Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
....začel si na napačnem mestu. Za poje pojme je glazba pri teku nepotrebna in za motivacijo neprimerna, zaradi glazbe "zamudiš" ogromno tega, kar bi lahko med tekom "doživel". Ko tečem ali kolesarim želim biti pri tem kaj počnem in ne pri poslušanju glazbe........na treningu poslušam sebe, naravo in uživam v mislih, za katere drugače nimam časa...... :D .
Uporabniški avatar
 grb
Tule ti lahko samo povemo, kaj kdo uporablja kot motivacijo. Kaj tebe motivitra, bos moral ugotovit sam. Ce ti je vsec teci z glasbo, vsekakor daj. CE raje uzivas v tisini svojih misli, tudi lepo. Jaz recimo med tekom poslusam knjige in razna predavanja, ker tako koristno izrabim tisto uro ko tecem. To seveda ko sem na ustaljenih progah, ki jih poznam na pamet.
 jozafat
vse raste brsti in žvrgoli - pomladni tek
pred soncem v senco vse hiti - poletni
burja z večbarvnim listjem šelesti - jesen
pod belimi kristali narava v tišini spi - zima
.....
in vse variacije vmes, vsak dan za motivacijo vseh naših čutov dodaš še misli svoje;
ptica, zajec, srna, riba, drevo, trava po tisočih korakov spregovori,
in zgodbo teka popestri...
Uporabniški avatar
 StaraKost
parket napisal/-a:ja verjetno res. Bolj sem mislil na ljudi, ki ne marajo teka in bi radi začeli s kakšno rekreacijo. Tek vsekakor je primeren za večino ljudi. Pa še poceni je :D

....še enkrat narobe. Želel bi "kamuflažo", da lahko počneš neka kar ti ni za početi....
Poznam boljši način. Poišči si lepo sosedo, ki bo tekla nekaj metrov pred teboj......na hrbtu pa bo imela napis: ....če me ujameš, sem tvoja :mrgreen:.
Uporabniški avatar
 EčO
StaraKost napisal/-a:
parket napisal/-a:ja verjetno res. Bolj sem mislil na ljudi, ki ne marajo teka in bi radi začeli s kakšno rekreacijo. Tek vsekakor je primeren za večino ljudi. Pa še poceni je :D

....še enkrat narobe. Želel bi "kamuflažo", da lahko počneš neka kar ti ni za početi....
Poznam boljši način. Poišči si lepo sosedo, ki bo tekla nekaj metrov pred teboj......na hrbtu pa bo imela napis: ....če me ujameš, sem tvoja :mrgreen:.

Pa dovolj hitra mora bit :lol:
Uporabniški avatar
 dexi27
Motivacija je da vstane in greš tečt, če je mrzlo si vesel, ker tečeš po mrazu, pomladi, ko poslušaš ptičke pet, če dežuje je fajn ker si moker, ko je zima je ...... a rabim nadaljevat 8) 8)

V glavnem jaz z tem nimam težav, no vsaj za enkrat :roll:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
parket napisal/-a:..Bolj sem mislil na ljudi, ki ne marajo teka in bi radi začeli s kakšno rekreacijo...

in zakaj bi človek počel nekaj kar mu ni všeč?
Uporabniški avatar
 mojchka
jozafat napisal/-a:vse raste brsti in žvrgoli - pomladni tek
pred soncem v senco vse hiti - poletni
burja z večbarvnim listjem šelesti - jesen
pod belimi kristali narava v tišini spi - zima
.....
in vse variacije vmes, vsak dan za motivacijo vseh naših čutov dodaš še misli svoje;
ptica, zajec, srna, riba, drevo, trava po tisočih korakov spregovori,
in zgodbo teka popestri...

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Vreme
Motivacija je lahko tudi cilj na neki tekaški prireditvi. Cilj pa naj bo realen. Pričakuj od sebe več kot si sedaj zmožen, pri tem pa pazi, da cilj ne bo prenapihnjen, ti lahko motivacija pade :wink:
Uporabniški avatar
 bush81
Za stvari, ki so ti všeč, ponavadi ne potrebuješ nobene motivacije. In če je v tem primeru tek tisti, ki ti je všeč, torej ne rabiš nič. V mojem primeru mi je tek motivacija za stvari, ki mi niso všeč (npr. komaj čakam, da bo konc kakega zajeb... dneva, da grem zvečer laufat) :)
Uporabniški avatar
 roshi
Jaz ne rabim nobene motivacije-superge gor pa 2-4 x na teden po 5-10 km,v sobotah še 1 km plavanja in to je to-kakšen teden je več km ,kakšen malo manj-važno je da imaš en tempo in pa predvsem VOLJO-trenutno tečem šele 3 leta ali pa že 3 leta( kakor se vzame) ,na mesec jih naredim okoli povprečno 60 km,včasih mal več-4x na leto pa grem še na kakšno tekmo-recimo Tek trojk,tek okoli Brda,Tek okoli Bleda,Lj.maraton -tako da še malo v živo izmenjam mnenja-moram pa potrkati na les-do sedaj še nobene poškodbe kolena ali gležnja(ker če nosim 104 kg res nimam nobene prave postave za tek)-ampak kot sem že rekel -VOLJA je važna
Uporabniški avatar
 non3
Včasih je težko spraviti se do stadiona in odteči začrtano, ampak ko spravim ritko izven stanovanja komaj čakam da se preizkusim. Vem zakaj tečem in kam me pa pot pelje tako, da vsekakor je vredno 2 ure na dan žrtvovati za to.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA