večina psov ki jih srečujem na tekih in so brez lastnika, torej sami, gredo mimo kot da me ni. Imajo pa psi, ki imajo lastnika blizu, neverjetno željo kazati svoj pogum. Vendar so se vsa srečanja, do sedaj končala srečno. Verjetno tudi vsled tega, da sem imel tri pse, med njimi ogromnega in reagiram psu primerno. Včasih ga ljubeznivo ogovorim in se pes popolnoma zmede, ker pričakuje strah in vpitje. Drugič nastopim strogo, kot da sem njegov gospodar, pa ga spet zmede, včasih pa nahrulim gospodarja ( kadar imam slab dan) pa oba zmede.
Sem pa prejšnji vikend na teku iz Celja v Trbovlje, malo pred Kasazami imel srečanje z bulmastifom. Pes je bil sam in mi je pritekel po poti nasproti. Lep, velik, močan pes, vsaka mišica mu je plala, ko je tekel, okrog vratu pa je imel široko usnjeno ovratnico.
Upočasnil sem korak, se umaknil na desni rob in pes je odtekel mimo mene, kot da me ni.
Ko bi vedel kako se mi je dopadel, bi se ziher pocrkljal ob meni. Tako da prava reakcija je najbolj na mestu.
Pa še zanimivost iz nočnih trekingov. Veliko psov ponoči, ko jih obsvetiš z naglavno svetilko, se potuhne in niti ne zalajojo, tudi če so pripeti ob hiši.
Kar se pa svinjarije tiče, naj bo človeška ali živalska, je svinjarija.
Je pa pes žival in od psov ne moremo pričakovati človeške reakcije, zatorej moramo tudi sami ravnati enako. Ukvarjanje z lastniki je metanje časa za tek proč.