prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

jozafat
bravo bravo
kot sem že zadnjič komentiral tek v Medei in semena, ki jih sejemo, sem imel v mislih tudi tako zagnane začetne tekače odprtih misli in sistematične, dobro misleče, pripravljene zgrabiti za delo - teči in delati na sebi, zase, za okolje kjer živimo, za narod katerega osnovna enota smo!
Ali kdo izven kroga aktivnih nameni kaj več kot pozornost na to? (kot prim.: življenjska in delovna zavarovanja v ZDA so benificirana na aktivno stopnjo zavarovanca!!!)
Kdaj bomo tudi mi ...
hrabro in po pameti naprej
pa na forum še kdaj pa kdaj poglej
 stas
Še sem tukaj. Držim se plana. Danes naredil zadnjo vajo prvega tedna. 1 min teka, 2 min hoje, 11x ponovitev. Nekje po prvi tretjini so me blazno začele boleti neke nove mišice. Do danes jih nisem imel. Mogoče zato, ker jih nisem rabil.

Zaradi te bolečine sem raje oz. lažje tekel, kot hodil. Komaj čakam nasledni teden in zahtevnejše "seanse". :clap:
Uporabniški avatar
 Miroslav
Vso srečo!
:clap:

Jaz sem začel teči komaj pri 33 letih in ugotovil, da nikdar ni prepozno.
Prvih nekaj let so me spremljale bolečine (tu in tam), sedaj pa so noge že dobro utrjene.
Samo po pameti!
Se nikam ne mudi.
:D
 stas
Miroslav, to, da sem začel (začenjam) teči pri 34-ih se mi ne zdi nič prepozno. Nekatere nas pamet sreča malo kasneje. :D

Se mi zdi čisto pravi čas za delat malo na sebi. Otroci so ravno toliko zrasli, da si lahko vzamem kako uro. Še se držim in komaj čakam naslednji tek.
Uporabniški avatar
 PRIMOŽ GAŠPIRC
BRAVO :laola samo tako naprej.Tudi mene je zadelo pri 35 letih in sem še zdaj zadet.Omejitev,ni samo čas potrebuješ.Včasih ne veš a bi se jokal a bi se smejal in ravno to je največja izkušnja ki te zasvoji.
Tek je lep.
 TONEK
Jaz sem čisto na izi in brez vsakih planov začel tik pred Abrahamom (gorski teki). Sedaj, po sedmih letih, imam občutek, da zaključujem z najstništvom.
Le pogumno naprej!
Ko si enkrat močno vpet v tekaško kolesje, je le malo zavor, ki bi zadevo lahko zaustavile. (zdravje, poškodbe, če ne znaš poslušat svojega telesa in preveč pretiravaš)
lp Tone
 stas
Hvala "najstnik" Tone! Me veseli, da se tako počutiš. Pretiravam ne in se držim plana, po katerem je začenjal Wega. Kolikor lahko vidim je Wega še vedno v enem kosu. Res pa je, da je ta kos malo manjši (kile) :clap: !

Evo, opravil prvi tek drugega tedna 2 min teka, 2 min hoje, 11 ponovitev. Tako daleč še nisem prišel. Je pa res, da sem zdravstveni fenomen. Pri 34-ih mi je zrasla nova mišica na obeh nogah. :D Do sedaj te mišice nisem imel oz. je nisem čutil.

Komaj čakam naslednji podvig!
 Hess
Zdravo vsem

Stas, le tako naprej in veliko volje, pa bo.

Sem nov na tem forumu in se še malo lovim. Tudi s prvimi koraki teka sem se srečal šele lansko zimo, to zimo pa nadaljujem (sicer tečem na tekaški stezi doma). Uspel pri mojih ravno štirih križih preiti iz začetnih 2 km, kjer sem imel jezik do tal, do današnjih 10-12 km :)

Tudi pri eni drugi temi berem, da omenjate plan treninga od forumaša Wege - kje pa se lahko kaj več prebere o tem? Na forumu nikjer ne najdem, ali pa sem slep??

Hvala in LP vsem
Uporabniški avatar
 Wega
To je bolj hec kot ne, ker sem en tak živ primerek tistega rekla - če ja pa temu ratal... potem pa lahko vsakemu. Pač en tak zabubljen kaučkrofek kot sem bil jaz, povrhu pa še brez kakršnihkoli preddispozicij za miganje (saj veš, eden tistih, ki so ga v OŠ med fuzbalčkom pri telovadbi poslali v gol, da je dal mir).

Vse pisanje sem zbral na enem mestu (link je v profilu levo), čisto, čisto ta prvi "dnevnik" pa je TULE. Ne gre pa za navodila kako trenirat ampak bolj kako včasih brcamo naravnost v lastno tazadnjo. ;)
 stas
Opravil tudi drugi tek drugega tedna. 1 min lauf, 2 min hoje, 11 ponovitev. Ni blo kakega hudega presežka. Zmatran od celega dneva, sem kar malo preveč na silo šel. Vseeno mi ni žal.

Glede na lahko vajo, bi kakšen drug dan, bolj spočit, verjetno bolj užival. Tko pač je. Če se ne bi spravil včeraj, danes ne bi mogel, torej bi šel v soboto, ker v petek ne morem....
V glavnem, sem vesel, ker se držim zastavljenega urnika.
 stas
V soboto sem v Podčetrtku opravil zadnjo vajo drugega tedna. 2 min teka, 2 min hoje, 10 ponovitev. Tako luštno kot je bilo tokrat mi še ni bilo. Z lahkoto sem odtekel zastavljeno, poleg tega pa me je prvič spremljal tudi pes.

Nobenih bolečin v mišicah, super. Ali je to zato, ker sem prišel dobro ogret iz bazena in takoj tečt?
Uporabniški avatar
 Classix
stas napisal/-a: Ali je to zato, ker sem prišel dobro ogret iz bazena in takoj tečt?

Tudi to bi znalo biti, hkrati pa pomisli, da je za teboj že kar nekaj pretečenih kilometrov. Vsekakor si na pravi poti. Le vztrajaj na njej!

LP
Matjaž
 nana
Fino se tole bere :wink:
Jaz sem začela tečt pri 39ih in ni mi žal :D
Pasje družbe pri teku nimam, ker moja 10-letna bokserka ni čisto nič hiperaktivna :roll: , torej si ti na boljšem :wink:
 stas
Nana, mogoče bi jo pa moj boksi zanimiral!?! :D

Danes prvič 3 minute v kosu. 3 min teka, 2 min hoje, 10 ponovitev. Običajna trasa je postala prekratka. Sem moral potem še po naselju malo gor pa dol po ulicah štrikat.

Zdaj pa vprašanje. Čim grem malo hitreje, imam pulz čez 80%. Nekje sem bral, da to nima več smisla oz. ne bo napredka. Kaj naj delam, tečem po želji ali naj se držim pod 80% pulza. Danes sem to že lahko malo bolj spremljal. Tri minute je cela večnost. :D

Drugo vprašanje. Ali lahko med "uradnimi" treningi tečem ali naj se držim wegove prakse (treningi in druga rekreacija)?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA