prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni,
s tekom se ukvarjam aktivno malo več kot pol leta.. To pomeni, da tečem vsaj 4x na teden od 7-18 km..
Pred mesecem sem si kupil nove copate in sicer sem si izbral Asics Nimbus 12..
Številko noge imam 43 tako da sem vzel 43.5...
Po kakšnih 14-dneh sem ob manjših vzpetinah začutil pekočo bolečino v predelu nad peto in pa v notranjem predelu stopala.. Kot bi mi nekdo tiščal za stopalo..
Popustil sem vezalke in nadaljeval tek vendar še vedno ne pomaga..(zadeva je tako nadležna, da sem mislil prenehati s tekom)
Za spremembo sem se obul nazaj stare nike teniske (pegasus če se ne motim).. Ostal sem presenečen, ker me po isti pretečeni razdalji noge - stopala niso bolela ?! (me pa pri starih nike tensikah začne s časoma boleti pod pogačico (izgleda do so že dobro znošene in speštane)...
Danes sem za foro probal asics teniske obuti in biti z njimi celo jutro (sprehod, špeža itd)..
Opažam, da me tudi pri normalni hoji boli v predelu pete in "loka" na stopalu...
Sedaj pa me zanima če ima še kdo od vas podobne izkušnje..
Mogoče je prevelik lok v copatu in mi posledično to tišči in ovira?
Noge sem pred nakupom "skeniral" na aparatu kjer izmeri supinacijo ali pronacijo..
Stroj je izmeril "normalno" stopalo.. (čeprav imam noge na X in se mi tudi zdi, da več obraljam copate na notranjem delu.. Prodajalec mi je pač svetoval različne modele med katerimi so bili različni modeli Asicsa, Mizzuno, ... Probal sem več copat v trgovini vendar so bili vsi ok... Razliko - bolečino sem začutil šele po nekaj dneh teka...
Se sploh da reklamirati?
Po enem mesecu uporabe?

nimam več niti embalaže.. le slip od kartice imam iz intersporta...

Pri nimbus 12 modelu sem poleg tega občutil tudi pritisk na predelu sprednejga dela stopala tik za prsti...
Hja.. sam nimam toliko izkušenj, da bi znal zadeti pravo dimenzijo copata...
Pač odločil sem se kupit nekoliko boljši (v smislu blaženja) copat in sem vzel 43.5 če ne celo 44? (moram pogledati).. več pa si ne znam predstavljati kako bi bilo (bi s prsti kam prijel za kakšen pločnik :)...

Sicer pa so v intersportu tudi svetovalci vendar ta, ki je mene stregel ni bil preveč vljuden čeprav sem zagonu 150 EUR.. Medtem ko je žena kupovala copate pa je bil drugi in je bil zelo prijazen. ;)

Ne vem kaj mi še ostane?!? Boo.. bom probal še parkrat preteči različne poti in bolj podrobno spremljal kaj se dogaja (kje tišči)..
Včeraj sem šel drugo pot in sem tekel tako po ravnem kot v klanec.. Copat sem imel "ohlapen".. in nekako ni bilo večjih problemov.. Največje bolečine čutim prva dva kilometra.. potem je vse lažje :)
Pina napisal/-a:Za kakšen tip pa so potem nimbuske, če ne za normalno?

Hja, pravzaprav tudi mene to na nek način zanima, približen odgovor si ustvarjam po lastni pameti.
Asics Nimbus
Nimbus je mislim da nekoliko bolj robusen copat tudi za malo težje tekače, sicer deklariran kot neutralen s povečano stabilnostjo.
Moja izkušnja z Nimbus copati je taka, da sem po mesecu dni uporabe dobil vnetje desne pokostnice in močno bolečino na desni strani kolena...
Pa ne zato ker bi bile Nimbuske slabi copati temveč mislim da zato ker niso popolnoma neutralni temveč so za potrebe stabilnosti tudi malo ojačani tu malo tam...In to potem moji nogi ni bilo všeč in sem jih porinil naprej svaku.
On jih ni uporabljal za tek (vsaj ne za dolgi tek)
in je bil z njimi več kot zadovoljen :D
Evo na Vimeo nalagam posnetek kako se mi ob prestopanju iz ene noge na drugo spodnaša stopalo navznoter.. Po mojem boste izkušeni tekači vedeli kaj več povedati.. Imam pa občutek, da mi bo tek s tem copatom samo škodil...

Tukaj sta dve sliki..

Leva noga
Slika

Desna noga
Slika

Ko se uploada video pripopam še link..

Je pa žena rekla, da je katastrofa za videti.. še posebej desna noga, ki mi dobesedno zdrsne navznoter..
matjazk napisal/-a:Bi rekel, da so superge neustrezne, za moje pojme bi rabil pronatorski model, pri Asicsu bi bil to Gel Kayano.

Verjetno da res..
Bom še enkrat zavil do interšporta na konsultacijo in meritev stopala in sporočim kaj so mi predlagali...
Nazadnje spremenil peterv6i, dne 06 Maj 2011, 10:30, skupaj popravljeno 1 krat.
pajo napisal/-a:Napačne brez dvoma. Ma, da dobiš nove. Zahtevaj šefa pa bo. Vzemi Kayano. Mislim,da je precej podobna cena.

In s kakšnim razlogom naj upravičim, da sem izbral napačne? na podlagi svetovalca?
Hmm... ne vem če bo šlo to skozi.. Mogoče da najprej napišem dopis na "Mercator - Intersport"? in jim malo opišem situacijo in tale pogovor na forumu (da si preberejo)..

Namreč ko sem kupoval copate tega nisem opazil.. vprašal sem prodajalca če mi lahko priklopi tekoči trak za laufat.. pa je imel glih prijatelja zraven in mi je rekel naj probam tečt po trgovini.. tako da sem potem res naredil par korakov po trgovini.. ampak tega "efekta" zvračanja noge nisem opazil.. Verjetno je svetovalec tam, da to tudi pogleda in svetuje...

Bomo videli.. sporočim kaj bo novega..
Nazadnje spremenil peterv6i, dne 04 Maj 2011, 10:48, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA