Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

nana
Prenovljena je spletna stran LM
http://www.ljubljanskimaraton.si/

Na spletni strani pa je naslednje opozorilo:

Opozarjamo vas na spremenjene cene prijavnine, predvsem pa na nove roke za cenejšo prijavo, tako za posameznike kot skupine.

Zbiranje prijav za skupinsko prijavo bo kar problem, sploh ker je takoj po dopustih. Tudi cene prijav so postale kar konkurenčne tujim maratonom :wink:
O, joj! Res so precej podražili:

Prijavnina za 42.195 m in 21.098 m:
- do 31. avgusta - 30 EUR
- od 1. do 30. septembra - 35 EUR
- od 1. do 10. oktobra - 70 EUR

Opozorilo: zadnji dan za oddajo posamične prijave je 10. oktober 2011!

Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 42.195 m in 21.098 m:
- do 31. avgusta - 27 EUR.
Kar drago ja. Jaz sem že v dilemi, če bom sploh nastopil, ker enostavno je tole predrago! Bom za ta denar lahko tekel na vsaj treh drugih tekih.
Škoda.
spela* napisal/-a:
nana napisal/-a:Tudi cene prijav so postale kar konkurenčne tujim maratonom :wink:

Hočeš reči: "vedno MANJ konkurenčne". :roll:
Vseeno bo moj prvi v Ljubljani ...

Manj ali bolj, odvisno kako gledaš :D Vsekakor bi težko trdila, da je naša prireditev sedaj kaj podcenjena :wink:
To je čist noro :shock:
Še bolj pa je to, da bo folka dejansko preveč, ne glede na cene.
se pravi, da je proga spet spremenjena in da bo zadeva spet po balkansko narejena je sploh še ni vrisane, ker jo verjetno še računajo.......razpis je brez proge...cccccc......blamaža na celi fronti. mogoče, čakajo patent da bo vsak svojo lahko tekel,,,,svetovna novost....... :lol:
cena je še zmeraj relativno ugodna na tujino,če vzameš v uvid, da tukaj vsaj nekaj dobiš v vrečki, kar v tujini ni ravno običaj. Glede zgodnih prijav pa je to itak trend tujine in tu ne moremo preveč filozofirati.
Čemu panika...če pogledamo pod razpis, imamo na desni strani opcije prijava, trasa, števec prijav...in glej ga zlomka, če kliknemo na traso se nam brezmadežno odpre opis in slika trase, katera pa je, ne boste verjeli...enaka lanski.

LP
Matjaž
Maratoni so biznis... Čeprav je Ljubljana kjub višjim cenam še vedno med cenejšimi. Sicer bomo v tej temi prelili kar nekaj črnila, potem pa se bomo verjetno srečali na štartu.

Meni je Ljubljanski maraton všeč in sem ponosen, da ga imamo. Tudi, ko tečem na tujih maratonih, v pogovoru med tekom navdušujem ostale tekače za udeležbo v LJ.

Kaj pa če bi za TF dali še kakšen poseben popust? :D

PS_1: Verjetno je višja štartnina posledica stroškov izdelave nove spletne strani... :roll:

PS_2: Sicer pa se vsako leto datumsko pokriva z enim maratonom v bližini: http://www.venicemarathon.it/page_en.php?name=info
Mogoče boste varčni šli raje tja? :roll:
Mogoče sem bila narobe razumljena. Predprijava za skupino bo še vedno ugodna. čeprav bo precej dražja kot lani.

Tisto, na kar sem želela opozoriti je, da začnite razmišljati o prijavi, da se ne bo zadnji dan vnašalo 100 prijav (pa naj bom to jaz ali kdo drug).
Meni se zadeva ne zdi kritična. Če primerjamo z omenjenim Berlinom. V Ljubljani se lahko konec avgusta spomniš, plačaš 30€ (27 brez čipa in 24 v skupinski brez čipa), v vrečki je bilo do sedaj kar nekaj. V Berlinu v nasprotju ni ničesar v vrečki, najnižja cena pa je 60€, vendar se je za to treba prijavit v prvem tednu prijva, torej septembra letos za naslednje leto. Iz izkušenj povem, da januarja ali februarja sploh ni možno več.

Je pa organizacija v Berlinu seveda drugačna :)
Tudi meni se 24 eur za polmaraton ali maraton ne zdi previsoko. Dogodek je zgledno organiziran, v končni fazi tudi vsako leto dražji, saj če samo pogledamo, kako druge cene naraščajo, vendarle ni nerazumno da tudi te.

zdi se mi, da gre morda za preizkus ali bi lahko sprememnili model financiranja po tretjinah, morda pa tudi da bi obdržali število udeležencev na nekih obvladljivih nivojih. Možno je tudi, da občina zateguje pas in je treba več sredstev pridobiti iz drugih dveh virov.

V bodoče pa tudi ne pričakujem, da bi cene padale. Lahko se celo zgodi, da se dogodek v celoti "privatizira", v tem primeru pa bi se iz prijavnin krili tudi stroški, ki jih namenja občina, organizator pa bi zase zahteval tudi ustrezen dobiček. In lahko se kljub temu kdaj celo zgodi, da se bomo tudi za LM morali prijavljati že v januarju...

Kar pa se tiče goodybaga - ta je bil na LM v zadnjih letih po mojem mnenju zelo uporaben: švic maje z dolgimi in kratkimi rokavi, bandana, nosilec za bidon - ok, to je stvar osebnih preferenc.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA