prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Zdravo!

Odločam se za nakup ure, katera bi merila dokaj točen srčni utrip, kajti moja tekaška steza ga žal (predvidevam) ne.
Poleg tega bi rada, da mi meri prehojeno razdaljo v odprtih (narava - recimo smučanje) in zaprtih (trgovine - sem serviser na terenu) prostorih.

Trenutno gledam uro SIGMA RC 1209 za 85€ ali pa GARMIN Forerunner 405 HR za 200€.

Kaj bolj priporočate za mojo uporabo. Lahko predlagate tudi kaj druga.

Ker sem čisti nepoznavalec teh reči, mi vsaka informacija pride prav.
Za tisto si pa kar en ševec korakov kupi, za tek na tekaški stezi tudi ne rabiš GPS ure, ker ti noter spet ne bo lovila signala... Za merjenje utripa bo kaka cenejša varianta čisto ok.
Če se pa misliš na odprtem preganjati, bo pa akcija 200 evrov za 405 super.
to pa so zanimive zahteve, se bo potrebno na NASO obrniti za kaj takega:D

Pri dnevnem premikanju/hoji, vsi tekaški števci odpovejo (footpod se kalibrira na tekaški korak, ne pa stopicanje po trgovini, gps ne dela pod streho in spije liter baterije na dan). Edina uporabna stvar je navaden poceni števec korakov. Super zadevca za 10€.

Smučanje, gibanje v naravi: ura z gps senzorjem. Spet problem - baterije. Če se ne motim je ni gps ure, ki bi držala več kot par ur, torej recimo pol smučarskega dneva. Za to obstajajo pohodniški gpsji, ki držijo cel dan.
@rzidar: Povej mi, kakšna so tvoja pričakovanja od ure (G405).
Vodotesnost, trajanje baterije, koliko se ti ljubi ukvarjati z drsanjem po menijih, z brskanjem po računalniku, (Sporttracks, garmin Connect), rabiš sploh podatke in grafe o prevoženih poteh (Google Earth courses, tracks), so dovolj samo prevoženi kilometri, koliko tehničen tip si (po moje še kar glede na poklic).
Potem lažje kaj objektivnega predlagam...
luzr...
kar se tiče tehnike jo hitr obvladam. to mi je najmanjši problem.
recimo, da bi mi to prišlo prav, kadar grem na motor in bi mi potem lahko recimo izrisal pot. ampak... vprašanje, če bo baterija držala tako dolgo...

pa recimo, da bi bili dovolj samo prevoženi/pretečeni kilometri in merjenje srčnega utripa.
in kaj bolj preprostega predlagaš?
Če hočeš uro za merjenje srčnega utripa in prehojenih-prevoženih-prebordanih-in nevem kakih še km, pa da ti meri še razdaljo na tekašni stezi (kar ne razumem-na tekaški stezi si itak na istem mestu, tak da ti pride prav edino foot pod, nikakor pa ne GPS), pol se lahko edino obrneš še na forum vsemogočnega :bum: , ker ti nihče drug pri vseh tvojih željah ne bo mogel pomagati. :--

Pa veliko veselja on izbiranju.
@rzidar: Ali so pomembni zemljevidi poti na Google Earth? Ali rabiš množico številskih podatkov? Če je dovolj samo kilometraža in hitrost ,potem Garmin 110. Morda prijetnejši za uporabo. Nekaj forumašev ima z njim izkušnje. predvsem pa se zanesi na klatezevo mnenje. ;)

če te 405-kin uporabniški vmesnik (ki je zanič!) ne bo spravil ob živce, potem jo kupi danes. Za šport je to zadovoljiva rešitev. In trenutno najbolj ugodna. Če izvzamemo bolj specifična Garmin 305 (funkcionalna in konjska) ter 110 (preprosta in feminilna).

Sicer obstajajo alternative drugih znamk. Ki so vse dražje. Ampak pri tvojih zahtevah v eni napravi je trenutno komprmis 405. ki ga s pridržkom predlagam. Pojdi k uvozniku in ga preizkusi še danes ali pa poglej na spletu kak filmček o uporabi. Dan ne bo potem slabe volje...

Razmisli kako dolga moto-potovanja imaš... Mogoče ti pride bolj v poštev ločena navigacija z zemljevidi.

"GPS logger" je manj funkcionalna, cenovno ugodna in rahlo dolgočasna alternativa za daljše pohode.

Za tekaško stezo in merjenje razdalj v službi se lahk zmeniva za poskus pedometra. ne boš srečna z njim...

Pametovanje nekaterih forumašev/ic novi in resni uporabnici pa ni na mestu. Bodite tako jezikavi v pogovorih z mano, če si upate...
zdravo!

mene nekaj zanima. trenutno kupujem svojo prvo uro, pa me nekaj zanima. garmina 405 sem že izločila, ker baterija drži cca. 8 ur. jaz bi rada uro, katero lahko nosim kadarkoli in za karkoli.

sem bila danes v trgovini in mi je prodajalec rekel, da ima model rs300x zraven že modul za prenos na računalnik. a je to možno? cena takšnega kompleta z g1 je 200€. potem pa imajo model rs300x s footpad-om, katerega cena je 125€. pa sem razmišljala, če bi tukaj zraven lahko dokupila GPS modul G3, kateri bi naj bil bolj natančen od G1, ali se motim? a je sploh možno dodati G3 GPS na ta model ure?

rs400 modela pa še nisem zasledila z g1 oz. g3 GPS-om. kako je s tem?

ta gps bi mi služil predvsem takrat, kadar grem na motor ali kolo ali bordat in bi lahko potem recimo pogledala pot. a je to možno pri polarju? z obema modeloma g1 in g3?

hvala za pomoč.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA