- 28 Dec 2010, 16:52
Sem popolna začetnica, kar se tiče teka. Vedno, kadar sem poskušala teči, me je hitro minilo, saj sem tekla povsem nesistematično, brez kakršnegakoli (realnega) načrta. Pred dnevi pa sem odkrila 13-tedenski tekaški program za začetnike (najbrž vam je znan), ki me je precej navdušil, saj se napreduje postopoma, pregledno in hkrati "zlahka". Tako sem kar začela, sicer precej neustrezno opremljena, predvsem kar se tiče obutve, vendar si nameravam v kratkem priskrbeti kaj primernejšega (čeprav sem tudi tukaj pretežno brez izkušenj).
No, danes je tako za mano 3. "trening", na vas pa se obračam predvsem zato, ker mi precejšnje nevšečnosti povzroča nenehno spremljanje časa med tekom (tresenje ...); zaenkrat uporabljam kar štoparico na telefonu, kjer je to zaradi majhnih številk še posebej težko. Tako me zanima, če morda obstajajo štoparice, kjer si je mogoče vnaprej pripraviti program in te zvočni signal opozori na to, da je potrebno zamenjati "disciplino" (iz teka v hojo oz. obratno). Upam, da vprašanje ni preveč butasto in nerealno zastavljeno.
Že vnaprej hvala za vsakršne informacije.
No, danes je tako za mano 3. "trening", na vas pa se obračam predvsem zato, ker mi precejšnje nevšečnosti povzroča nenehno spremljanje časa med tekom (tresenje ...); zaenkrat uporabljam kar štoparico na telefonu, kjer je to zaradi majhnih številk še posebej težko. Tako me zanima, če morda obstajajo štoparice, kjer si je mogoče vnaprej pripraviti program in te zvočni signal opozori na to, da je potrebno zamenjati "disciplino" (iz teka v hojo oz. obratno). Upam, da vprašanje ni preveč butasto in nerealno zastavljeno.
Že vnaprej hvala za vsakršne informacije.