Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

MiJav
Je kaj interesentov za ta tek. Lažje bi se odločil, če ne bi bil čisto sam. Lani je bila organizirana tudi skupinska prijava, ki naj bi bila cenejša.
Uporabniški avatar
 zupanraj
Sva že dva.Razmišljam o udeležbi,poleg maratona pa bi rad doživel vsaj nekaj Rima.Kake štiri dni za dve osebi bi mi pasalo seveda,če bi se našla cenovno ugodna rešitev.
Lahko kdo kaj svetuje oz.priporoča ? :argue:
 MiJav
Danes sem malo pogledal za možnost prevoza (malo kasno ampak vendarle).
Povratna avionska Trst-Rim ter 4 nočitve v hotelu(***) blizu centra (1-4km) pride od 250-330€ za eno osebo.
 Uroos83
Prijavljen za tek v Rimu.Rezerviral hostel za samo 13Eur na noč z zajtrkom in samo 3km hoje do Koloseja.Res ugodno.150Eur bo na osebo z vsemi stroški in z 3 nočitvami.

Se vidmo v Rimu......
Dragi poznavalci Rome!

Z Mucki si bova končno privoščili 42 in to v Rimu. Ker je to najin prvi maraton, kar sva ob registraciji tudi priznali, nama je sistem avtomatično določil čas teka 5h30. Na podlagi tega sva dobili tudi "bip številko" in bereva, da sva glede na to številko na štartu nameščeni v zadnji "boks". Že od novega leta po planu Marathon Austria trenirava za čas 3.45, bova pa s končnim okoli 4h čisto zadovoljni. Ali potem to pomeni, da se bova najprej morali preriniti preko tisočih ljudi, da doseževa taprave "balone", ki bi mi pri prvem maratonu res prav prišli, ali je še kaka druga možnost? Tisti, ki ste že izkusili Rim in množične maratone nasploh, imate kake predloge, kako štart čim bolje speljati, saj se mi gužva po slikah sodeč zdi ogromna? Hvala in pozdrave v prijetnem pričakovanju, Cici & Mucki
Uporabniški avatar
 lonely
Cici...dokaj zapletena zadeva.

Boksi so fizično ločeni...kontrola številk pa je stroga.Ta fizična ovira med boksi,se neposredno pred štartom umakne...in vsi tekači štartajo skupaj in istočasno.
V tem trenutku združitve,se da pridobiti boljši izhodiščni položaj....ampak še zmeraj daleč od balonov 3:45,ki imajo tempo 5:20/km.

Gužva je res velika,in že v prvem kilometru izgubiš najmanj 100 sekund (tempo 7:00).
To pa treba "prinesti" noter v naslednjih kilometrih s tempom 5:10/km (v desetih km)
"Pot" je dolga...in v 42-ih km se marsikaj spreminja....izgubi....ali pridobi.

Moj nasvet...uspešno prerivanje pred startom...ali pa razlaga vajine situacije na info-pointu pri dvigu številk.Na nekaterih maratonih...po pogovoru... dodelijo "boljšo" številko.
 Cici
Živjo, lonely in vsi ostali!
Ja, težka bo. Sem napisala mail organizatorjem, če je moč kaj storiti glede številk in štartnega mesta. Sem naju v pismu sila športno predstavila, razložila situacijo, da bi še v kamnu vzbudila sočutje, pa so me skenslali z enim stavkom: "It's not possible." Sem bila kar mal užaljena, potem pa sva se sprijaznili, da bova stvar pač vzeli kot dogodek, pa kakršen koli že. Brez velikih vnaprejšnjih pričakovanj. Me pa vseno zanima, čeprav vprašanje ravno ne sodi več v to rubriko, kje so še kakšni "simpatični teki" (za enkrat dolžine med 25 in 60), se pravi nenatrpani, organizacijsko sproščeni, kaj takega kot je Istra, ki sva jo z Mucki letos izpeljali v MTB kombinaciji in si bili na koncu neotni, da "to je to"! Pozdravček, Cici & Mucki
Uporabniški avatar
 marčni zajec
ne vem kaj toliko kompliciraš. štartaj zadaj in potem lepo počasi prehitevaj. na tistem levem zavoju ene 400 m po štartu se itak zabaše in je čisto vseeno kje štartaš. pa ne obremenjuj se z zajci.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Tudi moja izkušnja je takšna, da se ne splača siliti preveč naprej in prehitevati. Teči s tokom in napreduj le, ko je varno. Prehitevanje s skakanjem pred druge tekače je nevarno in porablja ogromno energije. Po par km bo zadosti lukenj, da se lahko sproščeno prehiteva. Tudi v drugi polovici maratona je možno pridobiti kakšno minuto, če je začetek počasen. Počasni začetki pa so posebej zaželjeni, saj se pred startom večina ne ogreje ustrezno.
Zajcev ne lovit.
Na velikih maratonih je težava teči za zajci, ker je tam posebna gneča. Neprimerno. Pravi čep. Ker bodo zajci par minut spredaj, je takšno lovljenje samomor.
Najbolje si je narediti listek s kilometrskimi časi (samodejno generira program Maraton Avstria) in le-te primerjati s štoparico glede na table ob poti, ki označujejo kilometerske razdalje maratona.
In seveda veliko užitka na maratonu :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA