prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 matjazvertus
Bom še jaz pristavil svoj lonček...

Poleti 2010 sem začel s tekom. Nekje novembra- decembra sem "počival". Zdaj, ko je spet topleje pa spet začenjam. Imam že eno uro ki sem jo kupil v Hofferju za 15€. Kupil bi si nekaj boljšega, bolj praktičnega, lepšega.

Kaj mi priporočate?
Moje zahteve:
- merilec pulza
- merilec razdalje
- cena do 50-150€
- gps imam na mobitelu, zato nujno ne rabim gps sprejemnika.
- priporočljiv bi bil kakšen priložen program za določanje zahtevnosti, dolžine treninga
- klasičen izgled ure

Hvala za odgovore...

p.s.
vem da je že nešteto uporabnikov imelo ista vprašanja. Ampak vsak je imel specifične želje in nekatere nove ure so že na trgu...

p.p.s.
Sem opazil da en uporabnik prodaja Športna ura Garmin Forerunner 60 HR + FP, črn za 100€.
Kaj pravite?
Uporabniški avatar
 marčni zajec
MKC napisal/-a:
b0j3 napisal/-a:
MKC napisal/-a:"nihče" se pa ne zanima za Timex.

Pa saj sem napisal, da sem si Timex-a kupil.
Dobiš ga v EU z dostavo brez poštnine.

pardon. nisem v nikjer Timex zasledil v postu, kako se pa modeli imenujejo pa tudi ne vem :D

jaz sem uporabljal timex ironman. v sloveniji jih prodaja slowatch. ura je super, vse štima, indiglo osvetlitev je fina za teke ponoči, baterija drži že več kot dve leti, ampak, jaz sem po nerodnosti odbil gumb za start/stop. potem pa se je začelo. so mi jo poslali v trgovini na servis v ljubljano, potem pa sem po večkratnem klicanju dobil domišljav odgovor, da je se za te "low cost" modele ne da kar tako dobit rezervnih delov. ne vem no. koliko pa mora stat ura, da bi jo gospodje bili pri volji popravit? sicer bi se mogoče bi dalo čez kaka dva ali tri mesece dobit novo ohišje, ampak še to ni ziher...itd. v glavnem ura je super, servis pri nas pa je po domače povedano čisto sranje.
 alens
Mene zanima kako lastniki Polarja RS800 SD ipd, ki imate srebrni IrDA senzor prenašate podatke na Windows 7?

Kaj je alternativa polarju - Sunto? Garmin? Rabil bi neki kar bo še za v hribe, gps in fotpod mi nista nujna.
Nazadnje spremenil alens, dne 11 Feb 2011, 09:13, skupaj popravljeno 1 krat.
 zappa
alens napisal/-a:(1) Mene zanima kako lastniki Polarja RS800 SD ipd, ki imate srebrni IrDA senzor prenašate podatke na Windows 7? Meni namreč srebrni dongl povzroča BSOD.

(2) Druga stvar je S3 senzor, ker mi je zgleda že drugi crknil. Enega so mi zamenjali tega pa ne vem če bodo. Sem probal baterijo zamenjat, paličiče bolj ven dat, da majo boljši stik pa nič ne pomaga. G3 senzorja se mi ne da vlačit na roki, to sem mel za hribe na rucaku.

Kaj je potem alternativa polarju, ker bom tega v smeti vrgel - Sunto? Garmin? Rabil bi neki kar bo še za v hribe, gps in fotpod mi nista nujna.

Hvala.

Evo rešitve za BSOD (ni sicer prava rešitev, ampak vsaj problemu se lahko izogneš). Pri meni ni bilo nikoli tega problema (uporabljam Belkinov IrDA) najbž ravno zato, ker IrDA po prenosu podatkov vedno odklopim.

http://forum.polar.fi/showthread.php?s= ... d6&p=27844

Za S3 bi jaz zatežil na servisu, da ga zamenjajo, če zadeva kar crkne brez očitnega razloga. Če je še v garanciji, ti ga itak morajo. Meni še vedno dela po treh letih in pol.

Ne mislit, da z urami drugih firm pa ne bo problemov. Z vsemi so lahko, samo poglej malo laufarske forume (TF in kje drugje).
 marand14
Z S3 sem imel podobne težave tudi sam. Senzor so mi vsaj dvakrat zamenjali a se je še vedno dogajalo da je kar naenkrat crknil oziroma ga RS800 ni več zaznal. Ugotovil sem, da je takrat kot S3 crkne potrebno baterijo ostraniti in jo po cca 2min ponovno vstaviti. To je zmeraj delovalo. Upam, da bo tudi tebi.
 alens
Zal S3 menjavanje baterije, puscanje cez noc ipd men ne dela. Pa to je 2 enota. Ura je pa izven garancije tko, da + Intact pa ne dela vec. Tam se je dal vsaj kej zmenit.

Ampak ne bom sel NIC kupit dokler ne ugotovim, ce dobim boljso alternativo. mihap mi je predlagal Garmin Forerunner 405 - vsecna ura, ma vse kar rabim za tek in hribe. Pri Suunto Core me pa mami barometer za hribe - nevihte pa to... sam vprasanje kulk to dela.
Nazadnje spremenil alens, dne 11 Feb 2011, 09:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pelvis
Še vedno sem mnenja, da za ceno okoli 150€ ni boljše ure od Garmin Forerunner 305. Morda komu ne bo všeč velikost. Nisem še zasledil boljše ali celo enakovredne ure za ta denar. Dobi se jo tdi za manj, če se potrudiš...
 eddie
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj!
Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal za nasvet.
Po dolgotrejnem razmisleku sem odločil za nakup ure s foot pod-om.
Zanima me katera ura bi bila alternativa Polarju rs300 z S1 senzorjem, gledano s stališča cene in funkcij?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA