vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

sprint7
Pozdravljeni, to poletje sem zacel poleg rekreativnega teka od 5 do 10 km trenirat sprint in
sicer pretecem omenjeno razdaljo potem pa sprintam nekje do 100m prvi sprinti so pocasnejsi
3,4,5 so najhitrejsi ob najhitrejsem sprintu se mi je zacela pojavljati pekoca bolecina na desni nogi na stegnu na desni strani 5-15cm na kolenom najprej sem to ignoriral saj sem jo zacutil pri prvem mocnejsem sprintu potem pa je izginila verjetno se je misica ogrela. Jeseni se mi je ta bolecina vedno pojavila in ni izginila kot ponavadi ampak je mocno peklo oz bolelo.
Ob teku te bolecine ne cutim niti ob hoji tudi pri hitrejsem teku ne samo ko zasprintam na polno...
Bolecino cutim tudi ce pritiskam s prsti na omenjeno mesto drugace pa ni prisotna...
Sedaj ne sprintam vec samo tecem 1-2 krat na teden oz malo hitreje tecem - samo to ze delam
en mesec pa vem, da ce bi zasprintal bi bolelo ker je bolecina ob dotiku in strecingu se vedno prisotna.

Ve kdo kako dolgo to traja da popolnoma izgine al je mozno da bo trajno ostalo in lahko pozabim na sprin? in kako sanirati? Hvala za kakrsenkoli odgovor;)

Lep pozdrav
 belli
Tole je pa kar zoprno, sploh, če še boli na dotik. Pa si poskusil že s kakšno dobro kremo.
Priporočam Dermadol kremo, ke je ful dobra, maži se večkrat na dan, predvsem pa takrat preden greš tečt. Meni zelo pomaga, če me karkoli boli. Poglej na net www.anaya.si .
 sprint7
Hvala za odgovor ne nisem se poskusil mazati, ker ne vem kako bi lahko krema vplivala na misico
ko pa je misica pod kozo - mogoce placebo ucinek. No bom poskusil ce ne bo bolje... ne boli me ravno na dotik ampak ko mocneje pritisnem z dvema ali tremi prsti. Ta krema se dobi v lekarni?
Razmisljal sem da sem si mogoce natrgal misico pa je kaksna zarastlina in ta ob dolocenem
sunkovitem gibu sprozi bolecino tisto pikanje oz da mi dolocena misica pritiska na drugo...
Ali je tudi to mozno zanima me kaj je lahko vzrok..
 andrejh
Sicer je že nekaj časa nazaj kar je bil zadnji post. Ali si našel rešitev za to težavo oziroma jo kdo drugi pozna? Jaz imam popolnoma enake težave in ne vem kako to rešiti.

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA