prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jcerni
Zadnje čase sem razočarnan nad nikovimi goratex modeli. Okoli leta 2000 je Nike ponudil prve goratex modele za tek. Že na začetku sem se odločil za nakup, da nisem bil moker, ko sem tekel po mokrem terernu. Z njimi se je dalo teči. Edina slabost je bila, da so bile v enem letu "strgane".

Zadnje dve leti pa sem poskusil z zadnjimi modeli - podobni kot so na sliki - ki so na pogled in v prvih poizkusih zelo idealne. Vendar, ko sem odtekel z njimi malo več kilometrov: malo po makedamu, malo po asfaltu; sem začutil močne bolečine v tetivah. Na sreču mi jih je uspelo zamenjati za Nike Pegasus Storm. Njihova slabost pa je, da premočijo, če je večja mokrota.
 superga
Lep pozdrav;
Mislim, da je težava v tem, da je kar nekaj XCR GORE-TEX modelov, ki so bolj primerni za teren kot za tek. Trenutno je v prodaji model SPEEDBLADE, ki je bolj tekaška izvedba oz. TEOCCALI, ki je bolj namenjen teku po terenu. Bistvena razlika je v blaženju in trdoti podplata.
Večina ostalih modelov pa ni iz GTX membrane ampak podobnih materialov. Modeli Nike STORM niso iz GTX membrane, čeprav so precej podobne lastnosti kot GTX.
Sicer pa se da dobiti še nekaj podobnih modelov, npr, Adidas; WANAKA GTX:
http://www.superge.si/html/svn/367586-AA.shtml
Seveda je pri GTX modelih ponavadi cena visoka. Prav tako pa je v razmišljanju pri izdelavi in prodaji ponavadi zgodba podobna razmišljanjem v prejšnjih obvestilih ali je drag vodoodporen copat potreben ali ne.
Lep pozdrav;
superga
Uporabniški avatar
 MajdaPR
Ali obstaja ADIDASov model v zenski razlicici? Moski model je malo prvelik. Vceraj sem ga probala. LP
Uporabniški avatar
 MajdaPR
Vceraj zvecer sem bila v Tomas Sportu na Copovi, kjer sploh nimajo zenskih nepremocljivih motelov za tek, moski mi pa niso prav.
Danes sem bila na Smartinski, kjer so imeli en sam zenski model, pa se ta je bil lanski.
Kaj menite o njem?

Jutri se podam se na Mestni trg in upam, da bo tam vec modelov za zenske.

Zanima me zenski SPEEDBLADE in STORM PEGASUS stevilke 40,5 ali 41.
Enaki moski modeli me zanimajo stevilke 43.

Mogoce bi SUPERGA vedel, ce so tam? :wink:

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 miro
Majda na Jesenicah sem gledal "teocali " so znižane ,nekoliko manj kot 20k , meni so zelo všeč ,lahki copati z dobro gumo ,vendar se še odločam , če bi jih kupil. Copate imajo v Hervisu, verjetno jih imajo tudi v Ljubljani , samo ne vem kakšne številke imajo.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 pegaz
Teocalli imajo še v Hervisu na Viču, cena je 19.900 SIT
Številko imajo največjo 43 :(

Baje imajo vsako leto na nike teocalli velik popust okoli LJ Maratona, t.j. že par tednov. V Cityparku baje nimajo niti enega para več.
Uporabniški avatar
 mirko1
pozdravljeni
še en copat za mokre dni.preiskušen v mokri travi,blatu.v snegu bo pa v kratkem.adidas XCR.profil za gorski tek.
lp,mirko
 superga
MAJDA PR;
V Nike Shop-u na Mestnem trgu imamo v omenjenih velikostih ženski TEOCALLI 41 in moški TEOCALLI 43;
SPEEDBLADE je na zalogi na spletni trgovini superge.si (ima ga samo še Nilke Shop MB- EUROPARK), ga pa čey cca. 10 dni dobimo ponovno tudi v Ljubljani; Dobimo tako moški kot ženski model (od prve dobave je ostalo le nekaj številk);
L.P.
superga
Uporabniški avatar
 MajdaPR
Hvala za podatke.
V dveh dneh pred LM sem obiskala vse tri ljubljanske trgovine Tomas Sport 2.
Nameravala sem kupiti nepremocljive zimske tekaske copate.
Saj sem jih tudi kupila: Storm Pegasus.

Vendar sem bila zelo razocarana nad izbiro. Zenskih modelov prakticno sploh ni. NIti za pomeriti. Na mestni trg sem prisla v soboto takoj po odprtju trgovine. Povedali so mi, da so prejsnji dan dobili zenske SPEEDBLADE copate st. vsega tri kom. Seveda so bili vsi trije komadi prodani ze do vecera v eni uri. Tako zame ni ostalo nic.

Za moske so imeli vecjo izbiro. Vsake stevilke tudi po 50 komadov.

Res se lahko zenske upraviceno razburjamo zaradi slabe ponudbe.

Prodajalec je bil sicer zelo prijazen, a kaj mi to pomaga. Telefoniral je tudi na Smartinsko, da mi je tam rezerviral STORM PEGASUS, kajti prejsnji vecer, v petek, jih tam niso imeli. Takrat so mi ponudili samo lanski model STORM CURRENT.

Torej sem se odpravila spet na Smartinko in tam izbrala STORM PEGASUS. STORM CURRENT so se mi zdeli lazji in zracnejsi, boljsi za tekme na asfaltnih povrsinah, kot pa za gozdne poti.
Oba sva potem izbrala STORM PEGASUS. Preizkusila jih se nisem, ker ni bilo se prilike.

Na zenske SPEDBLADE bom pocakala, ko bodo v Lj. jih pridem pomeriti.

Hvala SUPERGA za podatke.
 lev
Pozdravljeni!

Prebiram debato o zimskih copatih, katere bom v kratkem tudi kupil. Potrebujem copate za brezpotja (gozdne vlake in ceste,travniki in prava brezpotja). V rokah sem imel samo storm pegasus pa so se mi zdele nekoliko prenežne z majhnim grifom na podplatih. Po sliki sodeč bi mi bolj ustrezale adidas kumasi gtx... Prosil bi za mnenje, pa če je mogoče že kdo tekel v omenjenih adidas copatih naj pove o vtisih...
 arto
[quote="lev"]Pozdravljeni!

Prebiram debato o zimskih copatih, katere bom v kratkem tudi kupil. Potrebujem copate za brezpotja (gozdne vlake in ceste,travniki in prava brezpotja). V rokah sem imel samo storm pegasus pa so se mi zdele nekoliko prenežne z majhnim grifom na podplatih. Po sliki sodeč bi mi bolj ustrezale adidas kumasi gtx... Prosil bi za mnenje, pa če je mogoče že kdo tekel v omenjenih adidas copatih naj pove o vtisih...[/quote]

jest sm jih kupu en mesec nazaj,

+so zelo lahki, super za po makedamu, nogo dobro "primejo", izvrstni za tek v klanec

-dragi(glede na kvaliteto), men so preozki(mam širok podplat), dobu sm žulje, če tečeš po zelo mokrih površinah( mokra trava, listje) premočijo,
ZELO neprimerni za tek, hojo po klancu navzodl (žulji), zelo drsijo na mokrih koreninah, skalah
 lev
jest sm jih kupu en mesec nazaj,

+so zelo lahki, super za po makedamu, nogo dobro "primejo", izvrstni za tek v klanec

-dragi(glede na kvaliteto), men so preozki(mam širok podplat), dobu sm žulje, če tečeš po zelo mokrih površinah( mokra trava, listje) premočijo,
ZELO neprimerni za tek, hojo po klancu navzodl (žulji), zelo drsijo na mokrih koreninah, skalah[/quote]

o katerem modelu je govora?
 lev
superga hvala za info!
 arto
adidas kumasi gtx

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA