prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 AVI
stas napisal/-a:Malo sem se preubuval. Najboljše sem se počutil v Mizuno Wave Inspire 7. Ali jih poznate? kakše so vaše izkušnje? So primerne zame?

predvidevam, da imaš nevtralno nogo (ti jo ne zvrača "na-noter" ali "na-vzven")...če je tako in se v njih dobro počutiš potem je to, to... :wink:
 stas
Nekoliko zamujam z opisovanjem trenutnega stanja. Pretekli teden je bil bolj za počivat. V soboto sem odtekel 2 min teka, 2 min hoje, 7 ponovitev. Nič posebnega. Izbral sem si novo traso, bolj ob prometni ulici, da se mi kaj dogaja. Hecno se mi zdi, ker se odločim, da grem malo pogledat, kako je tam. To je ravno tako daleč, da bi se običajno vsedel v avto in šel do tja. Sedaj pa do tja tečem?!? :shock:

Včeraj sem naredil prvo omembe vredno kolesarsko turco. Noro! Kolk sem brez kondicije! Na Debni vrh se nisem pripeljal že 2, če ne 3 leta. Včasih sem to večkrat izvedel, zadnja leta pa nada, 0, zirov!!! Ampak, evo mene, 20.februar 2011 na vrhu Debca z biciklom. Ni blo lahko. Ko sem prišel domov me je zeblo še ene tri ure. Se nisem mogel ogreti.

Sem pa še dolžan odteči 3 vajo četrtega tedna. Načeloma bi jo moral izvesti do nedelje, pa jo bom danes. Ta teden, pa ne bo petega tedna, saj se jutri odpravljam na smučanje z mojima dedičema.
 stas
Opravil sem tudi zadnji tek ćetrtega tedna. V petem tednu sem smučal in nič tekel. V šestem tednu bom tako odtekel 5 teden. Prišlo je do zamika. Tako pač je.

Prihajajo 3 minutni teki s samo minutnimi hojami. Bomo videli.
 stas
Včeraj sem opravil prvi tek petega tedna. 3 min teka, 1 min hoje, 10 ponovitev. Še nikoli tako luštno. Edino danes me nekaj lev gležen boli. Mislim, da je top še od nedeljskega badbintona.

Vmesni teden brez teka, ko sem bil na smučanju, mi ni nič škodil, kar se tiče volje, kondicije, občutkov.

Komaj čakam TF pajkice, ki sem jih naročil. :D
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Le tako naprej. Ko prides do tam, ko ti bo volja rahlo uplahnela se spomni, da se nam to vsem zgodi obcasno. Mal stisnes zobe, pa gre :-)
 stas
Hvala za "opozorilo". Včasih si želim teči, pa je potem bolj blak. Včasih se pa komaj spravim je pa super. Tako kot vse stvari v tem življenju. Bolj ko premagaš sam sebe, boljši si.
Uporabniški avatar
 bluegreen
stas napisal/-a:Hvala za "opozorilo". Včasih si želim teči, pa je potem bolj blak. Včasih se pa komaj spravim je pa super. Tako kot vse stvari v tem življenju. Bolj ko premagaš sam sebe, boljši si.

Meni se to skos dogaja. Ko mam energije, da bi skakal po luftu, običajno naredim slabi trening oz. pod pričakovanji, ko pa se vlečem kot megla (kot npr. danes), pa mi gre fajn. Ne vem kaj je to, ampak sem se pač sprijaznil s tem.

Drugače je pa moja zgodba zelo podobna tvoji, sicer sem malo mlajši in z malo manjšim kadilskim stažem. Zdaj tečem že dve polni leti, cajger na tekaškem dnevniku pa kaže 2,5K km. Cigareta v tem času nisem prižgal, čeprav sem sanjal, da kadim že najmanj 10 krat, včasih pa so sanje bila tako žive, da sem zjutraj klel, ko sem se zbudil, zakaj sem se pregrešil. :? Šele kasneje sem dojel, da so bile le sanje.

Kot že napisano, ko ti bo padla volja, stisni zobe po "po muško" al pa malo TF prelistaj pa preberi zgodbe drugih in boš videl da nisi sam - to takoj pomaga. Do konca leta pa boš itak že tolko fit, da boš 10-ko ruknil pod eno uro. In to z lahkoto! 8)

LP
 stas
Še sem med živimi. Še vedno ne kadim in še vedno se držim programa teka.

Sem pa namesto, da bi kakšen kilogram izgubil, le tega pridobil. Tehtnica je pokazala 94 kg. Ob začetku tekaške karjere sem jih imel 90. Ojoj kaj bo, če se Brdavs ne ukroti?

Kupil sem si nove Mizunke, Inspire 7. Glede na to, kaj obljubljajo na papirju, bi lahko v miže pretekel 5 km, pa še opazil ne bi. No, sem zadovoljen z njimi. Prvi tek z njimi je bil tudi najhitrejši tek do sedaj. Skupaj s hojo sem tekel 7,05 min/km (2 min teka, 1 min hoje, 10 ponovitev).

Me pa že nekaj časa boli levi gleženj in desno koleno. Občutek imam, da me boli mehko tkivo in ne zglobi. Zaradi tega sem šel tečt po travnikih in gozdnih stezicah (nove Mizunke na svežem blatu :oops: ).

Vsa gibanja do sedaj sem beležil s telefonom-Nokia sports tracker. Ker je telefon na servisu, se je zadni tek odvijal le z merilnikom srčnega utripa. Tempo je bil zaradi gležnja in kolena zelo počasen.

Pred mano je prvikrat 5 minut teka v kosu.
Uporabniški avatar
 Pina
Ali se po treningu kaj razteguješ? Če se jaz nebi razsrečala, bi bila nasledni dan vsa zlamana :)
Uporabniški avatar
 pajo
Zna v začetku kdaj kaj boleti. Nič novega. Saj počasi mine telo se navadi na napore drugače pa kaka mala prekinitev z tekom pa bo. Uživaj.
 stas
Se raztegujem, bom v prihodnje še malo bolj priden.

Hecno mi je, da me boli gležen že en teden enako. Nič slabše ali boljše. Pa pri teku me ne ovira :clap:. Začutim sam ob določenih gibih.

Hvala za nasvete!
Uporabniški avatar
 Wega
Glede kilaže pa sta tu dve stvari. Prva je, da si prenehal kaditi. Na žalost to potegne za sabo tudi to, da se zrediš. Menda je običajno kar 10% plusa... Pa naj kar takoj odvrnem kakšnega da bi začel kadit zato da bo shujšal: gor gre, dol pa ne - zrediš se, ko nehaš kadit, ne shujšaš ko spet začneš in se spet zrediš ko nehaš... ;)

Potem pa je tu še mišična masa. Vsaj tako so mene tolažili: mišično tkivo je precej gostejše in volumsko težje, kot maščobe. Na kratko pomeni, da začneš izgubljat maščobne blazinice, na postavi se že kar dobro pozna (si že zvrtal kakšno novo luknjo v pasu?), na tehtnici pa ne. Vsekakor si moral dobiti kakšno močnejšo mišico, če si iz 0 (nič) prešel že na 5 minut neprekinjenega teka.

Pa še pomislek glede bolečine: tempo 7:05 je za tek kombiniran s hojo kar dober, morda še preveč. Poskusi - vsaj na začetku, preden začneš s šprintom kakšno minuto preteči počasneje, da se mišice ogrejejo. Menda je še bolje če še preden začneš s treningom 15 minut (dovolj hitro) hodiš ali celo (čisto čisto lahkotno) tečeš.
 stas
Primarij Wega hvala! Kot si ugotovil sem res že prišel od 0 do 5 min neprekinjenega teka. In to včeraj.
Če bi vedel, da bo tako prijetno, se ne bi cel dan odločal kdaj bom šel. Mogoče bi blo boljš takoj po službii. Ma ne, najprej jest, pa pol po ene dveh urah. Kaj pa če bi prestavil na jutri? Epilog, takoj po službi, pa zlo fino je bilo.

Dve ugotovitvi. Zdaj imam med tekom že čas razmišljat, 5 min je kar spodobna doba.
1. Tekači="golazen". To se mi je zazdelo, ko sem potekaval lepo na izi, med tem pa sem srečal ene 5 tekačev. Kar iz nikjer so se jemal. Iz ene ulice, pa kar iz gozdne potke, eden direkt nasprot, eden v daljavi po potki.... Zazdelo se mi je, da kar gomazijo kot golazen. Lušten občutek.

2. Večkrat sem prebral, da moram poslušati telo. To se mi zdi zdaj še nedoumljivo. Če hočem resno začet laufat, se moram držati predpisanih tedenskih kvot. Toliko sem že, da prestavim kak trening za en dan, več pa si že ne smem privoščiti, ker zmanjka dni v tednu za tri teke. Če bi danes poslušal svoje telo, bi cel dan kadil ene take super tobačne palčke, ki ti dajo veliko užitka. Zvečer bi mi pa telo reklo: Kaj če bi šla midva mal na kavč. Tud če ne bo nič luštnega na televiziji, bova pa mal domačico prgriznila, pa španski teletekst brala, jeb.. tek!. Torej telesa še ne poslušam.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA