Živjo,
jaz sem preko ebay-a kupil otroški voziček, avtosedež in še kaj...
skupna vrednost je bila preko 350 EUR. Vse je bilo OK, roba je prišla v 8 dneh v SLO.
Po mojem je pri teh nakupih dobro vedeti sledeče :
-kdo prodaja (na ebay-u imaš itak ocenjevanje prodajalcev in tam že lahko vidiš a je to velika firma al kakšen mali riskanti šmuglar)
-koliko so transportni stroški(pri manjših vrednostih ti to lahko nanese toliko kolikor je artikel cenejši- pri mojih 320 EUR sem dal cca 30 EUR poštnine).
-garancija oziroma reklamacije (kako uveljavljaš reklammacije). Recimo v mojem primeru lahko uveljavljam reklamacijo kar pri našem uvozniku, ker ima produkt neke vrste EURO garancijo, kar pomeni da garancija velja na celotnem območju EU. če imajo to, potem ni problema, sicer pa je vprašanje ali boš pošiljal uro nazaj v Nemčijo (spet poštni stroški) itd...
-plačevanje pa je lahko itak tudi preko banke, tako da niti ni strahu pred lopovi na internetu
Moje izkušnje je bila, da sem kljub poštnini pri cca 85k prišparal 20k...je pa res da sem si isti artikel ogledal pri nas tako da ni bilo nakupovanje mačka v žaklju, pa saj je pri tebi isto...
Torej moja izkušnja je pozitivna....
lp
Tone