Vreme napisal/-a:Če te prav razumem potem, tisti ki bi enako razdaljo prehodili bolj obremenili svoje sklepe?
Hoja ni tek. Pri hoji ni "udarjanja" ob tla. Zato je to ne primerljivo.
Vreme napisal/-a:Trdim celo, da če bi limit na Ljubljanskem maratonu podaljšali na 6 ur bi mnogo več tekmovalcev "upalo" zagristi v maraton neglede na končnio čas.
Kar pomeni, da bi se za maraton odločili še tisti manj pripravljeni

.
Vreme napisal/-a:Zakaj bi bili tisti, ki potrebujejo dvakrat več časa slabo pripravljeni. jaz trdim ,da so dobro pripravljeni, premišljeni in si enostavno upajo.
Res je samo to, da si upajo. Med njimi je veliko nepremišljenih in pre slabo pripravljenih na izbrano distanco in manjšina takšnih kot si ti, premišljenih,dobro pripravljenih in kljub temu počasnih. To najbolj kaže število nastopajočih na različnih distancah.
Če bi tekli po razumu, bi na tekaških prireditvah moralo biti
največ udeležencev na
najkrajši distanci od 10 km(ki za navadnega rekreativca ni tako kratka), pa jih ni. Na polmaratonu jih je vsaj dvakrat več. Vsi hočejo biti junaki

.
Vreme napisal/-a: Ali je teško razumeti, da nekdo teče iz čistega užitka, ne tekmoje amapk sodeluje ?
Meni zelo težko, ko gre za tekmo/maraton

.
Razumem, da se med tekom/kolesarjenjem uživa v zmernem teku/vožnji takrat, ko je trening namenjem uživanju . To počnem tudi jaz. Uživam pa tudi takrat, ko gume "žvižgajo".
Vreme napisal/-a:Vedno več in še več bo tistih, ki se jim fučka za dosežen čas. Prepričan sem, da bodo nekega dne, če še bodo seveda sploh tekli, tisti tahitri spoznali, da ni tek samo hitrost. In Dexi je čisto zadel bistvo.
Ja Dexi je zadel bistvo. Povedal je, da vedno lažje in z manjšim stresom, preteče enako distanco. Kar pomeni, da kljub temu, da teče hitro, še vedno lahko uživa

.
Kaj je uživaški tempo je težko definirati in je stvar posameznika. To da med aktivnostjo uživaš in se ne obremenjuješ s časom, ne pomeni, da moraš biti počasen

.
Ljudje smo različni. Enako stvar vidimo in doživimo drugače, zato je brez veze iskati svoj prav......važno da vsak uživa v tistem, kar počne, če s svojim početjem ne ogroža druge

.
Sedaj smo že zašli s teme. Naslov je čisto drugačen. Zato se rajši vrnimo naslovu teme.
When you go hard, go really hard. When you go easy, go really easy !