Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bor
#24174
V sled raznim debatam, ki potekajo zadnje dneve in se po reakcijah stopnjujejo, odpiram temo, ki je mogoče vzrok zato.
Zanimajo me vaše reakcije na polno luno. :D
Polna luna bo 28.10.2004 ob 5.05

Tole je pa iz http://www.lunin.net

Polna Luna - Scip

Kako vpliva na nase razpolozenje
Ob casu polne lune smo bolj obcutljivi, dojemljivi in cujeci. To je cas, ko je treba stvarem priti do dna, ko vse skrito pokuka na plano, ko ne moremo delati drugace, kot je edino prav.
Sonce in Luna si stojita nasproti in drug drugemu kazeta svoj pravi obraz. Zato mocno custvujemo in hitro reagiramo na vsak izziv iz okolja. V ozracju je spet vec energije (par dni pred scipom vlada napetost, pogoste so hude prometne nesrece, ljudje so razdrazljivi in zal je to tudi obdobje, ko lahko pricakujemo vec nasilja, umorov ipd. Zenska, ki ima mesecno perilo ob polni luni, krvavi mocneje, vec je (tudi prezgodnjih) porodov.

Pojdite ven, med ljudi, izogibajte pa se pomembnim pogovorom - to ni primerno obdobje za nasprotovanje. Izogibajte se tudi kirurskim posegom in puljenju zob, ce je to seveda mogoce.

Ko Luna pada - od polne do prazne Lune - je cas za biznis in materialne zadeve.

PA ŠE.......
To so kriticni dnevi
Mrki ze od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna nakljucja, velike nesrece in nesrece v zelo nenavadnih okoliscinah, pozare, poplave, potrese, nemire, pretepe, posilstva, skandale, umore ipd. in to zagotovo ni ugodno obdobje za pomembne projekte in dejavnosti. Ceprav vecine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo mocan in gotovo boste to tudi sami opazili.
Ne zadajajte si pomembnih nalog
To je intenzivno in nasponano obdobje, ko se lahko stvari v trenutku zasukajo in spremenijo in se nam zazdi, da izgubljamo tla pod nogami. Zato je bolje, ce je to seveda mogoce, da tezje in pomembnejse naloge in projekte prestavimo na (vsaj) teden dni pred in tri dni po mrku, ko sta Luna in Sonce spet v normalnem ritmu. V casu mrka je namrec dogajanje tako intenzivno, da nam lahko vse niti uidejo iz rok in ne moremo vec kontrolirati svojih dejanj in potekov dogodkov.

Letos bodo mrki se posebej delovali na ljudi, ki so rojeni v znamenju Bika, Dvojcka, Skorpijona ali Strelca (in tiste, ki imajo Luno ali Ascendent v teh znamenjih).
Znani dogodki
Usodni dogodki, ki so se zgodili v casu mrkov: potop Titanika aprila 1912, jedrska nesreca v Cernobilu aprila 1986, osamosvojitev Slovenije junija 1991, smrt matere Terezije in princese Diane poleti 97, cetverni umor v Tekacevem v Sloveniji, smrt Johna Kennedyja ml. poleti 99, potres v Turciji in Grciji 99. potop ruske podmornice Kursk in smrt Ene Begovic poleti 2000, potres in zemeljski plaz v San Salvadorju januarja 2001...

pi es: upam da me kdo ne bo narobe razumel..... :wink:
Uporabniški avatar
 Staša
#24176
luna... mmm luna... :roll: :oops: :roll: luna...
Uporabniški avatar
 Barb
#24177
Bor napisal/-a:Letos bodo mrki se posebej delovali na ljudi, ki so rojeni v znamenju Bika, Dvojcka, Skorpijona ali Strelca (in tiste, ki imajo Luno ali Ascendent v teh znamenjih).

Ja zdej pa končno vem zakaj :idea: :cry: :wink:
Uporabniški avatar
 5rca
#24178
mene matra polna luna, prazna in vse vmes :roll:

:lol: :lol: :lol:

aha... mrki me pa ne bodo, ker tehtnic ne matrajo :oops: :cry:
Uporabniški avatar
 Manika
#24179
Barb napisal/-a:
Bor napisal/-a:Letos bodo mrki se posebej delovali na ljudi, ki so rojeni v znamenju Bika, Dvojcka, Skorpijona ali Strelca (in tiste, ki imajo Luno ali Ascendent v teh znamenjih).

Ja zdej pa končno vem zakaj :idea: :cry: :wink:


Hm, kaj pa potem mene še čaka letos, ker imam tudi luno v Biku??? :?

Načeloma pa polna luna ne deluje name. Vsaj mislim, da ne. Mogoče bi moji bližnji lahko kaj pokomentirali :wink:
 dpop
#24182
Na mene Luna ne "deluje" ker se VES ČAS ZA LUNO :wink:

1164 Darko

P.S. Mene bolj matra "vreme" :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
#24184
S polno luno imamo na TF že kar nekaj izkušenj. Poglej tole:
Polna luna
Uporabniški avatar
 Staša
#24190
Staša napisal/-a:luna... mmm luna... :roll: :oops: :roll: luna...


haha, sem dobila kar 2 zs-ja, kaj pomeni tole...

nič, sam to, da sem sposobna v kakršno koli luno (polno ali turško) gledat neskončno dolgo, mal me po možnosti še kakšni mravljinci spreletavajo, pa tko. mal na romantiko vleče, sam je čisto dovolj, če sva z luno sami :)

ČISTI PSIHO, A NE?! :D :D :D :D :D :D


pa še to, da mojega priimka ne dam za nobeno ceno.
Uporabniški avatar
 Fotr
#24197
V angleško govorečih deželah pa se je nerodno izgovarjati na luno. Če pri nas reče fant punci, ti si moja luna, še nekako izgleda, tam pa ji reče "maj mun". :evil: Še dobro, da ne znajo srbsko! :shock: :shock:
Uporabniški avatar
 marathon95
#24207
Bor napisal/-a:Letos bodo mrki se posebej delovali na ljudi, ki so rojeni v znamenju Bika, Dvojcka, Skorpijona ali Strelca (in tiste, ki imajo Luno ali Ascendent v teh znamenjih).


Nemam veze ni s jednim od tih znakova (nadam se), pa me je danas ujutro potpuno "vritnulo"
Digel sam se loše volje, na niš se nisam mogao skoncentrirati i otišao sam s pesom na trening. Tam sam tek pukel do kraja. Zabolio me list koji me muči tjedan dana, same crne misli i ideje. Slićno sam proživljavao nakon New York maratona kad sam psihički "pukao". Ukratko: bio sam spreman za 3.30, a dobio upalu grla i jedva gutao, trčao pod antibioticima i kojekakovim tablatama i došao u cilj 4.19 Prvi put preko 4 sata - šok. Preživio bez posljedica, bez bolesti, samo jaki kašalj, jer je od pola maratona padala kiša, a NYC je prvog vikenda u 11. mjesecu. Ali sam se poslije "psihički ubio" i trebalo mi je 2 mjeseca da se oporavim. Nikad nisam redovitije trenirao nego onda i uspjelo je.
Trčanj pomaže i nakon 10 km "došao sam k sebi" i doma sam došao normalan, a i pes. Crne misli su otišle, valjda s znojem.
Uporabniški avatar
 Barb
#24345
Ne vem al name vpliva tale luna, al je to zaradi ozračja, al pa kaj tretje :shock: ,....ampak jaz sem povsem out :cry: :cry:

Še kdo :?: :?:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#24358
Ah to je samo tvoja domišljija, da si aut.Dijo porko ti si zmeraj notri pri stvari, a kako drugače :oops: :lol: .
Za polno luno jaz niti ne vem kako to sploh izgleda, če te nosi sem ter tja.Vem samo, da je superca takrat pozimi tečt bolj proti večeru, pa "ful mun" v zraku okoli pa vse belo.Pol pa jaaaaaaaaaaaaaaa vau prav lepo zaslišiš tam nekje v daljavi auuuuuuuuuuuuuuuuuuuauuuuuuuuu ja sam vuk. :lol: :lol: .No skratka je poseben filing tečti, ko je povsod belo in jasno nebo pa polna luna.Madonca je to super.Pa še lampe ti ni treba prižgati na čelu, hja pa še tu prišparaš, kot ta prav gorenjec.
Grem zdej ven na lauf, da občutim to ful mun.
Pol pa bomo mal zatulil ko volkovi v preriji :lol: :lol: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz ny
#24397
Hja, ne vem. Mislim, da name ne vpliva, ker ne verjamem v to oz. se ne ukvarjam preveč s tem vprašanjem. Mogoče pa tudi nisem opazil tega, da vpliva, ker ne spremljam tega.
Ljudje pač potrebujemo razlage, da osmislimo dogodke. Eni luna, drugi horoskop... Vsak ima svoje.
 Nataša
#24738
ne vem, če je bila polna luna kriva za mojo vzkipljivost in koleričnost nekaj dni po maratonu, jest sem mislila, da je stres :wink: ampak glede na to, da mam znak, luno in ascendenta v škorpijonu...bi mi znal(a) moon kej zakuhat :wink: Staška, kaj ti čaraš tkole na helouvin, a??

drgač pa - polna luna po moje sproži marsikaj močnega, kar pa potem zelo hitro mine, ker je na ravni fizičnega. velja tudi za tek.
Uporabniški avatar
 Fotr
#24741
Nataša napisal/-a:ne vem, če je bila polna luna kriva za mojo vzkipljivost in koleričnost nekaj dni po maratonu, jest sem mislila, da je stres :wink:


Nič hudega, Nta, samo, da si spet tu, smo že mislili, da te je kaj pobralo. :( Drugače pa sem tudi jaz po maratonu zmerjal vse popvprek, :evil: pa ne morem kriviti polne lune, ker mene prazna nosi. Že včasih me je! :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA