prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Gulftown
Lepo pozdravljeni. Moje vprašanje bo podobno zato nisem odpisal nove teme.

Sem začetnik (no lansko leto sem tekel v navadnih teniskah, trenirki in majici bolj rekreativno :D ). Letos sem se odločil da malo bolj poprimem. Ostalo opremo že imam, me pa zanima kakšne teniske bi si kupil?? Tečem predvsem po Ljubljani, po Golovcu ipd...
Zanima me ali je smiselno v tem primeru kupiti teniske za tek po asfaltu?

Kaj menite o teniskah, ki so trenutno v akciji v Intersportu za nekih 80 Eur (Nike)? Katere bi mi priporočali sicer (teža 80kg, nogo zvračam navznoter)? Pogoj je da so iz Intersporta ker imam darilni bon. :mrgreen:

Hvala.
 rmele
V intersportu imaš akcijo -50% na ves Saucony lanski program. Super superge če še najdeš cifro zase. (velja za Intrersport nasproti Maximarketa, verjetno pa po vseh).

lp Robert
Uporabniški avatar
 Pina
Hojla
A mogoče kdo ve za kakšno stran, kjer bi imeli podatke o supergah in bi ti glede na tvoje želje prikazal možno izbiro.....pa ne samo za eno firmo....pa mogoče, da bi bila še primerjava med njimi....:)
..sej vem da velik zahtevam...ampak to bi se dalo narest...sam podatke je treba met :)
Najboljš je da se odpraviš v neko specializirano trgovino mal povprašaš in probaš.
Na SUPERGAH.SI pa lahko mal pogledaš kakšno funkcijo ima določen superg. Najboljš pa je da ne kompliciraš preveč in greš v Intersport. Tam imajo sedaj akcije, ob torkih pa dobiš še nekaj dodatnega popusta.
Jaz sem nabavil MIZUNO ULTIMA 2 in sem zelo zadovoljen!
:lol:
Uporabniški avatar
 Pina
saj jst tudi ne kompliciram..za enkrat so vsi trije pari odlični..le ghost 3 se mi zdi nekoliko drugačen po trdoti od pegasusa...:/
Uporabniški avatar
 _Metka_
Pozdravljeni!

Padla je odločitev, da se po nekaj letih vrnem na tekaške poti, torej sem zopet začetnica. :( Ustrezni tekaški copati so prva stvar, ki jo pri tem potrebujem, vendar se v poplavi najrazličnejših znamk in modelov ne znajdem najbolje. :? Zato se obračam na vas s prošnjo, da bi mi z nasveti pomagali izbrati najprimernejšo obutev.

Osnovni podatki:

• Telesna teža: 52 kg
• Višina: 162 cm
• Spol: ženski
• Običajna velikost obutve: 36
• Oblika stopala: normalen nožni lok oz. klasična oblika stopala
• Način teka: nimam pojma
• Tekaška podlaga: za začetek asfalt, kasneje urejena krožna atletska steza (zaenkrat žal še v izgradnji)
• Obremenitev:
- postopno stopnjevanje obremenitve prvih šest tednov (stopnjevanje intenzivnosti, stopnjevanje časa teka)
- po končanih šestih tednih resnejši program teka
• Količina treninga v planu: 7 x na teden
• Znamka: nagibam se k MIZUNO, ni pa pogoj
• Zaželjena barva obutve: roza ali rdeča :mrgreen:
 bogi
66 W WAVE NEXUS 4 S10 MIZUNO
08KN051 66 W WAVE NEXUS 4 S10 MIZUNO
Povečaj sliko Priporoči prijatelju

Ženski tekaški model za pronatorke. in klasičen način teka.Wave blaženje v peti ima poleg funkcije blaženja tudi dodatek za uravnavanje pronacije. Spredaj je blažen z lahkim "ap" materia lom v srednjem delu podplata. Odlična kombinacija stabilnosti, blaženja in odzivnosti. Primeren za različne podlage.
Lastnosti izdelka 66 W WAVE NEXUS 4 S10 MIZUNO
 bogi
W Wave Rider 14 11SS Mizuno
08KN10366 W Wave Rider 14 11SS Mizuno

Copat za tekačice, ki želijo popolno ublažitev udarcev, obenem pa tudi dobro stabilnost in oporo. Stabilno WAVE blaženje zaradi svojih lastnosti je primerno tako za tekačice s klasičnim načinom teka, kot tudi za tiste z manjšo pronacijo (čeprav je model nevtralno blažen). Pod peto je za dodatno blaženje vgrajen še del iz posebne gume ("AP" guma), ki je vgrajena tudi pod prsti.Za odličen oprijem stopala v vseh fazah teka ima model vgrajen "DYNAMOTION FIT" sistem zavezovanja.To je delno raztegljiv del, ki omogoča raztezanje obutve pri prenosu teže od pete proti prstom. S tem je povečana tudi stabilnost obutve in povečan izkoristek blaženja (predvsem pod peto, kjer je obremenitev največja). Za dobro zračnost ima model vgrajen "INTERCOOL" sistem zračenja, ki preko luknjic v podplatu dobro odvaja odvečno vlago in "hladi" stopalo. Zgornji del je izdelan iz dvojne mrežice. Spodnji del je gostejši in se lepo prilega stopalu, zgornji - zunanji- pa z velikimi odprtinami omogoča hitro sušenje odvečne vlage. Model je primeren za večino tekačev, ki potrebujejo hiter model za tekmovanja ali hitre treninge.
Lastnosti izdelka W Wave Rider 14 11SS Mizuno
 bogi
erge.si > Saucony
w PROGRID TRIUMPH 7 f1 Saucony
18053-6 w PROGRID TRIUMPH 7 f1 Saucony

Ženski tekaški model za supinatorke in vsem z nevtralnim načinom teka. Zaradi dobro stabilne pete je primeren tudi za tekačice z zmerno pronacijo.Primeren za različne podlage in različne teže tekačev.Pod peto je vstavljeno blaženje "pro-grid".Posebna mrežasta struktura blaženja prenaša obremenitev celotno površino stopala. To je tudi vzrok, da je model zelo stabilen, čeprav nima dodanih stabilizatorjev za pronacijo. Za povezavo stabilnega dela pod peto in prednjega dela je pod stopalnim lokom vgrajen dodatek "ARCH-LOCK" , ki je iz plastike in je močnejši in daljši na notranji strani stopalnega loka. Nad tem delom je na notranji strani vgrajen še elastičen "arch-look" dodatek, ki je povezan z luknjicami za vezalke. Ob zavezovanju se tako na tem delu obutev lepo prilagodi stopalnemu loku in nudi stopalu optimalen oprijem in podporo v vseh fazah koraka. Na zadnjem delu je notranji del opetnika dobro obložen. Obdelan je tudi z tehnologijo za odvajanje znoja ("Hydrator"). Iz podobne pene je izdelan tudi jezik. Zunanji del opetnika ima močno oporo na obeh straneh. Zgornji del tkanine je izdelan iz dveh delov in sicer iz močneje tkane podloge in zelo zračne mrežice z velikimi odprtinami na zunanji strani. Notranji del je lepo obdelan, tako da šivov ne občutimo. Za dodatno udobje je vstavljen tudi nekaj debelejši vložek.
Lastnosti izdelka w PROGRID TRIUMPH 7 f1 Saucony
Uporabniški avatar
 _Metka_
Hvala!!

Hmmm... nekako mi najbolj "diši" W Wave Rider 14 11SS Mizuno, samo me zanima, ali je to težji ali lažji model? Kaj pa W Wave Inspire 6 11SS Mizuno?

No, v igri sta še letošnja modela W NIKE LUNARGLIDE+ 2 S11? Kakšne izkušnje?
Slika Slika

Me pa zanima še to, kako se omenjeni modeli obnesejo v dežju in snegu, če kdo ve?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA