Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

CrossFit Plamen te v soboto 25.12. od poldneva dalje vabi na sledečo priložnostno prireditev:

“Štirideset”
Na čas:
40 počepov zadaj, teža uteži = TT (telesna teža)
40 vlek od tal, teža uteži = TT
4000 m teka
Razparceliraj po želji.

Prijave so obvezne na naslov crossfit.plamen@gmail.com do 22.12.
Za vse udeležence bosta na voljo tudi dve lažji verziji tega vadbenega protokola.
Dogodek bo potekal v vsakem vremenu (tekaški del zunaj, dvigalski v telovadnici).

Slika
Čemu služi počep pa vleka od tal?
Počep in vleka od tal sta zelo pomembni, najbolj osnovni in nadvse funkcionalni vaji z bremenom. Funkcionalnost počepa: vstati iz postelje, sesti na školjko, v avto, na stol. Funkcionalnost vleke od tal: dviganje in premikanje bremen (od sebe, preko vrečk s špežo in naprej).
Pri nas šteje, da moraš zgraditi moč, da svojo TT počepneš recimo ene 30x. Od tal dvigneš vsaj 150% svoje TT (ženske) in 200% (moški). In si še sposoben laufat ob vsem tem. Hitro, učinkovito. To je osnova. 40x eno in drugo pa je bilo darilo za 40. rojstni dan. :)
katka napisal/-a:Pri nas šteje, da moraš zgraditi moč, da svojo TT počepneš recimo ene 30x. Od tal dvigneš vsaj 150% svoje TT (ženske) in 200% (moški). In si še sposoben laufat ob vsem tem. Hitro, učinkovito. To je osnova. 40x eno in drugo pa je bilo darilo za 40. rojstni dan. :)

200% svoje teže!!?

:arrow: 76 = 152 kg :!:

A potem to pomeni 152 kg tako kot je na videu in to 40 X ??
Ne vem, Katka, težko me boš prepričala, da bom s kvihtanjem in počepi bistveno bolj učinkovit pri sedanju na školjko. Zakaj bi konec koncev hotel učinkovito sedati in vstajati s školjke?
Težko jemljem v bran vse tekače, vsak je vesolje zase, ampak meni je bistvo teka v nekem trajnem sožitju s sabo in naravo, v nekem miru, kjer me ama čisto nič ne briga, kolikokratnik svoje TT dvignem iz počepa ali iz hladilnika. Ne vem, morda res govoriš o čudovitih in koristnih stvareh, vsaj mene pa moti neka gorečnost skoraj verske sorte.
Morda lahko vprašaš kakšnega občana v domu za starejše, kaj bi dal za to, da lahko še sam sede in vstane s školjke. Funkcionalnost telesa je osnova neodvisnega življenja. Moč (sploh v najbolj osnovnih vajah, kot sta počep in dviganje od tal) pa je eden glavnih stebrov te funkcionalnosti. Sama sem v svoji praksi videla že kar nekaj sanacij takih in drugačnih poškodb in disfunkcionalnosti ravno skozi skrbno delo na pravilnem počepu.

Kar se tiče "motenj": po svoje te razumem, saj tudi sama nisem imela blage veze o pomembnosti počepa v vseh tistih dolgih letih svojega vzdržljivostnega rekreativnega treninga, kar se mi danes zdi prav škoda. Morda pa te lahko kakšen nov podatek obogati v poznavanju raznolikosti praks rekreacije, ki nas - med seboj različne - veselijo in nam predstavljajo vzglede, motive, cilje?

Na temo t.i. verske gorečnosti ti nimam kaj hudo svežega za odgovoriti - imaš vso pravico do svojega mnenja, argumentirano različnost mnenj osebno raje spodbujam, kot zavračam. :) Po svoje nam je že postalo usojeno, da med tekači poslušamo, da za njihove pojme preveč kvihtamo, med kvihtarji pa, da se bomo ubili s tem svojim kardiom, tekanjem in kolebnicami. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA