Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

spela*
Medtem ko je bila večina znanih tekačev v Tivoliju, smo se nekateri udeležili molniškega teka. Ob prihodu mi je bilo skoraj žal, ker se je ulilo in je bilo zelo mrzlo. A potem se je vreme izboljšalo.
Proga je znana, rahlo spremenjena, ker so hudourniške vode uničile del ceste (sicer že pred časom), tako da je bila nekoliko (morda za kakih 100 ali 200 metrov?) krajša od lanske. S svojim časom 50'08 sem dosegla 2. mesto v kategoriji (in ne, tokrat nas je bilo kar nekaj več kot le dve :-- ) in za zmagovalko v kategoriji, forumovko Bali zaostala le pol minute. :D
In četrto mesto absolutno med ženskami, če sem prav preštela.
Dobrodošla bi bila objava rezultatov na internetu.
Uporabniški avatar
 Bali
Špela, še enkrat čestitke za drugo mesto in odličen tek. Jaz sem spet dosegla enak čas kot lansko leto, ti pa vidim, da lepo napreduješ in se te za naslednje leto že zdaj bojim.

Tek je bil res super, pogoji idealni, (proga pa predvsem klanec v drugem krogu :D ) znana. Moj Garmin je pokazal na koncu "samo" 9,4km.

Rezultati pa po moje kmalu sledijo na njihovi strani.
Uporabniški avatar
 ris9
Tudi sam sem se udeležil tega teka. Zame je bilo to prvič. Tekel sem na "20km" (garmin na koncu pokazal 19450m + 310 višinskih metrov gor :oops: :oops: . Mene ta proga bolj spominja na težke kros proge, kajti začetni breg je res ubijalski in kdaj pa kdaj sem pomislil, da bi ga kar shodil. Tudi oba obrata sta malo smešna (polno korenin, že spet nerazumljivo strm breg). Je bila pa proga v redu za noge, ker tudi na enem delu ni potekala po asfaltu in bila kar precej "travnata". Krof na koncu je bil dober :D :D . Rezultat pa tudi, škoda le, da ni bilo več tekačev na 20km.
spela* napisal/-a:Medtem ko je bila večina znanih tekačev v Tivoliju, smo se nekateri udeležili molniškega teka. Ob prihodu mi je bilo skoraj žal, ker se je ulilo in je bilo zelo mrzlo. A potem se je vreme izboljšalo.
Proga je znana, rahlo spremenjena, ker so hudourniške vode uničile del ceste (sicer že pred časom), tako da je bila nekoliko (morda za kakih 100 ali 200 metrov?) krajša od lanske. S svojim časom 50'08 sem dosegla 2. mesto v kategoriji (in ne, tokrat nas je bilo kar nekaj več kot le dve :-- ) in za zmagovalko v kategoriji, forumovko Bali zaostala le pol minute. :D
In četrto mesto absolutno med ženskami, če sem prav preštela.
Dobrodošla bi bila objava rezultatov na internetu.

Špela, čestitam za odličen rezultat :clap: :laola, očitno zelo dobro treniraš, tako, da le tako naprej... :clap: :clap:

Lp! :wink:
 milk
ris9 napisal/-a:Tudi sam sem se udeležil tega teka. Zame je bilo to prvič. Tekel sem na "20km" (garmin na koncu pokazal 19450m + 310 višinskih metrov gor :oops: :oops: . Mene ta proga bolj spominja na težke kros proge, kajti začetni breg je res ubijalski in kdaj pa kdaj sem pomislil, da bi ga kar shodil. Tudi oba obrata sta malo smešna (polno korenin, že spet nerazumljivo strm breg). Je bila pa proga v redu za noge, ker tudi na enem delu ni potekala po asfaltu in bila kar precej "travnata". Krof na koncu je bil dober :D :D . Rezultat pa tudi, škoda le, da ni bilo več tekačev na 20km.

Ali res ne poznaš klanca. Ne vem kaj si tu videl "ubijalskega". Ko bi bila vsaj polovica proge tako "ubijalska" kot sta bila ta dva položna 50m dolga klančka. :lol:
Uporabniški avatar
 ris9
milk napisal/-a:
ris9 napisal/-a:Tudi sam sem se udeležil tega teka. Zame je bilo to prvič. Tekel sem na "20km" (garmin na koncu pokazal 19450m + 310 višinskih metrov gor :oops: :oops: . Mene ta proga bolj spominja na težke kros proge, kajti začetni breg je res ubijalski in kdaj pa kdaj sem pomislil, da bi ga kar shodil. Tudi oba obrata sta malo smešna (polno korenin, že spet nerazumljivo strm breg). Je bila pa proga v redu za noge, ker tudi na enem delu ni potekala po asfaltu in bila kar precej "travnata". Krof na koncu je bil dober :D :D . Rezultat pa tudi, škoda le, da ni bilo več tekačev na 20km.

Ali res ne poznaš klanca. Ne vem kaj si tu videl "ubijalskega". Ko bi bila vsaj polovica proge tako "ubijalska" kot sta bila ta dva položna 50m dolga klančka. :lol:

Položna ja :D :D Zato pa je cca. 300m višincev aneda :wink: :wink: . To ni bil gorski tek kot se jaz spomnim :-- :-- . Mogoče sem pa jaz vseeno malo pretiraval, ko sem napisal ubijalski :?: V glavnem ni mi bil "prijeten" pri povprečnem tempu 3:40 / km.
 milk
ris9 napisal/-a:Položna ja :D :D Zato pa je cca. 300m višincev aneda :wink: :wink: . To ni bil gorski tek kot se jaz spomnim :-- :-- . Mogoče sem pa jaz vseeno malo pretiraval, ko sem napisal ubijalski :?: V glavnem ni mi bil "prijeten" pri povprečnem tempu 3:40 / km.

Moj garmin je naštel 700 m vzpona, pa si ne delam utvar, da sem res toliko pretekel v klanec. Tu so šteti vsi vzponi tudi tiste položne ravnine na cesti. Poleg tega ima garmin velike težave pri merjenju in seštevanju vzponov in spustov. Pri taki razdalji ti bo tudi na pisti po čisti ravnini pokazal kakih 200m vzpona, meni ga celo pri veslanju. :( V resnici je bilo pri 20 km vseh omembe vrednih vzponov skupaj nekje med 150m in 200m, to pa je za tako razdaljo še vedno v povprečju ravnina. Tudi tempo je bil temu primeren.
Uporabniški avatar
 ris9
Malo je mimo teme ampak zato pa imaš na garmin connect opcijo izravnava višine (omogoči). Tako, da so višinski metri kar zelo, zelo točni (cca 1 % napake, če omogočiš izravnavo višine). Lahko pa jih preveriš tudi na marsikaterih drugih spletnih straneh, ki omogočajo funkcijo izmere višinskih metrov.
Pa saj ni važno. Glavno, da smo odtekli tudi ta tek. Po svoje je precej lep. Mogoče se ga celo udeležim tudi prihodnje leto. Je pa zahtevna trasa za 20km. Se je pa dogajal zelo blizu teka , ki mi je eden ljubših namreč tek trojk :wink: .
Uporabniški avatar
 Car
jep, Molniški tek ima en svoj šarm - proga te z lahkoto sprovocira, da verjameš da tečeš proti vetru brez možnosti napredka, ampak na koncu se vseeno zdi, da je še obilo možnosti za izboljšave. In da ne pozabim, še preden začnem reklamirati: pospravite natančne garmine, raje živim v iluziji, da sem jih pretekel 10 :wink:

če slučajno koga zanima reportaža, ki ni Žurnalova: http://lebanovo.wordpress.com/2011/04/19/molniski-tek-2011-tik-za-stopnickami-%E2%80%93-na-progi-kot-veter/#comment-14800

lep dan še naprej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA