Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
raziskovalec napisal/-a:Jaz pa mislim takole:
1. Vsi ki tečejo hitreje od mene so eni norci, ki bezlajo. Sami prepotentneži, ki jih bodo ustavile poškodbe, nimajo kaj drugega počet v življenju kot laufat. :D
2. Vsi ki tečejo počasneje od mene so eni mehkužni softiči, eni joggerji, ki bi na teku zganjali neko romantiko in uživali. Tek pa ni užitek, tek je "safer" treba je garati in se jekleniti. :D
3. Pravi tekači tečejo natančno v mojem ritmu, ki je edini pravi, kljub temu pa tudi ti niso vsi v redu.

Vsi, ki tečejo na krajše razdalje od mene so (glej prejšnjo točko 2 in jo primerno modificiraj),
Vsi, ki daljše razdalje od mene so (glej prejšnjo točko 1 in jo primerno modificiraj)
3. Pravi tekači (glej točko 3 in zamenjaj ritem z razdaljo).

In to še ni vse:
- pravi tekači trenirajo tako kot jaz, sicer je trening brez veze,
- pravi tekači tudi jejo to kar jaz.

Kako bi bil svet lep, če bi bili vsi takšni kot sem jaz. Pa bolj vsem dopovedujem, da sta moja pot in pristop edina zveličavna, pa se jih nič ne prime.
Kenijci še vedno bezlajo maraton tam malo nad dve uri, eni uživajo na 5 urnem doživljaju, le redki pa tečejo tam, kjer je edino prav, - z menoj.
Zato sem se odločil, da začnem prodajati svojo edino zveličavno teorijo treniranja teka in sploh pristopa do športa v obče. To opravim takoj po prejemu povpraševanja n a ZS za skromno ceno 5 €.

Howk, senator (da uporabim uradni plemiški naziv) Razy je govoril.

:laola
raziskovalec napisal/-a:Jaz pa mislim takole:
Zato sem se odločil, da začnem prodajati svojo edino zveličavno teorijo treniranja teka in sploh pristopa do športa v obče. To opravim takoj po prejemu povpraševanja n a ZS za skromno ceno 5 €.
Howk, senator (da uporabim uradni plemiški naziv) Razy je govoril.

:clap: :clap: :clap: :clap:
Jaz pa mislim, da če se že gre na tekmo, da daš vse od sebe. 5 ur se lahko vlečeš tudi nekje v domačem kraju, ni potrebno iti na tekmo. Sam tečem komaj pol leta, ne tečem po nobenem programu. Tečem 3-4 krat tedensko. Dva krajša teka 45 min, eden daljši 60 min... Na prvi polmaraton sem šel s ciljem, da ga pretečem pod dvemi urami, kar mi je tudi uspelo. Cilj - tekmovalnost(dati vse od sebe) - zmaga.
Vidiš Virtus v tem je ravno finta. Kaj pa ko boš šel na tekmo, pa ne boš uspel dati vse od sebe. A takrat pa boš zguba??? Ne ne boš, vsaj z moje strani ne. Vsak je zmagovalec ,ki priteče v cilj, neglede na dosežen čas.

Maš prav pet ur se lahko "vlečem" (kdo pa pravi, da se vlečem??), ampak tudi ti lahko rekorde pobiraš doma, mar ne? Sicer pa jaz še nikoli nisem rekel, da grem na tekmo, grem pa na športno prireditev. Tako se tudi imenuje tudi tema na forumu: " vabila oz. poročila iz prireditev" :clap:
Malo se čutim krivega, pa spravljam temo spet na vrh.
Zadnjič sem se se malo šalil. Sporočilo je bilo:
Naj vsak teče tako kot mu je všeč.
To pa ne pomeni, da ne moremo imeti različna mnenja.
raziskovalec napisal/-a:Malo se čutim krivega, pa spravljam temo spet na vrh.
Zadnjič sem se se malo šalil. Sporočilo je bilo:
Naj vsak teče tako kot mu je všeč.
To pa ne pomeni, da ne moremo imeti različna mnenja.

Razy tvoj post je bil fenomenalen :-)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA