Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 marathon95
#24234
mojA napisal/-a:Plan ni bil dosežen. Izboljšala sem lanskoletni rezultat za 5 minut vendar glede na to, da sem lani tekla z lahkoto in bila naslednji dan popolnoma o.k., to ni to. Nekaj ne štima :( . Z možem sva trenirala po programu za čas 3.30 in sem končala na 3.53 (skupaj sem pretekla cca 1.500 km, podobno kot lansko leto). Kaj je to :evil: :x :?: :!: Očitno treningi niso dovolj močni. Ko pomislim nazaj, sem bila verjetno premalo utrujena. Ves čas bi me morale boleti mišice al kaj :cry: ? S 1.12. nastopim na novo: z vsemi močmi napadam polmaraton pod 1.40 in teram tempo do ljubljanca 05 do 42 km. V tem času pa je treba najti pameten program. :twisted: Ali lahko kdo kaj priporoča? Ali pa še kar naprej Gallowaya gloncat? Iščem kakšen program z manj km in večjo intenzivnostjo s 1xtedenskim daljšim tekom. Kdo ve, če to kaj funkcionira? :?


Za rezultat 3:30 ili 5 min/km prosjek trebaš imati ujednačen ritam ili prolaz na pol od 1:35 do 1:40, jer u drugom djelu obavezno padaš. Radio samo po Galloweyu i imam 3:25 u Vigaranu (Italija), a prolaz je govori ako idem tim tempom do kraja 3:10 - 3:15. ali na 37 nisam imao volju za živjeti, jer sam se potrošio u prebrzom prvom dijeli i jedva došao do cilja.
Godinu dana ranije u Beču 3:26 ko da nisam uopće trčao maraton.
Tu nema rezultata prek noći. To je dugi i teški rad. Ni jedan fizikalac ne može toliko npr. vreče cementa prenesti u tom vremenu, koliko naše moge nose našu težinu na treningu od 10 km. Računaj, težina puta dužina koraka, puta dužina koju pretrčiš. Šokiraš se dok to izračunaš i zato step by step.
Nikad nije dobro prerano postići zacrtani cilj, jer poslije padaš psihički inemaš više motiva.
 mojA
#24262
Hvala Marathon 95! Pozabljam, da je dobro pretečen maraton - z dobrim časom - potreben večleten trening. Res je, da tečem že zelo dolgo, a sistematično in redno 3 leta . to je proti večnosti malo. Nekoč mi je nekdo rekel: za majhen napredek v teku potrebuješ prekleto veliko težkega treninga. Torej - gremo dalje !
Uporabniški avatar
 marathon95
#24347
mojA napisal/-a:Hvala Marathon 95! Pozabljam, da je dobro pretečen maraton - z dobrim časom - potreben večleten trening. Res je, da tečem že zelo dolgo, a sistematično in redno 3 leta . to je proti večnosti malo. Nekoč mi je nekdo rekel: za majhen napredek v teku potrebuješ prekleto veliko težkega treninga. Torej - gremo dalje !


Stvar je u taktici. Ako keneš sporije i lakše, ostaje ti više snage za finiš, normalno, uz dobar trening koji veliš da imaš. Pokušao sam to i imam rezultat. Dugo sam se "zaletavao", pucao i hodao, ali dok shvatiš, ima nekaj u tome, lagano, ali sigurno, a kad drugi počnu "trokirati" ti nastaviš ili ubrzaš. To je to - dobar rezultat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA