Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pe še moji vtisi iz dunajskega maratona oz. polmaratona, katerih sem pretekel že kar nekaj, od tega večina v Sloveniji, zato moje primerjave predvsem z Radenci in Ljubljano.

- ne morem se znebiti občutka, da je vse zelo komercialno obarvano. Povsed ti nabijejo neke evre zraven. Že sama štartnina ni nizka 39 € (pa CLEAN RUNNING za 4 €, kjer trkajo na tvojo ekološko zavest), ko dobiš čip ponovno plačaš 10€. Sicer ti v cilju vrnejo 7 €, samo sem prepričan, da veliko ljudi to pozabi, pa še označeno ni ne vem kako super. Naslednji nateg je tisti party in šmorn. Lepo prosim, 8 € za eno jajce im malo moke. Sem se v eni rastevraciji za isti denar malo boljše najedel. Če želiš fotografije, ko prelaufaš cilj ponovno dobrih 50 €.

- mesto pa največ zasluži s tem, da moraš številko vzeti vsaj en dan prej, kar pomeni ogromno nočitev. Verjetno bi bila zmeda pri tako velikem številu udeležencev prevelika, če bi zadnji dan delili številke.

- verjetno ni naključje, da je dvig številk v tisti hali na koncu, kjer moraš mimo vseh razstavnih salonov oz. trgovin. Spet ti skušajo nekaj prodati. Najbolj zanimivo mi je bilo tam, kjer so se predstavljala različna mesta ki organizirajo maratone. Tu sem pogrešal, morda na istem štantu recimo LJ in radence. Tekači vedno iščemo nove izzive.

- oskrbovalnice ob poti se lahko skrijejo recimo z Radenci. Prva voda je bila na 5 km, bila je takšna gužva, da sem kar mimo tekel. Potem sem pa že bil malo žejen, vendar je bila naslednja voda šele pred 10 km. Pri nam imaš na vsakih 2,5 km, sadje, vodo, kekse, izotonične napitke tako da se do cilja zrediš in ne shujšaš :-) Na dunaju imajo prvo sadje, banane, šele na 15 km.

- zelo všeč mi je merjenje časa na dunaju, ki je na vsakih 5 km. Tudi sam si vedno merim vmesne čase na 5 km. Pri nam ponavadi merijo na 8,3 in 16,7, potem pa ne veš kaj si bi počel s temi časi. Za razliko od naših prireditev, sem si tudi sam izmeril popolnoma iste čase.

- dobro imajo organiziran transport oblačil za preobleči, daš v tiste vrečke, ki te čakajo na cilju

- vreme je bilo naravnost fantastično, za polmaraton še ni bilo vročine in ravno prava temperatura, vsaj zame. V cilju na travi pa sem se malo posončil.

- navijanje čudovito, najboljše so mi bile tiste powerade bobnarke na tovornjaku. Tiste krščanske skupinice pa me prej uspavajo kot poživijo. Malo je melanholično njihovo navijanje. Bolj mi ustreza kaj tršega, pa tudi valčki so prijetni za uho.

- trasa je zelo lepo speljana in sem kar opazoval okolico

naslednjič pa se bom odpravil v tujini raziskovat kaj novega

lp
 avion
Pozdravljeni,
Tudi sam sem sem včeraj zvečer poln super vtisov vrnil iz Dunaja. Pretekl sem 21 km. Zato, da sem sploh lahko tekel se iz srca zahvaljujem uporabniku Stanleyu (za Dunajski maraton sem izvedel šele v četrtek). Zaradi svoje poškodbe, mi je nesebično oddal svojo številko...brez kakršnegakoli doplačila. Poleg tega, mi jo je dostavil v center Dunaja dan pred prireditvijo.
To se mi zdi res zelo plemenito dejanje...tko da še enkrat:
-Vse zahvale Stanley-u in njegovi spotonici,
-Dunajski Maraton me je očaral predvsem v svoji velikosti.
to je bil moj prvi (a definitivno ne zadnji!) dunajNAJNAJ maraton! :D čeprav me je bilo malo strah, kako bo vse to izgledalo, glede na maso ljudi, se je vse lepo izšlo in sem zelo zadovoljna ... uresničila sem svoje želje in tekla pod dve uri :juhuhu: lansko leto na Ljubljanskem polmaratonu 2:03:45, letos na Dunajskem polmaratonu pa 1:54:51 8)

karta za vlak: 37€, hostel: 21€, startnina: 39€, preteči dunajski polmaraton: neprecenljivo! :D
Še moje poročilo - in ne bo kratko :wink: :wink:
Po lanskoletnem praznovanju rojstnega dne na Formaratonu, kjer je Garmin prvič naštel maratonsko razdaljo in enkratnem vzdušju v družbi TF-jevcev ni bilo debate, da bi praznovala kako drugače kot tekaško. In pošlje Loni link z izletom Vitezov na maraton na Dunaj. Malo je bilo tuhtanja - pa ne preveč, bo kar nekaj let spet minilo, da bo moja obletnica na nedeljo :evil: :evil:, pa še dobra TF družba je že bila na listi :laola - in sem se prijavila, pa seveda na celega, da bo nekaj posebnega :!: :!:
Prvega sem pretekla lani v Berlinu, enkratno doživetje ampak letos so bile želje tudi malo izboljšati čas, saj sem tam šla zelo previdno.
No, Dunaj je pač Dunaj - smo si privoščili izkušnjo dunajskih kavarn, z Dašo obiskali še Albertino za malo kulture in namesto šniclov popadli bolj italijansko kuhinjo - kot se za predmaratonsko dieto spodobi :P
Ekspo je bil skromnejši od Berlinskega - je vsaj moja denarnica ostala bolj polna :P .
V soboto zvečer pripravljena garderoba, pripeta štartna, čip na vrhu...
Na štart smo prispeli dovolj zgodaj, da me ni dajala sitnost :argue: . Punce smo se pred mrazom skrile v hotelu, kjer so bili nastanjeni povabljeni tekači - samo njihova aura mene ni postavila v "speedy gonzales" vrste :( :(
Z Dašo se postaviva v boks za 4:00 do 4:30. Ko smo se po okoli 12min začeli premikati tudi mi, si zaželiva srečo in greva vsaka po svoje.
Ker je bila gneča, začnem malo počasneje od želja, pa hitro prišla na tempo okoli 5:50, po desetem kilometru pospešila na 5:40.
Moram priznati, da me je prvič jezilo, da izgubljam čas na okrepčevalnicah ampak v takem vremenu se jih nisem upala izpuščat, še posebej v zadnji tretjini maratona, ko sem gledala kako izčrpani so nekateri. Srečala nisem veliko poznanih obrazov, Dašo pozdravila malo po polovici, ko sem šla mimo nje se mi je kar nasmejalo, še posebej ko sem se spomnila kako sem komaj držala njen in Lonin tempo lani na PSTju :-- .
Okoli 27. kilometra zagledam še Bojča in boljšo polovico – sta mi dala kar nekaj zagona, ki sem ga potem tudi potrebovala. Na 38. km sem upočasnila na 6min in malo čez – nekaj je bila kriva proga, ki se je malo vzpenjala, nekaj malo utrujene nožice in nekaj tekači katerih usode nisem želela deliti – hodila pač ne bom, razen na okrepčevalnicah. Potem zagledam še Džano in letim mimo – uups, se počasi vlečem mimo ampak moj ego je bil pa takoj malo večji 8) 8) . Si pač korenina Janči, sem si rekla in mahnila do cilja, kjer se je ura ustavila na neto 4:06:08 – pol ure hitreje kot v Berlinu :juhuhu: :juhuhu:
Da tudi po cilju ni bilo dolgčas je poskrbel Edo–brko s svojo avanturo s prebito glavo, pa se je tudi po podaljšku našlo eno pivo zame :beer: - Mitja ga je skrival v svojem kovčku :hello:
Na postanku za večerjo sta se pa izkazala Rosi in Marjana, ki sta mi priskrbela tudi rojstnodnevno torto – še svečko so priskrbeli :laola
Hvala vsem za dobro družbo in lepe želje :TF) rules!!!
Uporabniški avatar
 zigzag
mušnica napisal/-a:Si pač korenina Janči, sem si rekla in mahnila do cilja, kjer se je ura ustavila na neto 4:06:08 – pol ure hitreje kot v Berlinu :juhuhu: :juhuhu:

U, marička, to pa je napredek :shock: Čestitke še enkrat :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Hojca
Še mojih nekaj besed….za mojega prvega celega

Bi pa začela kar z zahvalami:
:arrow: Vitezom dobrega teka… za krasno organiziran tekaški izlet…za krasno družbo,
prijetno vzdušje…
:arrow: Marjani in Rosiju… za pobudo in vlivanje poguma, da sem se sploh odločila,
Marjani za vse najine skupne teke...
:arrow: Loni, maci, IRI, speli… pa še komu…za napotke, spodbudne SMSe, čestitke… res
dobro denejo
:arrow: in seveda Cormi … od tega, da me je prepričala, da je maraton tudi zame
lahko realnost…pa do predloga, da ga skupaj pretečeva, saj bi bilo brez nje veliko
težje... pa še za veliko drugega :clap: :cast:

No, pa od začetka …ideja, ki sva jo imeli s Cormi, da greva na najin prvi maraton leta 2013 v Berlin, se je na hitrico, na pobudo Marjane in Rosija, spremenila v Dunaj 2011 :wink: . Potem pa še Viteški razpis, hitra prijava in začele so se priprave…in kmalu je prišel dan D.

Na štart greva s Cormi peš, čas do začetka prebijeva v vrsti pred WCjem :lol: , zmrzujeva. Postaviva se v boks za čas > 4:30, za nama je le nekaj deset tekačev. Približno 9:15 prečkava štartno črto. Poskušava se držati predvidenega tempa za čas okrog 4:45 (no, moja želja je bila pod 5). V pomoč so nama "plonkiči", ki jih je Cormi pridno pripravila...hvala za njih. Gre po planu. Na polovički niti slučajno ne mislim končat :mrgreen: . Sva obe še dokaj sveži in brez težav tečeva enakomeren tempo malo pod 7:00 :D . Na vsaki okrepčevalnici pijeva…kozarec isotonika, pa še dva vode in posledično WC pauza. Kmalu prideva do pentlje, kjer srečujeva hitrejše tekače. Mene to ne moti, celo všeč mi je…čas hitreje mine. Iščeva poznane, srečava Rosija, ki je bil že na 38km :clap: . Midve pa tam nekje na 27. Tek čez park skozi Prater, dobrodošla senca, saj je bilo že precej vroče. Spet smo se srečevali…najprej s hitrejšimi in potem še s počasnejšimi tekači. Spet nobenega poznanega…seveda, ko pa so bili v glavnem že vsi v cilju :lol: . Nekje med 30 in 35 km ugotavljam, da ima Cormi nekoliko več moči. Predlagam, da gre naprej, a vztrajava skupaj. Na 35 km spijeva kozarec kokakole, si z še enim nazdraviva, prosiva za skupno fotkanje… in greva naprej. Po kakšnem kilometru le ugotoviva, da ima Cormi še precej več moči od mene in se dogovoriva, da gre vsaka v svojem tempu proti cilju. Cormi nekoliko pospeši :clap: , jaz pa malo upočasnim, a hoja ni bila potrebna. Kljub temu, da sem upočasnila prehitevam, v glavnem vsi hodijo. Meni pa trma ni pustila, želela sem ga preteči, pa čeprav mi je tempo precej padel. So bili pa kilometri od 35 do 40 kar težki. Utrujenost, dva klančka, vročina. No, nekako pridem do 40km, potem pa me množica navijačev ponese do cilja. Tam me čaka Cormi…stisk rok, objem. Zadovoljna, srečna, ponosna :D … vredno vsake minutke vloženega truda. Še fotografiranje (hvala Cormi za krasne fotke s proge :clap: ) , malo raztezanja, pa iskat skupino. Pričakajo naju z aplavzom, stiski rok… nepozabno.

Čestitke vsem, ki so pretekli katerokoli razdaljo in še enkrat hvala vsem skupaj za prijetno družbo.
:laola
 daša
Dunajski maraton se je izkazal za prijetno dogodivščino,v režiji Vitezov in dobre TF družbe :clap: . Končno sem si lahko v miru ogledala Schonbrunn, z Jano pa sva si še potešili kulturno lakoto z ogledom razstave v Albertini. Dunaj je bila moja tretja 42-ka in začuda pred tekom ni bilo kakšne pretirane evforije ali treme.
V nedeljo zjutraj običajni opravki pred štartom, ki pa precej hitreje minejo v družbi - tokrat smo si korajžo dajale Jana, Marjana, Mojca in jaz :D . Pred štartom sem pogrešala glasbo a la Stroj, a smo bili pač na Dunaju in nas je pospremila klasika. Sam tek je mineval brez težav :lauf: , ob ogledu dunajskih znamenitosti, vendar pa je tudi mene malo zmanjkalo na 37 km. Vročina in prebava :wc: sta terjali zmanjšanje tempa in zadnjih 5 km ni bilo ravno sproščujoče :twisted: . V cilju pa čas 4.08.33 skoraj do sekunde enak kot lani na LM, zato sem s tekom kar zadovoljna :juhuhu: .
Pohvala Vitezom za dobro organizacijo, predvsem pa čestitke :clap: ženski TF ekipi za prve 42-ke in seveda Jani za super napredek :cast1: .
Počasi bo treba začeti nabirati višince - ja , GM 4O se bliža in komaj čakam :juhuhu: .

LP, Daša
Uporabniški avatar
 5r002
Tako kot ostali lahko tudi jaz pohvalim Viteze za super organizacijo! :clap:

Čestitke vsem udeležencem ki ste se borili s progo! :clap: :clap:

Moj prvi obisk Dunaja si bom zapomnil po dobri družbi(spoznal sem kar nekaj izkušenih tekačev in obetavnih atletov), veliki količini hoje, iskanju makaronov, izboljšanemu času... In ne najbolj optimalni pripravi na tek, slabi taktiki (če temu sploh lahko rečem taktika) in krizi ki je trajala cca 5km :arrow: dragocena izkušnja!

Še 1x hvala Vitezom! :laola
Fajn je blo!! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA