prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
rzidar1 napisal/-a:zdravo!

mene nekaj zanima. trenutno kupujem svojo prvo uro, pa me nekaj zanima. garmina 405 sem že izločila, ker baterija drži cca. 8 ur. jaz bi rada uro, katero lahko nosim kadarkoli in za karkoli.

sem bila danes v trgovini in mi je prodajalec rekel, da ima model rs300x zraven že modul za prenos na računalnik. a je to možno? cena takšnega kompleta z g1 je 200€. potem pa imajo model rs300x s footpad-om, katerega cena je 125€. pa sem razmišljala, če bi tukaj zraven lahko dokupila GPS modul G3, kateri bi naj bil bolj natančen od G1, ali se motim? a je sploh možno dodati G3 GPS na ta model ure?

rs400 modela pa še nisem zasledila z g1 oz. g3 GPS-om. kako je s tem?

ta gps bi mi služil predvsem takrat, kadar grem na motor ali kolo ali bordat in bi lahko potem recimo pogledala pot. a je to možno pri polarju? z obema modeloma g1 in g3?

hvala za pomoč.

1. Pošiljanje večjega števila enakih objav je nezaželno, moteče in prepovedano na večini forumov ter ima ravno obraten učinek kot ljudje mislijo...

2.Kjerkoli in kadarkoli, si napisala... Polar vsakomur ni videti ravno kot decentna ženska ura... sicer zelo uporaben, ne vem pa ali boš hotela posebej šlepati gps senzor, ki ni ravno majhen?!

Me prav zanima v kateri trgovini si kupovala, ker...

3. Kar si za Polar Rs300x napisala, ne vem, če bo to ravno držalo... ker je potrebno infrardeči usb modul ponavadi dokupiti. Razen, če nisi gledala kompleta, kjer je v nekaterih izvedbah še gps ali pa tekaški senzor. redko je v kompletih ura + modul za prenos na računalnik (ponavadi interna akcija).
Ponavadi je pri polarju (razen pri najdražjih paketih, ki vključujejo vse!) za IR usb ključek treba doplačati.

4. Senzor teka S1 (footpod, yes) stane cca 100€.
G1, stari gps senzor stane približno 150€. - torej bi se splačal nakup kompleta.
Novejšega G3 ni mogoče uporabljati na starejših ali modelih nižjega ranga. Torej to odpade.

5. Rs 400 je samo ura, rs400 sd je s senzorjem teka S1, rs400 ni kompatibilna z g1 gps senzorjem kolikor vem, niti z g3. trenutno ni niti na voljo takih kompletov. Spet kaka plus točka za Suunto ali Garmin v višjem srednjem rangu...
Morda je bilo možno kombinirati rs400 stari modelz gps senzorjem, mogoče bi se kdo ukvarjal s programsko nadgradnjo za g3. Mene to ne zanima...

6. Senzorja gps g1 in g3 kažeta samo pot, tempo, hitrost. Prikaz grafa je možen samo pri G3. Ima pač Polar druge prednosti... Ker pa navajaš ,da boš delala ture daljše od 8 ur brez enega polnjenja (kar dvomim:), se sedaj pogovarjamo o Polarju in ne o Garminu.

7. kaj pa dražji modeli npr Polar800cx

8. Ostane nam še Suunto in Timex s podobnimi funkcijami. Pa nebroj drugih cenejših uric...

9. Pri bordanju bo tak športni gps omagal v kaki tihi dolini... Pa pri smuki v host, če imaš smolo... In pri vožnji z motociklom skozi tunele... Zato so pohodniški/avto gps sistemi...

In kaj je rekel prodajalec?
luzr...

1. hvala za opozorilo. ne bom več.

2. mislila sem tako, da uro lahko dam na roko, kadar grem v službo (ker moram na nalog napisat točno uro prihoda in odhoda, datum), ker mi tam ura pride prav. ko grem na fax, ko grem smučat, na motor, tečit,...

3. imaš prav. zdaj sem šla še enkrat v trgovine (več različnih) in sem pogledala, kaj dobiš v prodajnem paketu in sem ugotovila, da je potrebno zadevo dokupit.
me pa zanima, če ta zadeva deluje preko navadnega ir vmesnika ali ima kakšen poseben modul za prenos. namreč it modulov je pri hiši več kot dovolj, samo vprašanje, če gre z navadnim modulom.

4. gledala sem uro z S1 in je cena 125€ (rs300x), z G1 modulom pa 199€. zato ne vem, kako se naj odločim in kaj mi bo bolj prav prišlo v praksi.

5. nekako sem prebrala malo morje internetnih strani in sem ugotovila, da rs400 ne bo moja izbira.

6. ja, garmin odpade, ostaja pa polar. slabost garmina je ravno v "delovni dobi" ure.

7. tudi to opcijo sem že gledala. in če povem po pravici, so mi zdaj v ožjem izboru RS300x z S1, RS300x z G1 ali pa RS800cx. zdaj moram vse še zelo dobro premislit, za kaj vse, poleg teka mi bo še ura koristila in za kaj jo bom sploh uporabljala.

8. kaj od teh dveh pa lahko priporočaš? namreč... gledala sem samo garmin in polar in garmin izključila "iz igre".

9. tega se zavedam. zato ne vem, kako se naj odločim.

prodajalec? nima pojma! sem mu tudi povedala. zdaj bom samo razmislila (z vašimi nasveti in pomočjo), potem pa se bom odpravila tja, kjer jo bom dobila najugodneje (seveda original zapakirano z vsem, kar rabim zraven).
Mislim, da boš največ pridobila pri Garminu 405 HR, ampak za 200 evrov jo ne prodajajo, edino akcija v Hervisu pa še to rabiš 2 kandidata...pa mal boš morala počakat
Jest imam doma navaden števec korakov, ampak sem ga hitro spravil v predal, ker niso koraki vsi dolgi ˝80cm˝, ker se veliko gibam v naravi po brezpotju.

OFF:
Sem videl, da eni hočejo na bolhi za to uro po 180-250 evrov, pa še to so ene izven garancije...taka ura je vredna pol manj, ko je enkrat stara več, kot dve leti.
@ rzidar: katera trgovina je poskrbela zate :( ?
IR vmesnik je lahko katerikoli, samo programje mora biti primerno... (jaz ga sicer ne uporabljam, ker se mi ne ljubi...)

Rs300 s senzorjem s1 je čisto sprejemljiva ura za manj zahtevnega rekreativca, ampak ne za tvoje zahteve (moto, smuka); v tem primeru je bolj uporaben g1 (pač pa na tekaški stezi in v štacuni ne bo...)

Trenutno lahko pri polarju ciljaš samo na model 800cx z g3... če hočeš uporabljati gps senzor. Samo oglej si prej kako skromen prikaz ima tak polar. In pazi pri spletnih nakupih...
Ah, ja, pri polarjevih gps modulih baterija tudi ne drži kaj dosti več kot 8 ur. Razen morda alkalne.
Pa smo spet pri tem, zakaj so nožni senzorji boljša izbira...

Daj malo napiši koliko boš sploh tekla na teden; uro, deset?

Koliko si pripravljena za uro plačati?
Hmm, "multipraktik", ki bi zadovoljil čisto vse tvoje želje?

Verjetno je najbližje tvojim potrebam kakšen Polar z GPS-podom (G3 ker želiš pogledat opravljeno pot na karti) in footpodom (S3).
- v službi samo ura;
- za motor, smučanje, tek zunaj, rolanje z GPS-podom;
- hoja v zaprtih prostorih, tekaška steza s footpodom;
- če pa boš še kolesarila pa še kakšen senzor za hitrost in kadenco...

Kot si sama ugotovila Garminove GPS forerunnerje ne moreš nositi kot ure. So preveliki in predebeli. Imaš pa model FR 60, kjer pa lahko dodaš samo footpod (ni GPS).

Polarjeve ure se lahko nosijo kot ure. Je pa GPS dodan kot "pod", kar pomeni, da je velik.
Tudi GPS avtonomija ni nič boljša kot pri Garminu. Pa cena, če kupiš vse te dodatke, ni preveč prijazna.

Po moje je najbolje, da razvrstiš svoje želje po pomembnosti in razmisliš, katero funkcijo bi mogoče lahko pogrešala. Pa debelino svoje denarnice izmeri...
tiguan napisal/-a:200 evrov je stala v primeru, da si 2 vzel za 300 evrov in eno dobil free.
Vzami polarjevo 800 ali garmin 405 hr to sta najboljši uri...pa če ti slučajno kasneje en bo všeč jo boš brez težav naprej prodala z min.izgubo recimo 20 evrov.

ne... ura je stala 199€, ne glede na to, koliko si jih vzel. če ne verjameš, mi daj mail, kamor ti lahko pošljem .pdf letak.
luzr napisal/-a:@ rzidar: katera trgovina je poskrbela zate :( ?
IR vmesnik je lahko katerikoli, samo programje mora biti primerno... (jaz ga sicer ne uporabljam, ker se mi ne ljubi...)

Rs300 s senzorjem s1 je čisto sprejemljiva ura za manj zahtevnega rekreativca, ampak ne za tvoje zahteve (moto, smuka); v tem primeru je bolj uporaben g1 (pač pa na tekaški stezi in v štacuni ne bo...)

Trenutno lahko pri polarju ciljaš samo na model 800cx z g3... če hočeš uporabljati gps senzor. Samo oglej si prej kako skromen prikaz ima tak polar. In pazi pri spletnih nakupih...
Ah, ja, pri polarjevih gps modulih baterija tudi ne drži kaj dosti več kot 8 ur. Razen morda alkalne.
Pa smo spet pri tem, zakaj so nožni senzorji boljša izbira...

Daj malo napiši koliko boš sploh tekla na teden; uro, deset?

Koliko si pripravljena za uro plačati?

trgovine, katere so mi bile pri roki: hervis, tomas sport in danes intersport.
sem pa bila danes v kranju pri agp pro in sva po vsem predebatiranem prišla do zaključka, da naj vzamem polar ft60f ali garmin fr 110w.
zdaj moram samo razmislit, kaj mi več pomeni... gps z google earth ali "polna" baterija in pa sama velikost ure.
Uri, ki ju omenjaš polar ft60 in tudi garmin 110, bi jaz na tvojem mestu preizkusil. Osebno se mi zdita za tvoje številne(!) zahteve povsem neprimerni.
Če pa ne rabiš grafov in intervalov je to čisto druga stvar. Ampak še vedno je pogoj gps + senzor korakov... Ali ne?

Kaj pa cenovni rang od do?!
hej

jaz ne rabim ne grafov, ne intervalov.
zaenkrat sem ugotovila, da imam doma en garmin, kateri se lepo poveže z google earth, tako da gps ni več pogoj. senzor korakov zaenkrat pa ostaja pogoj, ker lahko na pomlad preidem iz steze v naravo in mi bo potem tudi kazalo razdaljo, ki sem jo naredila.
je pa tako, da ta garmin in gps in mi bo kazalo razdaljo, ft60f pa ima opcijo senzor s1, kateri pa tudi kaže razdaljo. tako mi je rekel prodajalec.
cena? zaenkrat ne postavljam mej, ker iščem nekaj kar bo najbolj primerno.
sem pa trenutno za te dve uri dobila ceno:
- Garmin 110w – 215,10 € z DDV,
- Polar FT60f s Flowlinkom – 189,99 € z DDV

v bistvu mi je še vedno pomembo, da imam merilec srčnega utripa, da mi kaže pretečeno razdaljo (v naravi) in da lahko uro nosim, tudi kadar je ne uporabljam v te namene.
Katerega garmina?

Če ne rabiš niti grafov, in imaš nekega Garmina že doma, vzemi Polar 300 s S1 za 125€. to je najceneje. (kje si dobila to ponudbo?) To je ugodne nakup, če ne rabiš kombinacije z gps G1 senzorjem.
Ali pa Garmin 210, če ga dobiš za normalno ceno... kar je klatežev dober predlog. ;) (ker pač 405ice nočeš:)
Obstajajo tudi kake cenejše garminove ure brez gps-ja - povej, če te zanimajo...

Če se ne pogovarjamo o ceni (cca 400€, ne vem koliko stane točno) bi jaz vzel polar 800cx z majhnim senzorjem korakov S3.

Ft60 se mi zdi predrag... glede na ponujeno. Pa čeprav ga zviti trgovci tržijo kot fitnes uro. :roll: Kaj boš z njim počela na snegu(smučariji/bordariji) in na motociklu mi ni jasno. :shock: Je pa očitno trgovcem...
Garmin 110w pa je specifična ura. Problem je, ker ne boš mogla uporabljati tistega malega in simpatičnega FP nožnega senzorja, če boš trenirala7hodila v zaprtih prostorih.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA