Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

davor.pintar
V veliki želji,dobro pripravljen,vse tako kot je treba potem pa po rahlem deževju napoči čas za odločitev.Tudi to se zgodi.Skoraj 100 zagnanih tekačev in tekačic iz gorenjske in drugih delov Slovenije željnih teka hitro odhiteli domov z vprašanjem zakaj tako.Morda sem sam tudi eden izmed tistih,ki bi tekel v vsakem vremenu na vse ali nič.Ko je bila ra pet popoldan se je le zvedrilo a kaj ko ni bilo nič.

V upanju na lepše vas vse tekače in tekačice,ki ste se udeležili te prireditve lepo pozdravljam.
 jhabjan
Spoštovani!

Kot vodja tekmovanja moram pokomentirati odpoved tekme še z druge plati.
Iz razpisa je vidno, da so bile prijave na tek od 15.30 do 16.30. Malo pred četrto uro je bilo v naši vasi močno deževje s točo. V tistem trenutku je vzelo tudi elektriko in v vsakem primeru bi brez težko funkionirali (časomerilci, ozvočenje, hrana)
Bili smo pred težko odločitvijo?! Po ogledih proge se je organizacijski odbor odločil, da odpove tekmo. Na spustih je bilo pregladko in prerazrito. Trasa teka poteka preko dveh mostov brez ograje. Sicer sta dovolj široka, vendar...
Glede stotih tekačev. Ta trditev vsekakor ne drži. Na igrišču smo vedrili vsi člani OO, pol vasi gledalcev, časomerilci, razdelilci hrane,..
Kakšno negativne točke bi si organizator pridobil, če bi prišlo do poškodb?
To je moj komentar in ne bom se več vmešaval v polemiko bi ali ne bi? Zame je v prvi vrsti prva varnost tekmovalcev in ostalih udeležencev. Je pa odpoved prizadela predvsem organizatorja- žal tudi po finančni plati!
Vsak ima svoje mnenje okrog tega in pravico je,da ga tudi izrazim.Jaz tečem tudi v dežnih razmerah in zato na to gledam drugače.Gotovo bo pa kdo izmed udeležencev te prireditve podal svoj komentar na to?
Uporabniški avatar
 jpotoc
Meni osebno je dež prijal, ozračje se je prijetno ohladilo. Če bi v Zalem logu tekli v blatu pa tudi ne bi bilo prvič. Je teči v vročini varno?
Uporabniški avatar
 jpotoc
davor.pintar napisal/-a:janez se ti kot izkušeni tekač strinjaš z mano?

Sam sez izrazil svoje mnenje, s tem ne mislim nikomur nič vsiljevati. Po svoje razumem tudi organizatorja. Je pa smola, da je na današni dan potekalo toliko tekem in na koncu ostanem brez ene same.
Uporabniški avatar
 ris9
Škoda za tekmo. Sva s sotekačem prišla kar iz daleč na ta tek. Razmere so bile pomoje tam po hribu res nevarne ampak ali ste kdaj razmišljali, da bi imeli rezervno traso v takem slučaju?? Ker, če lahko tečemo 1 km po glavni cesti je vseeno, če bi še 4 in potem tako npr dva kroga. Čas leta je pa tak, da je vedno potrebno razmišljati, da bo popoldne kakšna nevihta.
Sva šla kar malo žalostna domov :wink: :wink:
 tekac 007
Iz Kamnika nas je prišlo lepo število in smo prav žalostno odšli, potnih stroškov nam ne bo nihče povrnil. Kot je je bilo že rečeno toliko tekem pa smo izviseli res škoda.
Uporabniški avatar
 Janez F.
Pozdravljeni tekači,

moram se oglasiti v prid organizatoraja, ker vem kako se taki stvari streže.
Kot je napisal JH so se tako odločili in dobro veste, da imajo največjo škodo sami. Tudi če bi tekma bila uro kasneje bi bila nevarna, seveda dokler se nič ne zgodi ne verjamemo, da je tako?
Tudi sam sem cel teden podredil tej tekmi. Sinoči sem bil na njihovem koncertu, popil pivo in šel domov za namen današnje tekme. Na poti na tekmo me je poklical kolega in povedal da odpade. Glede na naliv s sodro in točo niti nisem imel več pravega veselja do tekme in sem se zlahka sprijaznil z odpovedjo. Torej sobota za počitek.
Bova pa zato jutri zjutraj z Davorjem napadla verjetno kar Črno prst in še kaj za 4-5h, da bova lažje preživela prvi GM40.
Tekem pa je res še toliko, da ni potrebno žalovati za današnjo, vsaj iz tekaškega intersa ne.
Se vidimo na naslednji.
LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA