Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 EčO
semjul napisal/-a::D

BRAVO FANTA :clap: :clap:

Kakšen izziv, jaz pa doma.Sej ne morem verjet :cry:

Kakšna panorama, pa toliko snega, pa unadva jetija na sliki, neponovljivo :lol:

@smjul! Ne boš vrjel, da sem se takrat ko sem gazil po celem snegu spomnil nate in na tvoj napis:

"bul j mrzl, raj mam, vč j snga, laži gre, tježi j ruzak, bulš j."

A veš da maš prov :--

:D :D
Uporabniški avatar
 Sebi
EčO napisal/-a:"bul j mrzl, raj mam, vč j snga, laži gre, tježi j ruzak, bulš j."

...pozabil si: "bol je breg, rajš mam!"

Mimogrede: čestitam za podvig :clap:
Uporabniški avatar
 RoKo
Bravo. Mam neki zate iz tebi poznanih krajev (če že nisi oddelal). Snega menda ne manjka, hribov pa tudi ne.
Priponke
Po Guzajevi poti.jpg
Po Guzajevi poti
Po Guzajevi poti.jpg (80.68 KiB) Pogledano 4063 krat
Uporabniški avatar
 EčO
RoKo napisal/-a:Bravo. Mam neki zate iz tebi poznanih krajev (če že nisi oddelal). Snega menda ne manjka, hribov pa tudi ne.

Ne to me še čaka!! :D
Uporabniški avatar
 EčO
Po današnjih slabih 30 k po okoliških vaških cestah, sem ugotovil da bo treba spet v gozd. Tam je lepše...... Odjuga je pa ta teden tud dobro opravila svoje delo!

Torej:

- 8.30 start iz Unca in transfer na prelaz nad Markovcem
- Preostanek VKP mimo Loža preko Nove vasi do Cerknice in naprej do Rakovega Škocjana. Tam se bom odločal ali potegnem 5 k do doma, izven VKP, ali si naročim prevoz.

Po grobi oceni bo skupaj slabih 40 k.

Gre kdo zraven??
Uporabniški avatar
 vencelj
EčO, pričakoval sem, da boš v spremenjenih razmerah nadaljeval spoznavanje VKP. Razmere so sedaj res idealne, preverjeno včeraj in danes v okoliških gozdovih, a imam za jutri že plan: dopoldne turistični tekaški krog okrog Brda (Kranjska zimska tekaška liga), popoldne sprehod na območju Čepulj in Jošta (srečanje TF Gorenjske).
Srečno pot in uživaj!

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 AVI
EčO napisal/-a:Po današnjih slabih 30 k po okoliških vaških cestah, sem ugotovil da bo treba spet v gozd. Tam je lepše...... Odjuga je pa ta teden tud dobro opravila svoje delo!

Torej:

- Preostanek VKP mimo Loža preko Nove vasi do Cerknice in naprej do Rakovega Škocjana. Tam se bom odločal ali potegnem 5 k do doma, izven VKP, ali si naročim prevoz.

Gre kdo zraven??

prepozno videl... :?
Uporabniški avatar
 EčO
Evo! VKP predelana! Naslednje snidenje bo celotna pot v enem kosu :juhuhu:

AVI napisal/-a:
EčO napisal/-a:Po današnjih slabih 30 k po okoliških vaških cestah, sem ugotovil da bo treba spet v gozd. Tam je lepše...... Odjuga je pa ta teden tud dobro opravila svoje delo!

Torej:

Gre kdo zraven??

prepozno videl... :?

Škoda David. Danes je bilo čudovito. Pot je bila znosna (mislim na razmere - sneg), temperature pa tudi za cca 10 stopinj bolj ugodne, vendar še vedno pod lediščem.

Začel sem točno tam, kjer sva se prejšnji teden razšla z VKP. In dobro, da sva se. V tistih razmerah in s takšno opremo tudi pod razno ne bi prišla do Metulj. Sicer je vseskozi lepa gozdna cesta, vendar ob takšni količini snega kot ga je bilo prejšnji teden je edina varianta posodobljena različica opreme iz zibelke smučanja, ki je ravno v teh krajih – najbrž ne zastonj!! :lol: :lol:

Danes je bilo na relaciji do Metulj na cesti še cca 20 cm snega, vendar je bil zvožen s traktorjem in terenci, tako, da je bilo napredovanje dokaj enostavno. Pot je dobro označena in z orientacijo ni težav. Od Metulj naprej VKP poteka vseskozi po povezovalnih cestah med naselji, tako da s snegom ni bilo težav nikjer. Sem pa bil presenečen kako hitro sem se znašel v Novi vasi. Predstavljal sem si namreč, da se VKP bolj vije in vleče. Še dobro se nisem segrel in sem že bil na Blokah. V sled tega sem se nad naseljem Grahovo odločil, da se napotim po alternativni poti (na zemljevidu VKP je označena črtkasto) in sicer čez vrh Slivnice, ki se nahaja dobrih 1100 metrov nad morjem. Pot v tem alternativnem delu ni označena vendar jo jaz poznam iz Teka na Slivnico in iz individualnih vzponov na ta hrib, tako da nisem imel težav.

Nazaj na prvotno VKP sem se spustil nad naseljem Martinjak. Pot je od tu naprej idealno označena in poteka čez planoto Cerkniškega jezera. Ves čas me je na poti spremljal krasen sonček in prav užival sem v lesketajočih kristalčkih ledenih zaplat vseokrog mene. V Rakovem Škocjanu sem bil en, dva, tri. Glede na počutje in glede na idealno vreme sem z veseljem odtekel še par kilometrov do domače hiše in s tem prihranil nekaj truda suportu in nekaj izpusta prelepi zimski naravi.
Uporabniški avatar
 EčO
Ne glede na to, da sem jaz bolj človek navdiha in je pri meni večinoma vse bolj na "horuk" bom tokrat najavil datum za tek na celotni VKP že veliko v naprej. Dne 27.3.2011 se prestavi ura na poletni čas in s tem se zvečer konkretno podaljša dan. Torej:

1. Sobota 2.4.2011. Rezervni datum za primer res slabega vremena
2. Sobota 9.4.2011.

Vsi tisti ki imate interes, si torej zabeležite ta dva datuma že danes.

Vse sotale podrobnosti bodo objavljene pravočasno.

Do takrat pa se selim na raziskovanje kakšne druge podobne avanture.... :D
Uporabniški avatar
 zajc
EčO napisal/-a:1. Sobota 2.4.2011. Rezervni datum za primer res slabega vremena
2. Sobota 9.4.2011.

Moje (skromno) mnenje je, da bi bilo bolje, da bi predlagal datum 26.3. in 2.4 (rezervni). Ne pozabi, da bo (verjetno) 16.4. Formaraton in bi bilo potrebno zaradi slabega vremena 2.4. 2x odteči 80 km v enem tednu. Drugače pa sem dal na na koledar :wink: Vseeno me (nas) še enkrat spomni :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA