prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 marxon
Zdravo,

Zanima me za prvi sloj, sedaj za zimo... gledam npr od termal aktiv d.o.o...

Ali je potrebno da je ta plastična majca z dolgimi rokavi popolnoma oprijeta telesa? Ker sem probal majco velikosti M in mi je sicer prav toda ni tako zelo obtisnjena... sem pa probal velikost S in mi je popolnoma obtisnjena tako da me že malo moti in me veže.. Kaj mi svetujete? Popolnoma obtisnjeno ali je lahko malenkost lufta? hvala
Uporabniški avatar
 Pina
Čaki malu....plastična majica? :shock:

Skoraj pravilo je da je prvi sloj oprijet, sploh pozimi.
 marxon
ma ni ravno plastična :D polietilen pa še nekaj je... v glavnem iz plastičnih mas, ni bombaž... kaj potem mora biti čist oprijeta majca tako kot so pajkice? sej velikost M mi je oprijeta samo pač ni tako zelo kot so npr. pajkice..?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz uporabljam obe varianti (tesno oprijeto, ohlapno) in se mi zdita obe enkratni.
Pozimi sploh ne nosim na tek široko mahedravih oblačil.
Zame je pravilo, da nekje do -5 zadostuje troslojno oblačenje zgornjega dela telesa, od -5 nižje pa dodam kakšno plast.
Če je tretja plast brezrokavnik, sta prejšnji dve lahko obe z rokavi ali ena s kratkimi rokavi. Brezrokavnik je zakon :D za ramena pa uporabljam najmanj dva sloja.
Prvi sloj ni dobro, da je "plastika". Izjemoma je to lahko vrhni sloj, sploh pa v dežju :D
Prvi sloj mora dihat in odvajat vlago.
Na tržišču je v zimskem času več toplega tekstila za smučanje, ki pa slabše odvaja vlago in je zame zato manj primerno za tek, saj se tudi v hladnem znojim.
Uporabniški avatar
 Pina
Če bi za sebe kupovala, bi ziher vzela oprijeto.

Mogoče ti pa kroj ne štima, probaj še kakšno drugo firmo, v Hervisu jih imajo malo morje, res da so mogoče malo dražje, ampak če se že v prvem sloju ne boš počutil, kot da sta eno, ga verjetno ne boš imel prav rad.
Jaz mojga bengerja ne dam za nič na svetu. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
marxon napisal/-a:Zanima me za prvi sloj, sedaj za zimo... gledam npr od termal aktiv d.o.o...

Priporočam, če se zaneseš na navedeno firmo (jaz je ne poznam), da nabaviš:
- termal aktivno perilo
- termal run komplet
- termal puli za hudo zimo
- še kakšno vetrovko in
- dodatke :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Sam prakticiram sledeče:

- majica s kratkimi rokavi
- bombažni puli
- vetrovka s kapuco
- rahlo podložene hlače - trenirka
- pod -5 še tanke rokavice (podobne kolesarskim)

Do zdaj ni bilo težav z mrazom (do -7 stopinj)
Uporabniški avatar
 StaraKost
....spodnjo majico se izplača kupiti čim bolj kvalitetno, ne oziraje se na ceno. Ta na "oko" visoka nakupna cena, se pozneje izkaže za najcenejšo rešitev, zaradi odličnega opravljanja svoje funkcije, tudi po zelo velikem številu pranj :D .
Uporabniški avatar
 Ganesh
StaraKost napisal/-a:....spodnjo majico se izplača kupiti čim bolj kvalitetno, ne oziraje se na ceno. Ta na "oko" visoka nakupna cena, se pozneje izkaže za najcenejšo rešitev, zaradi odličnega opravljanja svoje funkcije, tudi po zelo velikem številu pranj :D .

To izjavo takoj podpišem!
V vsej kolekciji tovrstnih majic, ki sem jih do zdaj uporabljal sem bil pozimi najbolj zadovoljen z tole: http://www.bjorn-daehlie.com/en/autumn-2010-winter-2011/Midlayer/Race/half-zip-thermolife/

S tem, da na hrbtu nima žepa kot na sliki. Upam, da to ne šteje pod reklamo... :wink:
Uporabniški avatar
 tejo996
na wigglu sem gledal in imajo kar nekaj izdelovalcev ( under armour, nike, the north face, orca) izbiram med naštetimi pomojem nemorem dosti zgrešit karkoli nabavim. seveda so predlogi zaželjeni :D
 marxon
Najprej hvala vsem za odgovore in predloge :)

Bi vas pa prosil lepo če pokomentirate tole sliko in mi poveste ali je majica na tej sliki dovolj obtisnjena ob telo... vidi se da je malo lufta... jaz ne vem ali mora biti ta prvi sloj absolutno 100% obtisnjen kot pajkice ali pa je lahko tako kot je na sliki prikazano malo rezerve da se človek bolje počuti? Sam ne vem sedaj ali naj kupim M velikost ali S sem pa 178 cm 76kg...
Slika

Hvala vam za pomoč :laola
Uporabniški avatar
 ZarkoM
Nimam te majce, vendar poznam material (sem jo enkrat poizkusil). Bi rekel da je kar dovolj oprijeta za prvi sloj -- gotovo pa tam kjer je potrebno. Zaradi notranje strukture (vidi se na ovratniku) je precej topla in te v njej ne bi smelo zebsti. Sam sem malenkost manjši in lažji od tebe, pa mi je BD v velikosti M kar prav, tako da bi moral tudi tebi ustrezati M. S bo premajhen.
Uporabniški avatar
 Pina
Jst bi vzela bolj oprijeto, fajn je, sploh pozimi, da ti znoj ne ostaja na koži ampak, da ga perilo čim prej odvede, se pravi, da se mora za opravljanje te funkcije prilegati, ne sme te pa tiščati. Če se počutiš v M preohlapno, S te pa tišči, probaj kaj drugega.

Tako oprijeto naj bi bilo:
Slika
 cimi
Se strinjam s Pino, tudi sam sem mnenja, da ti more biti oblačilo oprijeto. Ker če se oblačilo, kot je bilo že povedano, ne prilega popolnoma telesu izgubi svojo funkcijo. In to boš občutil pozimi, ker te bo na teh neprilagajočih mestih začelo zebsti. Predvsem na račun potenja, ki se ne bo odvajalo in razpršilo na zunanji sloj oblačila. Sam ti predlagam, da poiščeš nekaj v smeri powerstrech materiala. Ti iz lastnih izkušenj povem, da se obnese fenomenalno.

lp, cimi

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA