prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ojla,
Glede na to, da je TF prostor, kjer človek iz prve roke sliši koristne informacije oz. izkušnje, zato se danes oglašam z naslednjim vprašanjem:
Ugotavljam, da za daljše treking pohode oz. teke potrebujem tekaški nahrbtnik, saj pas z bidonom ne zadošča več. Navdušila sem se nad modelom Speed lite 10 (15) - Deuter. Ali ima kdo izkušnje z uporabo tega nahrbtnika - katera velikost je bolj primerna 10 ali 15 l?
Že v naprej iskrena hvala za vse namige, informacije, izkušnje...
Lep večer,
Urša
Jaz sem probavala v Intersportu 10ko, se mi zdi čisto dovolj velika, ker verjetno ne boš vlačila nevemkoliko zadevščin s sabo, meh, pa kaka majca za preoblečt in kaj za v usta. Moja 18ka, tudi iz Intersporta, tista njihova znamka, je kar malo prevelika. Sem tudi sama na lovu za manjšim...
Pa ti v redu stoji čez dekolte? Sicer bom tiho, ker se nimamo ravno hvaliti s kakimi velikostmi košaric, ampak je fajn, če te tam zategne kot se šika :wink: Drugače ima McKinley tudi manjše, mislim, da 13ko (ima Marjan, je čisto dovolj velik, da zbaše vse not), samo jaz bi ženski model, ker ima drugače speljane pasove za zapenjat kot običajen. Obstajajo, samo malo jim je treba v Intersportu zatežit, da jih najdejo.
Meni je drugače tale numero uno:
http://www.salomon.com/us/product/xa-10 ... set-w.html
Vse razen cene... Sem ga tudi že probala, brez pripomb. In je na spisku želja.
Moje potrebe pa so drugačne. Najprej sem v trgovini vzel 15 l, potem pa menjal za 20 l.
Menjal sem zato, ker sem kupoval pozimi in sem potreboval malo več prostora za rezervna oblačila.

In tega 20 l sedaj uporabljam tudi poleti na trekingih. Je res kar precej prostora, vendar se nahrbtnik dobro zategne s stranskimi trakovi in ne moti.

Z nahrbnikom sem zadovoljen. Edino pripomba je ta, da je potrebno uporabljati majice z višjim ovratnikom. Če imajo naramnice stik s kožo na spodnjem delu vratu, me moti (rahlo ožuli).
Oh, saj jaz mojo 18ko uporabljam nonstop in ne pravim, da je prevelika, bi pa rada imela še kaj manjšega. Ker prejšnjo soboto sem 19ko nabasala do fula, baje to spada med trening za moč, tako mi je zdavnaj razložila še1Pr, rabila praktično nisem ničesar. Čez zihr ga ni in raje preveč kot premalo...
Klatež, kaj imaš pa na biciklu?
Bidone. Ostalo pa stlačim v žepe na kolesarski majici.

Če pa že vzamem nahrbtnik (ko grem z ženo), pa je ta Deuter čisto vredu.

PS: Ne vprašaj, kaj vse imajo kolesarji pozimi v nahrbtnikih za dodatno obtežitev pri hoji v hrib. Vsaj 20 l kantice polne vode...
Loni napisal/-a:http://www.salomon.com/us/product/xa-10 ... set-w.html

Je možno kupiti kje v Sloveniji ta nahrbtnik? Oziroma kje si ga poskusila?

Kaj pa tale:
http://www.sport-fischmann.de/mckinley-funktionsrucksack-crxss-p-5007.html
Ima kdo kakšne izkušnje z njim? Kako se obnese? Obstaja mogoče tudi ženski model? Našla sem enega 15 l, ampak jaz bi imela kar to velikost.

Hvala za odgovore :mrgreen:
MančaPomaranča napisal/-a:
Loni napisal/-a:Sem ga dobila v Kranjski Gori.

Intersport ali kje drugje?

V Sport Point-u. Intersport ima na policah samo moški model.

Imam pa iz Intersporta McKinleyev Enduro, tudi ženski model, 18litrski, dobiš pa tudi manjšega, mislim, da 12litrskega, čeprav za ženski model moraš malo zatežiti. V LJ ga lani niso imeli, videla pa sem ga v KR.
5rca13 napisal/-a:Živjo!
Se tegale Berghausovega dobi tudi pri nas? LP, Petra

Ja se ga dobi cena pa je cca 45-50€(sam za ceno me ne za besedo držat)
CikloSport Velenje za v katerih drugih trgovinah pa ne vem sam pomoje tam ko imajo berghaus-ove nahrbtnike imajo to tudi(mislim pa da sem vidu da ga ima Hervis tudi)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA