prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 milk
skorc napisal/-a:Aja, okrog GPS, gozda in hribov. Maja sem laufal Rennsteiglauf, kjer je proga speljana ves čas po gozdu in hribih z veliko vzponov in spustov. Na organizatorjevo izmerjeno razdaljo na 65-em kilometru mi je GPS kazal 200 metrov narobe - potem je crknila baterija. Verjamem pa da se napaka do cilja ne bi bistveno povečala.

Vprašanje je tudi koliko natančni so podatki organizatorjev. Včasih so res precej bizu realnega, toda ne toliko, da bi po tem lahko presojal natančnost gps naprave. Včasih pa so navedbe organizatorjev o dolžini trase zelo napačne in odstopajo tudi v kilometrih, tudi pri precej krajših razdaljah.
Če so si upali na majice tiskat 72,3 kilometra, je po Shannon-u morala biti natančnost meritve najmanj 0,01 km. Verjetno je pa res, da ni bila merjena z GPS-om.
klatez napisal/-a:http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/plugins/plugin_detail.php?id=76

Pijem pa pivo na novoletni čagi... :mrgreen:

Kolikor vem piješ borovničke :lol:

Liquid napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Aha , poznano. Po pravici povedano, pa sem nekja založil ta plugin. A mi ga pomagaš najti? :wink:

http://www.sporttracks-plugins.de/SportTracksPlugins/MyPlugins/GPS2PowerTrack%20Plugin

Liquid hvala, tvoja povezava mi je bolj všeč :clap:
A zato, ker je zastojn? :lol:

PS: Če boš na moji povezavi kliknil na Plugin Homepage (išči na desni zgoraj)... :--
klatez napisal/-a:...Sicer pa mislim, da so vsi footpodi Polarja in Garmina (ter še koga drugega), izdelek firme Dynastream. Poglej, kaj piše na tvojem na zadnji strani. To podjetje je pred leti kupil Garmin...

Evo potrditev moje trditve:
T_SMIT napisal/-a:...Dynastream technology is used in Garmin, Suunto, Polar and other footpods (including the Nike SDM[Triax 100 and the Nike Tailwind), but not in the Nike+ pod.

Vir: https://forums.garmin.com/showthread.php?t=14316
Tu nekaj ne bo držalo. Prvi piše:

"To be even more precise, an accelerometer measures acceleration, or changes in the speed of motion, not distance. In the case of the Garmin (and Polar, Suunto, etc.) foot pod, acceleration can determine how long your foot is "at rest" on the ground. Algorithms (developed originally by dynastream, since acquired by Garmin) estimate the distance of each stride based on how long your foot remains in contact with the ground."

In potem drugi pogleda butasto kot jaz, ter mu nabije razlago numeričnega integriranja:

"That's interesting. I had always thought that since acceleration is the second derivitave of position, that the footpod's algorithm was numerically integrating (twice) the acceleration to get distance. What would make this a bit easier is that the integration periods would be well defined by each step since the acceleration would go to zero when the foot is on the ground (although this isn't a necessary condition of this calculation). Maybe somehow this is equivalent to determining the distance of each stride based on how long the foot is on the ground? I remember that there was an old research paper posted on this a while ago, so maybe I need to dig that up and read it. Something to think about on my next run."

In potem tretji napiše, da prvi nima blage veze in, da trosi tehnologijo NIKE+.

"Dynastream technology is used in Garmin, Suunto, Polar and other footpods (including the Nike SDM[Triax 100 and the Nike Tailwind), but not in the Nike+ pod."

In četrti replicira z 40 let starim člankom, torej iz obdobja, ko so računalniki bili veliki še nekaj deset kubičnih metrov.

Katastrofa... :) Garminovi Admini pa vse to mirnno gledajo? :)
Jaz sem samo želel potrditi, da vsi vsi uporabljajo Dynastream tehnologijo.

Drugače pa glede te debate na Garmin forumu: mislim, da je ta T-Smith od Dynasteam-a.
In on je napisal, da je tehnologija/način, ki ga opisujejo, verjetno od Nike+ poda (vsekakor ni njihov).
Njihovega pa ni opisal...
klatez napisal/-a:A zato, ker je zastojn? :lol:

PS: Če boš na moji povezavi kliknil na Plugin Homepage (išči na desni zgoraj)... :--

:evil: , po inštalaciji pa tako ali tako ne deluje, pojma nimam zakaj :bum:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA