Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Malo morgen, novica za laike.
Uporabniški avatar
 Biz
Na njegovi spletni strani nisem našel nobenih pametnih zapisov o konkretnih 365 maratonih. Prej se mi zdi, da je verjetno, da je res bil na precej tekmah - maratonih, ker pa so te večinoma čez vikende, je vmes moral teči maraton za trening. Ne zdi se mi ravno realno, da bi naredil 365 zaporednih dni z maratonom, hkrati pa še potoval od enega kraja do drugega v več državah in celo med celinami.
Uporabniški avatar
 tae
Rosi, če želiš pač verjemi, tvoja izbira. Drugače so pa naslovi tisti, ki pritegnejo in prodajajo.

Cvalenti, so pač naši prevedli tuj članek, so what. Jaz še vedno mislim, da to ni možno.
Uporabniški avatar
 cvalenti
Jaz osebno takemu rezultatu verjamem, pa čeprav ne more dokazati. Sprašujem se, zakaj bi sploh dokazoval? Promoviral oz reklamiral se je morda ravno zaradi tega, da bi pritegnil pozornost morebitnim sponzorjem............. :wink:
Človek teče pač ljubiteljsko in vsakodnevni teki so mu postali nekakšna rutina in lahko da je spoznal, da kljub daljšim treningom ni utrujen in da je zmožen teči vsak dan en maraton. Spoznal je, da ima odlično regeneracijo ala Robič, Armstron, Karnasas.......
Ko povprašamo ultratekača kako se pripravi odteči 100 km ali 100 milj ti enostavno odgovori, kako pa se ti pripraviš odteči 10km......glava je pomembna .. in se zasmeji!
Pri takih zadevah ogromno pomeni volja in ljubezen do teka, šele potem treningi, vsekakor pa mora štimati vse, od prehrane, spanca, glava........
Kako dokazati?? Hmmmm, pač ne vem zakaj bi se lagal, tak športnik pomoje ne bi lagal in pljuval v svojo lastno skledo, da pa bi mediji tako napihnili pa tudi mislim, da bi se že odzval taki laži, zato.... :wink:
Če pogledamo nekaj extremnih tekov v sloveniji, pa jih ni moč dokazati, pa so nekako zapisane, pri ljudeh, ki pa so jih naredili, pa gotovo z zlatimi črkami.
Grintavci ekstrem, gm40 extrem, T 24 ......... ali so uradne? Niso! So pa zapisane...hmm
Jaz osebno spoznavam in berem članke raznih ultra mož in vidim, da so to zeloo preprosti in skromni ljudje, ki ga osrečiš že s tem, da mu stisneš roko in ga pohvališ za uspeh, ki ga je naredil, da pa bi o tem uspehu lagali... :?
To je moja misel, to je moje mnenje, ga nikomur ne usiljujem, amapk takim dosežkom jaz verjamem. :wink:
Uporabniški avatar
 ROSI64
tae napisal/-a:Rosi, če želiš pač verjemi, tvoja izbira. Drugače so pa naslovi tisti, ki pritegnejo in prodajajo.

Verjeti ali ne verjeti ??? Možno je. Jaz verjamem zaradi tega, ker se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordev, za vpis pa točno vemo kakšni pogoji so potrebni, potek pa nadzorujejo sodniki. Torej ??

Po drugi strani ti pa dam primer na naših članih; dexi27, grb, zajc, miroR,...ki pretečejo mesečno po 600 km (cca 20km na dan). Poleg časa za tek pa imajo še družino, službo,..... :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA