rzidar1 napisal/-a:zdravo!
mene nekaj zanima. trenutno kupujem svojo prvo uro, pa me nekaj zanima. garmina 405 sem že izločila, ker baterija drži cca. 8 ur. jaz bi rada uro, katero lahko nosim kadarkoli in za karkoli.
sem bila danes v trgovini in mi je prodajalec rekel, da ima model rs300x zraven že modul za prenos na računalnik. a je to možno? cena takšnega kompleta z g1 je 200€. potem pa imajo model rs300x s footpad-om, katerega cena je 125€. pa sem razmišljala, če bi tukaj zraven lahko dokupila GPS modul G3, kateri bi naj bil bolj natančen od G1, ali se motim? a je sploh možno dodati G3 GPS na ta model ure?
rs400 modela pa še nisem zasledila z g1 oz. g3 GPS-om. kako je s tem?
ta gps bi mi služil predvsem takrat, kadar grem na motor ali kolo ali bordat in bi lahko potem recimo pogledala pot. a je to možno pri polarju? z obema modeloma g1 in g3?
hvala za pomoč.
1. Pošiljanje večjega števila enakih objav je nezaželno, moteče in prepovedano na večini forumov ter ima ravno obraten učinek kot ljudje mislijo... 2.Kjerkoli in kadarkoli, si napisala... Polar vsakomur ni videti ravno kot decentna ženska ura... sicer zelo uporaben, ne vem pa ali boš hotela posebej šlepati gps senzor, ki ni ravno majhen?!
Me prav zanima v kateri trgovini si kupovala, ker... 3. Kar si za Polar Rs300x napisala, ne vem, če bo to ravno držalo... ker je potrebno infrardeči usb modul ponavadi dokupiti. Razen, če nisi gledala kompleta, kjer je v nekaterih izvedbah še gps ali pa tekaški senzor. redko je v kompletih ura + modul za prenos na računalnik (ponavadi interna akcija).
Ponavadi je pri polarju (razen pri najdražjih paketih, ki vključujejo vse!) za IR usb ključek treba doplačati.
4. Senzor teka S1 (footpod, yes) stane cca 100€.
G1, stari gps senzor stane približno 150€. - torej bi se splačal nakup kompleta.
Novejšega G3 ni mogoče uporabljati na starejših ali modelih nižjega ranga. Torej to odpade.
5. Rs 400 je samo ura, rs400 sd je s senzorjem teka S1, rs400 ni kompatibilna z g1 gps senzorjem kolikor vem, niti z g3. trenutno ni niti na voljo takih kompletov. Spet kaka plus točka za Suunto ali Garmin v višjem srednjem rangu...
Morda je bilo možno kombinirati rs400 stari modelz gps senzorjem, mogoče bi se kdo ukvarjal s programsko nadgradnjo za g3. Mene to ne zanima...
6. Senzorja gps g1 in g3 kažeta samo pot, tempo, hitrost. Prikaz grafa je možen samo pri G3. Ima pač Polar druge prednosti... Ker pa navajaš ,da boš delala ture daljše od 8 ur brez enega polnjenja (kar dvomim:), se sedaj pogovarjamo o Polarju in ne o Garminu.
7. kaj pa dražji modeli npr Polar800cx
8. Ostane nam še Suunto in Timex s podobnimi funkcijami. Pa nebroj drugih cenejših uric...
9. Pri bordanju bo tak športni gps omagal v kaki tihi dolini... Pa pri smuki v host, če imaš smolo... In pri vožnji z motociklom skozi tunele... Zato so pohodniški/avto gps sistemi...
In kaj je rekel prodajalec?