Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vencelj
Ja, kakor kdo.
Jaz v glavnem le za konec tedna. Takrat kakorkdaj, včasih dopoldne, včasih popoldne, a vedno pri dnevni svetlobi.
Skozi teden zjutraj ni pogojev, moram spočitost šparat za službo, po službi pa kakor kdaj: če sem dovolj zgoden, da tečem podnevi, potem to izkoristim. Glede tega se sedaj izboljšuje, ker je dan vse daljši. A če je le predolg delovnik, sem preveč zmatran, da bi še kaj dodajal, četudi je še dan.
Je pa dobro tudi v poletnem času treninge opraviti v vročih razmerah, zaradi adaptacije organizma na temperaturo.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Pina
Tekačiča napisal/-a:
Pina napisal/-a:jst bi tut hotla zjutrej laufat, pa nucat sam 5 ur spanca....:( šmrk šmrk....
...zadnje pol leta je neki blazno narobe z mano....podočnjake imam take kot sova, pa spim tut 9 ur na dan :(
enostavno ne najdem razloga

kot da bi jaz to napisala! :wink:

aja? :shock:
 akosak
Najlepši teki so mi nekje sredi junija, okog pete ure zjutraj, ko se vse prebuja in diši po poletju in to na relaciji od Jošta do Mohorja. V dolini se prebuja jutro in to je nekaj res najlepšega, kar lahko doživiš. Ampak realnost je pa taka, da med tednom tečem večinoma po osmi uri zvečer, med vikendom pa kdaj zjutraj, včasih pa tudi popoldne. Sem pa kar dolgo časa rabil, da sem se navadil na tek zvečer, sploh zaradi utrujenosti in tega, ker sem bil navajen tečt zjutraj. Ampak se vse da. Občudujem pa tiste, ki vstajate med tednom ob štirih in greste trenirat :clap: , poleti sem tudi jaz že počel kaj takega, ampak pozimi, brrrrr.
 masamune
uros16 napisal/-a:Zanima me kdaj greste tečt zjutraj pred službo/šolo ali zvečer??
Ne vem zdaj kdaj naj se spravm tečt zjutraj ob 5.00 pred šolo(ker se moram že ob 6.00 odpravt na vlak...) ali zvečer/popoldne ob 17,18,19.00?? Zjutraj težko vstajam pa še premalo časa bo...zvečer sem pa zmatran od vsega :D
Kaj predlagate ??

Meni osebno paše zvečer. V bistvu nisem nek jutranji tip (raje vstanem 5 minut prepozno kot 5 minut prehitro za v službo) in še glede na tempo vsakdana mi nekako paše, da grem tečt zvečer, praktično ko je že noč.
Uporabniški avatar
 Wilson
Sicer zjutraj ne vstajam preveč težko, si pa težko predstavljam jutranji tek pred službo. Mislim, da ne bi šlo se je treba pač zjutraj skoncentrirati na službo. Tako, da pri meni bo tek čez teden še vedno ostal na sporedu pozno popoldan (pozimi mu lahko rečem kar nočni tek) kljub utrujenosti po službi. Me pa zelo zanima kakšne razdalje v povprečju opravite tako zjutraj pred službo ?
:D No ja čez vikend običajno ob nedeljah ko tečem daljše razdalje imam pa tudi jaz jutranji tek. Vedno tam nekje med osmo ali deveto uro, če se še to lahko šteje za jutranji tek.
Ps.: :) Prav tako na morju med dopustom !
Uporabniški avatar
 mojchka
Rada bi tekla zjutraj, a pri meni je tako, da moram zjutraj spravljat otroka iz postelje in potem v obleke, ju priganjat :o itd.
In potem med tednom tečem popoldne (če sem utrujena in "štufa" službe, me še toliko bolj vleče in moram obvezno it, če ne, sem še bolj sitna), včasih tudi zvečer, po temi, čeprav mi ni preveč všeč.
e
Med vikendi, pa na dopustu ali na izletih za konec tedna, pa vedno tečem zjutraj.
Ni mi problem vstat, ko še vsi drnjohajo, se umit, smuknit v tekaška oblačila in odfrčat. Le tega še nisem odkrila, kaj mi najbolj odogovarja zaužit pred takim tekom. Se mi zdi, da najbolj pali nekaj požirkov čaja z medom, ali pa kakšen bombon :-)
Uporabniški avatar
 banANA
Le tega še nisem odkrila, kaj mi najbolj odogovarja zaužit pred takim tekom.

Ravno tole vprašanje se mi poraja, ko berem tele poste. Kaj namreč zaužijete pred jutranjim tekom in koliko pred njim?! Da se jutranji obrok "poleže" traja lahko uro in več ... Da bi pred službo tekla, bi morala štartat ob 5.30 ... se pravi bi se morala skobacat iz postelje cca 1 uro prej?! OMG ... to je zame sred noči ....

Tud meni bi blo všeč, da bi rabila manj spanca :(
Uporabniški avatar
 zajc
Prednosti teka zjutraj:
- čez dan imaš potem "dober občutek"
- bolj si spočit
- ni treba veliko jesti
- zajtrk takoj po teku (to je najboljše pri teku zjutraj)
- med tekom obiščeš WC bolj poredkoma
- poleti ni vroče
- vidiš več divjih živali (srne, zajce, lisice, fazane...)
- manj hrupa
- ne piha veter
- domači spijo
- na cestah praktično ni avtomobilov
- bolj "svež" zrak
- zvečer (zaradi spanja) ne gledaš (brezveze) TV
- zvečer (zaradi spanja) ne brskaš (brezveze) po Internetu

Slabosti:
- zvečer disciplinirano v posteljo
- tema
- mraz (pozimi)

Če seštejemo, je več plusov kot minusov. Torej - tek zjutraj vsekakor :D
Uporabniški avatar
 Loni
zajc napisal/-a:Prednosti teka zjutraj:

- vidiš zajca (zdaj sicer ne več, ker sem zamenjala domicil, prej pa zelo pogosto)

Sem abosolutno pristaš jutranjega teka, čeprav glede na to, da mi zadnje cajte bolj kot PST paše hosta, tega zaradi teme ravno ne prakticiram. Definitivno pa bom, ko bo malce svetlejše. Je pa najmanjši problem vstati s kurami, pa tudi zvečer ni težav s padanjem pod kovtr.
 uros16
Zanima me še,ker sem še bolj začetnik pri teku kaj naj se nosi v tem času bolj kakšna dolga majca,kratka?? v primeru dežja me tudi zanima kaj kej oblečete? (vetrovka,pulover)?

Lp.
Uporabniški avatar
 vencelj
uros16 napisal/-a:Zanima me še,ker sem še bolj začetnik pri teku kaj naj se nosi v tem času bolj kakšna dolga majca,kratka?? v primeru dežja me tudi zanima kaj kej oblečete? (vetrovka,pulover)?

Lp.

O teku v hladnih dneh je nekaj tule viewtopic.php?f=14&t=16200 , če prebrskaš, najdeš kaj koristnega.
V dežju je pa odvisno tudi od temperatur. Če je hladno, daš čez nekaj, kar ne premoči (čeprav je zelo verjetno, da ti bo nekje voda vendarle vdrla noter ali pa prešvicaš pa si prav tako moker), če je toplo, pa jaz običajno ne kompliciram- itak si moker in več imaš cunj na sebi, večjo mokroto (in kilažo) vlačiš s sabo.
Moje mnenje!

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Pina
Hja, jst mam v tem času ko je pod 5°C vedno obute goretex, ker so mal toplejše pa če v kakšno lužo stopm ni krize.

Spodaj:Če veter piha oz. je nekje med 3 in -3°C imam pod tekaškimi pajkicami še dolgo termo perilo, v primeru da je bolj mrzlo pa dam čez termo perilo kar pohodne hlače.

Zgoraj: glede na temperaturo kombiniram naslednje: spodnja majca (švic), termo perilo, asics-ov zgornji del (termo, najbl topla zadeva ever), midlayer benger in pa neki softšel iz hoferja.

Glava: kapa oz. če je mrzlo imam pod kapo še rutko-----in še ena rutka je vedno za čez nos in usta da ne diham mrzlega zraka direktno (če je mrlo še šal)

Tako, to je moja odprava... :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Ananda
No, ce bi bila jaz oblecena toliko kot Pina, bi dozivela zivcni zlom. V vsakdanjem zivljenju sem zmrznjenec, pri teku pa sem, kar se tice oblacenja, minimalistka. Do nekaj malega pod nulo imam samo navadne dolge pajkice. Potem pocasi dodam se dodaten tanjsi kos pod nje. Termo pajikice sem imela samo enkrat lansko zimo, ko je bilo res adijo mrzlo, pa ni bila dobra izkusnja. Zgoraj pa najvec tri tanke dolge plasti in vetrovka. Pa trak ali kapa, rokavicke in okrog vratu buff. Tudi termo buff mi postane kmalu prevroc. Aja, ce je dez, pa kapo s siltom cez vrzem, da so ocala manj mokra. :mrgreen:

Mislim, da tu ni enega pravega odgovora. Vsak mora odkrit, kaj njemu najbolj pase.
jaz se zelo težko zjutraj na tek spravim, ampak danes sem šel. na tešče. 10km lepo na izi. pa sploh ni bilo slabo. pravkar sem prišel domov, zdaj grem pa hladilnik izpraznit.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA