vozim z avtom :D
Slika
Uporabniški avatar
 Andreja_T
MIROSAN napisal/-a:Nekdo mi je enkrat omenil, da je nekje na netu zasledil tabelo, kako se obleči, glede na zunanjo temperaturo..., sem iskal pa še nisem našel... :roll: :?:

ja, samo da ta tabela ne funkcionira... ko sem jaz v kratkih rokavih, moja mama "umira od mraza", kak kolega pa od vročine :mrgreen: tudi kar se temperatur tiče, smo precej različni.
 MIROSAN
Ja to je res , da kar se tiče temperatur smo različni, samo eno sredino,(kako se obleči ob različnih temperaturah) ki bi veljala za večino se pa tudi da določiti, vsaj za orientacijo... :roll: :)
 katka_25
Jaz grem danes v Tomas sport sprobat kako se kaj modeli GTX Salomonk obnesejo na mojih nogah. Sem šla čez vikend tečt po običajni gozdni poti in že po petih minutah dobesedno plavala v supergah.
Uporabniški avatar
 Ksenija
katka_25 napisal/-a:Jaz grem danes v Tomas sport sprobat kako se kaj modeli GTX Salomonk obnesejo na mojih nogah. Sem šla čez vikend tečt po običajni gozdni poti in že po petih minutah dobesedno plavala v supergah.

moje so zlata vredne ;)
SALOMON XA Pro 3D ultra GTX, sicer so moški model, ampak ...
Uporabniški avatar
 vencelj
katka_25 napisal/-a:Jaz grem danes v Tomas sport sprobat kako se kaj modeli GTX Salomonk obnesejo na mojih nogah. Sem šla čez vikend tečt po običajni gozdni poti in že po petih minutah dobesedno plavala v supergah.

Tudi meni so se GTX (sicer druga firma) včeraj odlično obnesle. Dolgo so držale, a sem le malce pretiraval in ko je enkrat voda prišla noter (z vrha), je tam tudi ostala. Potem sem plaval in je bil duatlon :roll: :!:

LP, vencelj
 katka_25
Po dolgem razmisleku (ko so bili sprobani že vsi - no ja dva modela GTX) se tudi jaz nisem odločila za Salomonke. Ne gredo na mojo nogo pa pika. :twisted:
Sem se pa odločila za podobno varianto Mizuno in danes že naročila nov par. :laola Komaj čakam da jih sprobam!

Lp

Katja
Uporabniški avatar
 pajo
Asics Morioko GTX brez, da sem jih probal naročene iz Nemčije popolni zadetek. Če bi hodil po trgovinah in jih probal vse kar imajo jih ne bi našel boljših. Pač sreča. :D Pa še cena... skonto.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA