prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 FREE888
Hello imam en problemček in prošnjico..ko telovadim v zapretem prostoru in imam izklopeljen GPS na mojem "mastreju" FR405 mi nikakor ne uspe vključiti merjenja kalorij.
Prav tako me zanima kako bi tak trening shranil kot trening, ki bi ga kasneje prenesel na računanilnik in imel tam podatke za analizo treninga.
Glede na to da je trening na tekaški stezi ali sobnem kolesu zelloooo dogočasen bi me prav porabljene kalorije in shranjeni podatki bolj motivirali za trening..
Vnaprej se zahvaljujem za odogovor\e...
šPORTNI POZDRAV :lauf: :clap:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Odgovor na prvi del vprašanja: FR 405 meri kalorije v odvisnosti od hitrosti (nima veze z HRM), kar pomeni, da z izključenim GPS ne bo šlo.
 tiguan
Mene zanima, kako točen je GPS v gozdu, poti ki so neprevozne niti s kmet.stroji, zaraščene, ali GPS sledi tudi po tej poti, kaj če se hodi po brezpotju, beleži GPS tvojo lokacijo.
Uporabniški avatar
 FREE888
HVALA :laola
MihaPR napisal/-a:Odgovor na prvi del vprašanja: FR 405 meri kalorije v odvisnosti od hitrosti (nima veze z HRM), kar pomeni, da z izključenim GPS ne bo šlo.
Uporabniški avatar
 Pina
No meni v gozdu ni imel nobenih problemov, pa sem iz Kočevja tok da tu ni neka mala šuma pri nas :)
Večje težave ima če grem blizu kakšnega bloka, mi včasih nariše, da kr po njem plezam :)...seveda v Kočevju nimamo takih blokov..za LJ bolj mislim :)
 tiguan
računa kalorije glede na hitrost, to mi ni jasno, pol taka ura ne kaže kalorije , če doma skačeš s kolebnico, srčni utrip 150, ura pa kaj kaže 0 poraba kalorij, še sigma pc-15 ima glede na srčni utrip, bolj ko skačeš višja je poraba-višja cifra kcal.

je ta ura izključno za tekače :?:

potem bi moral kupit CX, ki računa kalorije preko pasa in še bolj natančno.
 tiguan
Klical na garmin in povedal, da je tista oznaka bolj komercialna, CX je za moje zahteve idealna ura, upam da jo danes dobim.
 tiguan
Bil sem v Kranju na servisu, kjer servisirajo, prodajajo ure, navigacije, uro sem testiral a mi ni všeč, en kup cifr, prikazov, sploh pa tale obroč na dotik, na tej uri k sem se igračkal je imela rob povsem obrabljen.
Ura mi nikakor ni prevzela.

Mislim, da bom ostal, kar na sigmi pc 15
Ura mi prikazuje srčni utrip, kar je bistvo, kcal, čas, uro lahko nosim tud izven teka.
Baterije dobim pa za 1 evro v KIK-u, pa tud če dela sam pol leta, baterijo menjaš praktično sred treninga.
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
tiguan napisal/-a:Bil sem v Kranju na servisu, kjer servisirajo, prodajajo ure, navigacije, uro sem testiral a mi ni všeč, en kup cifr, prikazov, sploh pa tale obroč na dotik, na tej uri k sem se igračkal je imela rob povsem obrabljen.
Ura mi nikakor ni prevzela.

Mislim, da bom ostal, kar na sigmi pc 15
Ura mi prikazuje srčni utrip, kar je bistvo, kcal, čas, uro lahko nosim tud izven teka.
Baterije dobim pa za 1 evro v KIK-u, pa tud če dela sam pol leta, baterijo menjaš praktično sred treninga.

Tako preproste in učinkovite ure kot je garmin 405 pa še ne!!! Okvir je zelo praktičen, saj z drsenjem po njem dostopaš v vse menije. To lahko potrdim v polletni uporabi 405-ke.

Lp Mario
 skorc
Okvir je ena največjih napak te ure. V snegu, dežju ali pri celo povečanem potenju je neuporaben. Ura dobesedno "zbluzi" tako, da je uporabna zgolj z zaklenjenim ovirjem. Sam izdelava je cenena. 405-ko imam dobro leto, pa nima niti 5000 km in je okvirček že čisto olupljen.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA