Arabo napisal/-a:VIKTOR: Glede zdravniškega spričevala poglej lanski forum glede maratona v Gardi ali Veroni.
Sam sem šel do svojega osebnega zdravnika z obrazcem zdravniškega pregleda, ki je
na spletni strani organizatorja maratona. Zdravnik me je na splošno pregledal in
izpolnil spričevalo, ki je potem veljavno eno koledarsko leto.
Takrat...za Gardo...sem svetoval:
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Možnosti za pridobitev zdravniškega spričevala je več:
1)Obisk svojega splošnega zdravnika (ginekologa,psihijatra,pedijatra....) in v prijetnem klepetu pridobiti "na lepe oči" težko pričakovan podpis...gratis,zadošča le kartica dodatnega zavarovanja,
2)Po napotilu strahopetnega splošnega zdravnika...obisk Medicine za delo,šport in promet ter ureditev spričevala tako kot to velja za Kozmusa in Kejžarja...plačilo najmanj 55 Eur.
3)Izposoja spričevala od tistega kateri je že pridobil podpis.Fotokopiranje,skeniranje...izbris njegovih podatkov in vnos svojih...podpis in žig ter podatki od zdravnika ostanejo.
4)Izpolnitev vseh podatkov na "lastno roko"...držati pesti da bo vse v redu in da ne bojo nič posumili (v sobotah in nedeljah nimajo kaj dosti kontrolirati po telefonu).
Pod 1) boš zadovoljen ker imaš res cool zdravnika...pod 2) boš jezen ker ti ni uspelo vse urediti tako kot tistim pod 1)...pod 3) in 4) boš imel slabo vest ker to kar počneš ni v okvirju tvojih moralnih načel...ali pač.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------