prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tiguan
Nisem ravno vešč.
Če sem prav zastopil s pomočjo GPS na računalniku prikažeš, kje si tekel, razdaljo...

Kupujem eno uro, ki bi imel to funkcijo, kolk kilometrov sem pretekel (problem je, ker tečem po brezpotju in to nekje po gozdnih poteh....), nisem čist prepričan, če bo GPS sploh delal v gozdu, nekje v hribih.

Višinomer mi ne koristi prav veliko, ker to lahko tud preko gerkov izračunam, čeprav ene 15x na leto grem v hribe pa si pišem dnevnik, itak pa je že na hribi.net izhodišče višinska in vrh višina.
Termometer je odveč, ker je ura na roki.

Trenutno imam Sigmo pc 15, dodatno sem si kupil tudi eno napravco za na nogo dat k šteje kilometre pa se je izkazala za odveč in popolnoma netočna zadeva, no pa vsaj približno šteje korake.

Garmin Forerunner 110 HR stane dobrih 200 evrov

A obstaja kaka druga ura, ki je cenejša, čeprav sem pripravljen dat tud do 250 evrov.
Ne vem pa zakaj je poleg ure še dodaten senzor za gsp ni dovolj zanesljiv, točen.
 luzr
Kaj te pravzaprav zanima? Saj nimam nič proit, če razmišljaš na glas, ampak oglasil si se v pet niti in vsakokrat napisal nekaj drugega. :roll: Zato tudi ni nikakršnega odziva. :S Te zadeve smo precej natančno predebatirali že večkrat. ;)

Kaj je zdaj rabiš gps ali ne? :?

Tudi najcenješi Garmin 50FP bo dovolj natančno štel korake in izpolnjje vse kriterije, hkrati pa nima nič od naštetega kar grajaš.
Pa tudi različni osnovni Polarji bodo čisto dovolj.
Pa še kako znamko lahko ponovno omenimo...
 cimi
Meni je moj gps senzor G3 od polarja super lovil po vseh brezpotjih, tudi pod krošnjami v gozdu se signal ni zgubljal. Najbolj sam signal motijo zgradbe, signal izgubiš če greš v kakšnem podhod, da prideš na drugo stran ceste. Če pa tečeš med visokimi bloki, pa potem pot izrišeš v google earth-u, se izkaže, da so ti bloki motili signal. V tem smislu, da je videti, da tečeš čez blok in ne ob bloku. Sam signal pa se ne izgubi. Je pa moje mnenje, da do nekih odstopanj pač prihaja, ki pa so dokaj zanemarljiva ;)

Najboljše je takšne igračke kupovat rabljenje, tukaj mislim predvsem na polar. Gledaš, da je še v garanciji, lastnik ti razkaže funkcije, sprobaš senzorje in nimaš kaj zgrešiti. Večina lastnik prodaja predvsem zaradi tega, ker so se naveličali ure. :wink: Tudi, če bi prišlo do tega, da bo kupil uro, ki bi kurila baterije ( to je bila hiba ur rs800cx, pa verjetno še katere), bi ti glavni uvoznik priznal garancijo. Intact ponavadi dvakrat zastojn menja baterije, potem pa zamenja celoten modul v uri. Tako da so res pošteni.

Z garmini nimam izkušenj. :wink:

Predvsem je odvisno od vas samih, koliko ste za uro pripravljeni odšteti :wink: Za katero firmo se boste odločili, je pa predvsem stvar okusa in lastnih potreb. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA