Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 non3
Vsakdo ima nekakšen razlog zakaj teče. Nekateri zaradi tekmovalnega duha in da se preizkušajo vsakodnevno, drugi preprosto zaradi užitka samega, nekdo drug mogoče zaradi zdravja,..

Vsakdo ima nek razlog, da teče - moj je bil teža. Vrhunec teže sem dosegel nekje okoli leta 2007 - 2008, ko sem pri 18 - 19 letih dosegel 106 kg in ko so se mi ljudje posmehovali ko sem šel po ulici. Še huje je bilo doma, ko se je oče dnevno norčeval iz mene in me poniževal z besedami: Nikoli ne bo nič iz tebe, svinja.- Poglej se kakšen si. -ali še kaj hujšega. Lahko si predstavljate kaj stori kaj takega samozavesti in kakšne misli takrat obletavajo posameznika, ki se sooča s tem.

No, kakorkoli - nekoč sem imel dovolj vsega in sem se odločil da imam pred seboj samo eno možnost: izguba teže. Ni trajalo dolgo, ko sem izgubil 23 kg in šele takrat sem se zavedal kaj sem počel sam s seboj in kako bi se lahko končalo. Sem nekje na 40% poti, ki jo načrtujem za svoje telo tako, da definitivno me čaka še ogromno dela - ampak prva ovira je za menoj in nasmeh na obraz je sladek.

Trenutni rezultat ( nekateri ste ga mogoče že videli na Facebook - u, kliknite na sliko za povečavo ):

Slika
Uporabniški avatar
 ris9
Bravo za tale tvoj uspeh!! Je verjetno v počutju velika razlika. Sam sicer nikoli nisem imel težav s prekomerno težo tako da težko rečem kakšen je občutek nositi s sabo ene 20kg preveč si pa približno predstavljam k dam na sebe 20kg težak nahrbtnik.
Sam tečem večinoma zaradi tekmovalnosti, malo verjetno tudi zaradi narave in ljubezni do športa. Ukvarjam se še z večino športov (ekipnih in individualnih) tako da sem aktiven kar veliko.
Tek pa res jemljem kot nek tekmovalni šport, kjer enkrat tekmujem s svojimi časi, drugič s sotekmovalci (vedno se kaj najde).

LP
Uporabniški avatar
 mrzli
Jaz tečem zato, ker v teku uživam, ker me tek sprošča, pomirja, najraje tečem po naravi, ker pogled na naravo ti da neko notranje zadovoljstvo... Rad tudi hodim na tekme, kjer se zbere dobra družba in po teku sledi prijetno druženje in sprostitev, spijemo kakšno pivce :drink in gremo domov zadovoljni in komaj čakamo naslednjo tekaško prireditev :laola
Mislim, da bi se moral vsak ukvarjati s tistim športom, ki ga veseli, ki v njem uživa, ne pa zato,
ker se mora, ker se hoče pokazati ali dokazati drugim ali kakšen drug podoben razlog...

Zato ljudje, uživajte v teku oz. tistem športu s katerim se pač ukvarjate :D :laola
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Jaz tudi tečem izključno zaradi tekmovanj 8) :D , če ne bi bilo tekmovanj, tek verjetno mene ne bi videl :nono: :lauf:, ker bi potem verjetno raje počel kaj drugega, čeprav je pa res, da sem po teh letih zasvojen in verjetno ne bi mogel kar tako prenehati s tekom, tudi če ne bi šel na nobeno tekmo več... :shock: :roll:
Ko treniram najraje tečem sam, da tečem optimalno glede na počutje...na tekaških prireditvah imam pa rad tudi dobro družbo, tako, da združim prijetno s koristnim... :TF) :toast: :clap:

Lp! :wink:
 ajdica
Iz večih razlogov...predvsem zato, ker odklopim misli in zluftam glavo, sem za 2uri nedosegljiva za vse in samo sama s sabo uživam v naravi...ker obožujem občutek tuša po teku...in ker lahko pojem kar hočem kadar hočem in se mi nikjer ne pozna :)
Uporabniški avatar
 Pina
..ker je to tist del dneva, ko ne mislim čist na nč oz.....popolni odklop

P.s. seveda takrat kadar tečem sama :)
Uporabniški avatar
 roshi
Jaz sem pa tudi začel zaradi zdravja- ampak sedaj ko se je vse pošlihtalo,mi kar nekaj manjka ,če ne grem tečt-je pa res da probam še kaj drugega razen teka-pri meni je mogoče še vedno problem teža,ker sigurno nimam tekaške postave,ampak me to sploh ne briga-če bi me kakšen videl,bi rekel-ta da prelaufa 10km -najbolj važna stvar je za mene VOLJA-in tako tečem že ali pa šele dobra 3 leta-grem pa na približno 4-5 tekem,predvsem zaradi vzdušja in vzpodbude-res je da večinoma tečem po asfaltu,ampak če imaš ta pravo obutev,potem ni nobene panike-ravno te dni sem naštimal 2 sodelavki za tek trojk-ju je malo strah ampak že trenirata-prej nista nič tekle.Cilj sem si zastavil 1.45 ure.Lani sem imel zraven par iz Gorenjske in smo tekli 1.21.Pa da ne bom predolg-če začnem pisati,bi lahko napisal cel roman-o teku bi se lahko pogovarjal cel dan.....

bye bye :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 Nenny
Tečem zato, ker v teku enostavno uživam...obožujem občutek po končanem teku, ko se mi zdi, da bi lahko premikala gore. :D Tečem izključno v naravi, kjer si prečistim misli in odklopim ves ostali svet.
 veles
Lep pozdrav...tole naj bo moja prva objava:

Hmm, tečem zato, ker rad testiram meje svojih zmožnosti in se mučim do zadnjih atomov moči. 8) Aja, sem pa predvsem netekmovalno usmerjen (nisem tekmoval in ne nameravam), tek pa mi služi tudi kot odličen trening za še ljubši šport -> alpinizem :-)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA