področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Kaj bo iz tega:

1. Lučko ne bo zdržu brez cigaret
1
3%
2. Runer ne bo zdržu brez cigaret
4
10%
3. Oba ne bosta zdržala brez cigaret
6
15%
4. Ne bosta več kadila
29
73%
Uporabniški avatar
 5rca
runner napisal/-a:nočem se pogovarjati o tem

zakaj ne :roll: :?: :roll: :?:

:lol:
Uporabniški avatar
 Z*

Popušio si, hm, Runner-u?? Slika
Ampak Lučko bo pa zdržal! Jaz vam rečem, Lučko je karakter, je svetska trma Slika, mislim, Lučko je zajeban človek.Slika Slika Če ON reče, da bo zdržal, pol bo zdržal, pa če se svet podere! A ne, Lučko??? Hm??? :?: :hello: Ne boš me zdaj menda na laž postavil?!?! Pa jaz dam roko v ogenj za tebe ... :cast1: :cast: :cast1: :cast:
Uporabniški avatar
 runner
Z* napisal/-a:

Popušio si, hm, Runner-u?? Slika
Ampak Lučko bo pa zdržal! Jaz vam rečem, Lučko je karakter, je svetska trma Slika, mislim, Lučko je zajeban človek.Slika Slika Če ON reče, da bo zdržal, pol bo zdržal, pa če se svet podere! A ne, Lučko??? Hm??? :?: :hello: Ne boš me zdaj menda na laž postavil?!?! Pa jaz dam roko v ogenj za tebe ... :cast1: :cast: :cast1: :cast:

http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?p=24254#24254
 dpop
Z* napisal/-a: Pa jaz dam roko v ogenj za tebe ...

Ne omenjaj OGNJA... kjer je ogenj je tudi dim... in...
kjer je dim... se kadi... tako da... psssssst :wink:

1171 Darko

P.S. Sicer pa... vsak ZASE ve kaj dela (prav ali narobe)!! :wink:

P.S.S. @Runner... ako ti se ne priča, pa ti onda samo slušaj :wink:
Uporabniški avatar
 Barb
landlord napisal/-a:
Barb napisal/-a:V komisiji smo pa kdo že
Aleš123-Hermes
Nataša in
Barb

Hehe. Recimo, da se za kontrolo prijavim se jaz. Samo si bo treba razdelit naloge.

Recimo, da jaz in Ales nadzorujeva kavice in alkohol, Natasa in Barb pa pac tisto kar ostane :idea:

Lahko pa člana komisije kaj povesta :twisted: :twisted: :idea: :wink:
Uporabniški avatar
 landlord
raner ima tezko abstinencno krizo in se dejansko noce pogovarjat o tem. dalec od tega da bi popusil (propusil)....

je pa mal kriza, ampak se bori kot ameba s planktonom.

Clan komisije Landlord.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Ojlahoj!

Dejmo, fanta!!!
Skoraj ves čas mislim na vaju, da vama sploh ne bi zapasalo, če pa že, da vaju čimprej mine...če pa že ne mine hitro, da vsaj ne bi bilo pretežko potrpet do takrat, ko se bosta že čisto navadila in navsezadnje pozabila, da vaju matra. Če pa že je tok težko, da vsaj ne bi umrla pod težo odločitve, da nehata kadit. Sej, če prou pomislim, bi prej od čikov. Torej - kakorkoli - preživela bosta...če bi pa še naprej kadila, pa ni nujno, da bi.
Umm...kaj sem hotela že povedat? Aja - DRŽ'TA SE!!!

m

pies:včeraj minil en mesec brez. Prešinila me je zanimiva ugotovitev - glede na to, kako funkcioniram zadnje čase se mi dejansko zdi, da smo ljudje po naravi nekadilci :D
Narave ne moreš pretentat, svojo psiho pa lahko.
Torej imata na svoji strani naravo in vse njene zakone. Psiho je treba pa zbit tam, kjer je škodljiva, pa jo zmotivirat, da bo šla nazaj k naravi.
greenpeacePRESS
 Lučko

jz tud ne :!:
Uporabniški avatar
 Z*
Lučko, mene vse bolj v roko peče. Kwa to dugaja? :shock: :roll: :evil:
Sem slučajno včeraj rekla, da dam roko v ogenj ... :?: Slika
Uporabniški avatar
 runner
Prvi teden

Prvih 24ur. Ponedeljek po LJ maratonu.
Zjutraj:
Ni bilo hudo. Telo je že imelo zadosti nikotinske zaloge in sem pogrešal cigaret ob jutranji kavici. Kasneje, ko sem končal en sestanek sem želel iti na cigaret… pravzaprav sem se že odpravil proti kadilnici. Kako možgani delajo po svoje.
Popoldan:
Izogibal se morebitnim kavicam, pivom, … samo da nisem v okolju v katerem ponavadi kadim.
Zvečer:
Ni bilo pretirane želje. Šel sem zgodaj v posteljo
Noč:
Zelo slabo sem spal. Obračal se in potil.

Torek:
Zjutraj:
Zjutraj mi je bilo slabo. 4x sem umil zobe. Vsak atom v telesu me je hotel prepričati naj grem na kavo in čik. Namesto na kavo sem šel pod tuš. Eno uro sem se tuširal in umival zobe. Ko sem prišel ven sem bil za v posteljo, ne pa za v službo. V službi sem vpil na kolega. Nič ni bil kriv. Celo prav je imel. (kasneje sem se opravičil).
Popoldan:
Šel sem na popoldansko kavo (glava me je bolela) in naročil vročo ČOKOLADO. Sam sebi sem bil smešen. Landlord mi je podaril fake čik. V resnici svinčnik v obliki cigareta. Hej - full pomaga. Glupo, vem - ampak možgani delajo po svoje.
Noč:
Ker prejšnjo noč nisem dobro spal, sem se odpravil prej v posteljo. Ugotovil sem, da mi je lažje, če sem v prostorih v katerih nikoli nisem kadil. In spalnica je rešitev. Samo pred mano je bila huda noč. Niti minutke nisem spal. Vse me je SRBELO. Obračal sem se in rotiral v postelji. Vroče mi je bilo, da sem se potil in potem mrzlo, da me je treslo. Hotel sem klicati osebnega zdravnika, ki mi je obljubil pomoč. To bi pomenilo, da bi vzel pomirjevala. To pa nisem hotel. Pred jutrom je v spalnico prišla Vita. Takrat sem zaspal … gledal sem svojo hčerkico in poslušal kako diha. Ta ritem mi je pomagal, da sem zaspal. Ampak kaj, ko sem moral v službo.

Sreda:
Zjutraj:
Služba. Ne vem kaj berem. Koncentracija "0 bodova". Razmišljam samo o čiku. Bolj me vleče - bolj se upiram. Hvala bogu za to mojo trmo. Zaspan sem in razdražen. Kolege me niti ne gledajo. Ales123 in Landlord mi dajejo moralno podporo in ko sem bil že na tem, da vse pošljem v 3.14zdo in grem na čik, mi tudi dejstvo, da sem porušil mostove pomaga, da vztrajam. Mislim na Fotra, na Matjaža, Erota, Mojca77 in najbolj na Lučkota. Čist sem u "bad-u" in me tudi TF dela nervoznega. Grem prej domov…
Popoldan:
Izčrpan sem zaspal za par ur. Glava me je nehala boleti. Spravil sem se na hladilnik… hrana tudi pomaga, da prebrodiš krizo. (BTW 3 kg imam več od 14. sept ko sem imel poškodbo)
Zvečer:
Pridejo obiski. Ona kadi. To je prvi cigaret, ki je prižgan v naši hiši odkar sem nehal kaditi. Cela soba diši. Grem na balkon. Napaka… tam sem največ čikov pokadil in me strašansko mika. Poskušam s dihanjem… meditacijo… uh tukaj sem bil blizu. Spet se lotim hladilnika. Brez skrbi sedaj je prazen. Hladilnik je prazen in nobenih čikov nimam v hiši. Ne kadim in ne bašem se.
Noč:
Strah me je noči. Še eno ne bi mogel zdržati. Mravljince imam po nogah, spet me vse srbi. Meditiram in zaspim. Celo noč sem spal kot zaklan.

Četrtek:
Dan:
Kaj se dobro počutim. Diši mi iz ust in ljubčkam svoje otroke brez občutka da smrdim. In vonj. Koliko boljše voham. Po stopnišču lahko povem, da se sosed, ki je šel pred mano ni stuširal (prasec :lol:) voham tudi lepe vonje, verjetno kakšne sosede.
V službi sem nabrit kot puška. Imamo ena predavanja (business negotiation) ne morem biti pri miru… evforičen sem … poznam odgovore na vsa vprašanja… komaj, komaj se zadržujem. Super se počutim, kot da bi letel. Hvalim se vsem kako sem nehal kaditi. Landlord mi pravi da me je opalila hiperkineza. Saj vem … spet se bo obrnilo samo daj da uživam v teh trenutkih zmagoslavlja. Barb mi piše glih v trenutku, ko počasi padam iz higha v low. Želim čimprej domov. Spet me je strah noči. Insomnija je najhujša. Lahko bi vzel zdravila. Nočem. Hočem si zapomniti ta pakel, da nikoli ne bi rabil iti skozi njega. Velikokrat si pravim … koji mi je to k… trebalo. Mislim na staro prijateljico iz Sarajeva. Moj letnik. Prejšnji teden je umrla. Rak. Nikoli kadila, pila… najboljši študent na Univerzi v Ljubljani, Prešernov nagrajenec. Delala v Moskvi, Londonu, Parizu… dobila službo v UN v Ženevi, poročila se s enim Francozom in sedaj … je ni več. Veliko mislim na mojo Tanjuško (bog naj joj pokoj da). Možgani so čudni. Celo njeno smrt hočejo izkoristiti kot izgovor, da spet začnem kaditi. Tako se umazano počutim ob tej misli. NE BOM… NE BOM… Poklical sotrpina Lučkota, da se malo smiliva drug drugemu.
Noč:
Spal kot bebica.

Petek:
Zjutraj:
Kava je brez okusa. Jebeš kavo brez čika. Ampak me ne matra preveč, kar gre pogoltneš jo dol, pa možgani dobijo signal da je vse ok. Tudi glava ne boli.
Popoldan:
Šli smo regenerativno do Grosuplja. Ales123 in Landlord. Lnadlord je od tam. Pot skozi Lavrico in Škofljico mi ni lepa. Vse mi smrdi. Avti, proga, hlevi. Želodec me matra. Kislina. Zgaga me peče in pogrešam Rupurut. Mali Vrh je pred nama. Pismo če ni 300 m visok. Pa te serpentine mi ves pogum vzamejo. Samo kondicije imam kot še nikoli in počasi štepam korak za korakom. Hrib premagan, potem še par km do Grosuplja. Vse OK. V Grosuplju sem srečal Mikija. Hej spoznal me je po TF dresu in se spraševal kateri norec teče v dežju. Res je, poznava se iz študentskih dni ko sem še bil v AA. Komaj prispemo nazaj v Ljubljano in vse izbruham. Sploh več ne vem kako se počutim. Spet drgetam in komaj čakam, da se uležem.
In spet me je strah noči. Noči so najhujše.
Noč:
Spet spal kot hlod

Sobota:
Rolali s celo družino. Naredili smo najmanj 20 km in uživali v lepem vremenu. Krize veliko lažje hendlam. Zdaj sem že siguren, da lahko obvladam večino situacij. Skrbi me kako bo na prvi žurki. Ko ti alkohol zamegli razum … ali bom takrat lahko rekel ne?
No pred mano je dolga pot…
Uporabniški avatar
 Staša
Bravo za tale zapis!!! In bravo za vztrajnost.

Meni je zoprno pri kadilcih, ker ali ti pihajo dim v obraz (najbolj brezobzirni), ali se non stop stran obračajo in pihajo dim stran, pa se vedno kadi vate, ali pa celo hodijo ven iz prostora na en čik in to tako, da sredi debate vstanejo in jih 5 minut ni, nato pa spet prisedejo in lovijo kontekst. To mi gre najbolj na živce. Pa še dim vpliva na zaspanost in potem začnem zehat, ko bi bilo treba žurat. :)

Enkrat na dve leti pa tudi meni neverjetno zapaše cigaret, ampak sam tko za hec, in sem si ga res že trikrat v življenju prižgala. Pol pa kašljam, ker ne znam inhalirat. :shock: :D Tko mal iz afnarije, če preveč spijem. Po dvakratnih vdihih pol sam še pepel otresam. To je pa fino, ja. :wink:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Runner - :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast:

pies: predlog - če te bo še kdaj dajala insomnia, pejt tele klanjajoče strice gledat - veri hipnotajzing!!!!
Drž' se!!!!
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
runner napisal/-a:...... Zdaj sem že siguren, da lahko obvladam večino situacij. Skrbi me kako bo na prvi žurki. Ko ti alkohol zamegli razum … ali bom takrat lahko rekel ne?
No pred mano je dolga pot…

Eh, runner, predvsem pa brez panike. :) Zurke so lepa preizkusnja. :twisted: Jaz sem ponavadi v taksnem obdobju preskocil alkohol in ne zurke. :) No, nekaj casa je se zabavno, potem pa ratajo vsi malo prevec 'pametni' in takrat je definitivno cas za odhod. :) Jaz sem ponavadi nabral za cel avto 'zgodnjih' in trupla dostavljal na ustrezne naslove, kjer so jih bili zmeraj zelo veseli. :)
Dejstvo je, da ti odpoved cikom spremeni zivljenje. Zelo. :) :D
Naj vsem trem zazelim en glasen SRECNO!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 runner
predlog - če te bo še kdaj dajala insomnia, pejt tele klanjajoče strice gledat - veri hipnotajzing!!!!

evo ... stejem ... stejem ... gledam ...

zdaj sem vse ure vrnil za eno uro nazaj.

Gledam kako dezuje. Pokrivam otroke. Eh saj bo...
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
runner napisal/-a:....Gledam kako dezuje. Pokrivam otroke. Eh saj bo...

8) Seveda, da bo! :!: In sploh si sedaj iz ta hujsega ven. :D (No, odvisno kaj ti je huje ;) ) In kmalu bo prisel cas, ko se bos samo se kdaj pa kdaj spomnil na cike, ker bos imel toliko drugega dela, ki ga bos opravil z lahkoto v casu, ki je drugace pripadal dimu. :)
Ja, lustno je sedet ob oknu ali na balkonu in gledat, kako pada dez in se pocasi dela dan. :)
@Lucko in Mojcej77 tudi vama zelim veliko uspeha. :)

lp, oranzni slon

p.s.: SRECNO! ;)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA