Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Letos nisem bil na trojkah, zato sem se odločil za družinski izlet k Šmartinskemu jezeru, ker tu še nisem bil. Glede na slike na internetu, sem si predstavljal, da bom lahko otroka malo peljal s čolničkom, da bomo šli na zorbing (tista velika zračna žoga) in da se bo nasploh dogajalo. Pa žal ni bilo vse tako, morda sem preveč pričakoval od tega izleta. Ponavadi na teke hodim sam in sem že dovolj zgoden, ker imam pred tekmami svoje obrede.

Zaradi drugih članov moje družine, smo že od doma štartali kasneje, kot ponavadi, v Celju so bile zame slabe oznake kje je ta tek, organizacija s parkiranjem zelo slaba (redarji so bili tam popolnoma brez veze).

Prijavna služba:
- zmanjkalo je štartnih številk iz blaga
- mojo številko so dali nekomu drugemu
- manjkajoče številke so nadomestili kar z okoli obrnjenimi prijavnicami (verjetno ne rabim povdarjati, da list papirja ni zdržal do cilja, da ne omenjam, da imam sedaj belo majico modro in rdečo od tiska papirja, če bo šlo to stran bom imel le srečo)

Vodenje prireditve in skupinsko ogrevanje o.k. Rahla zamuda štarta.

Tek: na začetku sem se "prijel" Daneje (sorry, ker sem bil sprva tvoja senca), po treh km me je poslala naprej. Kljub temu, da je proga razgibana, je dovolj hitra. Kilometrske oznake sigurno niso bile postavljene pravilno (če bi bile, bi postavil svoj rekord na 5k in 7k), menda tudi na koncu proga ni imela 12 km ampak kakšnih 500m manj. Me je pa presenetilo, da smo jezero dejansko bolj malo videli, saj smo tekli precej okoli. Kaj pomeni čas 46:35 nimam pojma glede na to, da sem bil tu prvič in da ne vem kakšna je bila res razdalja. V prvi izvedbi neuradnih rezultatov me ni bilo. Koliko je bilo dejansko tekačev ne vem. Kdo je bil najbližje po ugibanju po številu tekmovalcev v nagradni igri pa tudi ne.

Po teku pa še slabo vreme, najprej veter, nato še dež, zato so naše planirane aktivnosti odpadle (zorbinga pa tudi sploh niso imeli).

Pika na I "popolnega" dneva: pred Mercator centrom Celje sem na parkirišču nehote zapeljal v vmesni jarek, da so me morali s kamionom amzs-ja ven vlečt.
Joj, Tae, sama smola te je bila. Glede organizacije je bilo kar v redu. Predlagal bi še, da organizator start napravi še malo više (malo dlje stran od zbornega mesta), da ne bomo tekmovalci tako stišani na brani. Nadalje pa še predlagam, da bi prijavno mesto uredili kje drugje (ne na ladji), da bi lahko k temu mestu ločeno in istočasno pristopali tako predprijavljeni, kot tudi ostali, ki se niso predprijavili. Se pravi, malo motita ta dva omenjena ozka grla pri organizaciji.
Tae, se ti pa dogaja...

Da ti poskusim rešiti vsaj eno dilemo. Ko sem jaz tekel ta tek (2008), smo štartali na začetku nasipa in mi je garmin FR 305 do cilja nameril 11,66 km.
Imam eno vprašanje na tek okoli Šm. jezera...Namreč kakšna je pot v primerjavi s progo na teku trojk - 12 km? Letos sem se odločala ali bi šla v Ce ali Lj. No zmagala je Lj :D .

Sem pogledala graf na spletni strani Šrk Ce ampak je slednji slabo razviden. Pa me zanima mnenje tistih, ki so se že udeležili obeh tekov. Hvala :)
Hvala klatež. Če to drži, je bil moj tempo spet ravno 4 min./km. Pišuka, letos kar ne gre pod to številko. Je pa zanimivo, da se mi je zdelo, da grem hitro.

Bina, progi med sabo nista primerljivi. Tu je več krajših klančkov in spustov, v Ljubljani je en daljši klanec.
dimko napisal/-a:Tae, nauk tega izleta je, brez družine drugič na tekmo :D .

Dimči, po dolgem času se spet tu javiš. Ja, imaš kar prav.
Slabo, slabo si tole odtekel/'zvozil' Miha.

Zakaj že?

- Prehitela te je 47 letna gospa.
- Nisi bil med top 3-mi v kategoriji, da o absolutni uvrstitvi sploh ne govorim.
- Na pomoč si moral poklicati AMZS. Sigurno so 'pritekli' hitreje do Mercatorja, kot pa ti.
- Še dobro da je zorbing odpadel, ker bi si sigurno fental kakšno mišico 'tam notr'. Sej veš nisi več rosno mlad.
- Če bi bil jaz tako 'počasen', bi že zdavnaj nehal teči.
- Še dobro, da se bliža Sladkih 6. Tam boš s takim tempom bolj pri vrhu.

Upam, da te je tole vse skupaj kaj izučilo. Drugič bo treba 29 km z mano odteči. :FO:

/konec šale

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA