Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Pozdrav vsem!
Na zadnjih dveh tekih sem uničil dvoje nogavice - luknja na desnem palcu. Kaj bi lahko bil vzrok:
- superge (600 km wave rider 13)
- nogavice (stare leto dni falke)
- noht (pristrižen na minimum)?
LP
Opažanja po desetletju in več tekaških izkušenj so naslednja: proizvajalci zagotavljajo cca 700 - 800 km dolgo delovno dobo. Ta je seveda pogojena s številnimi determinantami: teža uporabnika, takški slog (stil) uporabnika, podlaga teka, blaženje posameznega copata itd.
Dejstvo je, da je bil vedno, kadar je prišlo do bolečin v predelu pokostnice, eden glavnih vzrokov za to tudi dotrajan čevelj (kilometrina). To je kasneje potrdila tudi manjava le-teh.
Zaradi sistematike v dnevnik vedno beležim datum nakupa, pretečene skupne kilometre obutve. Podatki kažejo, da sem npr. s prvim modelom Mizuna Elixir pretekel koraj 1800 km, z Elixir II celo 1900 !?!, z Elixir III 1330 km (zame še vedno najboljši in meni najljubši copat), z Elixir IV 1077 km, Elixir V skoraj 1200 km, Asics Ds Trainer 11 skoraj 1800 km, Asics Ds Trainer 14 skoraj 1150 km, Asics ds Trainer 15 skoraj 1100 km. V tem trenutku sem z Mizunovimi copati Precision 11 opravil že 635 km, pa je občutek še vedno skoraj enak, kot na začetku (Mizunovo zagotovilo, da bo po 600 km material izgubil le 20 % blaženja - prožnosti se mi zdi upravičena).
Število zagotovljenih 700-800 km sem z vsemi copati daleč presegel zavoljo konstantnega rotiranja treh ali štirih parov copat ter dobre tekaške tehnike (sem tudi nevtralen tekač).
kdaj so superge zanič, pove občutek oziroma prvi znaki bolečin v nogah, ki bi se v nadaljevanju lahko sprevrgle v poškodbo.
Pozdravljeni :)
Jaz imam en problem, namreč zadnji teden me po petih kilometrih teka pečejo podplati. Prej se mi to nikoli ni dogajalo, ker so mib ile res udobne superge. V njih sem rpetekla cca 300km. Mogoče je razlog da ne tečem v tekaških nogavicah, vendar v navadnih?
Drugače pa superge so znamke mizuno model Wave Oracle

Lp, Petra :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA