prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tiguan
Sam na Garminu pravijo, da še en lep čas ne bo boljše ure, bodo nekaj mutili s modeli, nov model je garmin 410, ki je bistvo samo okvir lepši, mehanizem pa isti.
 skorc
Na sam mehanizem nimam pripomb. Mogoče pogrešam eno podatkovno polje več. Tako, da bo v bližnji prihodnosti verjetno padel 310xt.
Uporabniški avatar
 Smajo
Sem uporabnik 405cx malo več kot eno leto. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem naštudiral vse nastavitve in zmožnosti. Priporočam jo vsem, ki želijo vse treninge analizirat in arhivirat in svojimi funkcijami je to tudi najcenejša gps ura. Ima pa ura en minus; to je baterija. Ne da se jo zamenjati, in po enem letu uporabe, jo moram pred vsakim 2-urnim treningom napolniti. Veliko NAPAKO pa je Garmin žal tudi storil, ko je šel na Bing zemljevide ( SZ Slovenije ni pokrit, sploh ne hribovje!!).
Uporabniški avatar
 klatez
Hmm, če je res star samo dobro leto in si ga kupil v Sloveniji, je še v garanciji.
In jaz bi ga reklamiral.

Če pa je starejši, pa je pri Garminu na voljo "out of waranty replacement", kjer ti za nižjo ceno zamenjajo uro za isti model z novo garancijo.

Sam sem imel FR 405HR prav tako dobro leto in ni bilo opaznih sprememb v trajanju baterije.

Tudi okvirček se meni ni olupil. Verjetno pa okvirčka res nisem toliko uporabljal.
Nisva nikoli bila preveč na ti...

Pa še za vse, ki sprašujete za ugodne nakupe.
Opazil sem, da imajo v Technomarketu razprodajo.
Tako lahko dobite FR 405HR za 159 EUR, FR 50 za 40 EUR, FR 50 s footpodom pa za 59 EUR.
Vse je tule: http://www.technomarket.si/products.php?page=1&klasaswe=043&grupaswe=any(001,002,003)
Če kliknete na izdelek, vidite tudi v kateri trgovini je na zalogi...
 tiguan
Imam malo časa tole uro garmin 405, pri tej uri me moti avtonomija akumolatorja, saj zdrži ob uporabi GPS-a in brskanju po uri le okoli 5 ur.
Nadmorska višina je presnetljivo zanesljiva, odstopanje mogoče za kak metr, gps lovi v gozdu brez problemov, natančnost v sredogorju 5m, ...vse podatke se hitro prenese na računalnik.
 legi86
Pozdravljeni,

ker sem nov uporabnik Garmina, me zanima, če bi mi izračunavalo porabo kalorij v kolikor bi povezal uro s foot pod-om. Namreč, na skvošu oz. v zaprtem prostoru sem ugotovil, da mi ne izračunava kalorij če nisem povezan na GPS. Kar sem nato tudi izvedel po brskanju na forumu. :D
Ali obstaja kakšna možnost brez povezave?

Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
 Miroslav
Joc61 napisal/-a:Pomaga reset (po navodilu Garmin strokovnjakov).
LP

Kako se to naredi v praksi (po domače)?
Verjetno bo marskikaterega zanimalo.
:?:
Lep pozdrav
:D
 tiguan
legi86 napisal/-a:Pozdravljeni,

ker sem nov uporabnik Garmina, me zanima, če bi mi izračunavalo porabo kalorij v kolikor bi povezal uro s foot pod-om. Namreč, na skvošu oz. v zaprtem prostoru sem ugotovil, da mi ne izračunava kalorij če nisem povezan na GPS. Kar sem nato tudi izvedel po brskanju na forumu. :D
Ali obstaja kakšna možnost brez povezave?

Hvala za pomoč

Jaz sem se s temi kalorijami ubadal 1 leto, dan za dnevom, ker sem hujšal, ni vredno, človek porabi s tekom okol 600kcal/uro pri 70% in ITM 24 pa tud ne veš kolk procentov MM oz. maščobe imaš.
100g kruha poješ mimogrede cca 250kcal ali takorekoč fast food s 800kcal.
 legi86
@tiguan: ti dam prav, vendar mene vseeno zanima koliko "skurim" na skvošu z različnimi igralci. :) Se razume, da je povezano s pulzom...kakorkoli bojda mi bo s foot pod-om prikazovalo kalorije. :D
 luzr
Kdo ti je naložil da bo na skvošu tisti ubogi nožni senzor kazal realne podatke? :/
Približno porabo kalorij bi ti kazal srčnega utripa...
 legi86
Tako so mi povedali na podpori Garmin Slovenija... odstopanje prikazovanja kalorij naj bi bil za cca. 20% manj natančnejši kot način z vklopljenim z GPS-om.

Če ne pa klinc gleda kalorije...glavno da se športa! :D
Uporabniški avatar
 Pina
pa kaj res rabš vedt kalorije pr skvošu...?...pomoje ti bo intenzivnost igranja z različnimi nasprotniki prej pokazal povprečni pulz...kakor pa kalorije...
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA