vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Morebiti res vsi indici kažejo na kolaps,kot je opisal Jedrnat. Če ne bo drug teden bolje z glavobolom, greva k zdravniku in upam da bo napotil na UZ srca. Sedaj se spomnem, da sem sam enkrat doživel tole: pred 10 leti doma nekaj pocnem za PC in kar naenkrat mi izgine sluh, potem mi izgine vid ampak sem bil pri zavesti. Nekako pojdem do okna, diham globoko in se počasi vrne sluh in nato vid. Mislim, so mi šle kr kocine pokonc in čez par dni UZ srca. Najdena manjša deformacija mitralne zaklopke, ampak od tedaj pa do sedaj se mi zadeva ni ponovila, sem športno aktiven vendar se poznam toliko, da vem kdaj zmanjšat napor ali celo prenehat.

@večno mlad: a srčni utrip pa je bil normalen, ali je tudi bil malce povečan? :wink:
@jedrnat je napisal
Kolaps se zgodi, če se zaradi višje zunanje temperature telo ne ohlaja dovolj in posledično se kri koncentrira v kožnem tkivu in posledično je krvi v mišicah manj in posledično mišice ne dobijo dovolj hrane.

A je to tvoja teorija ali plod kakšne raziskave?
Sam sem včasih imel nizek pritisk in mi niti tek pri 38-ih stopinjah ni predstavljal nobenega problema pri ohlajanju.
abcd napisal/-a:@jedrnat je napisal
A je to tvoja teorija ali plod kakšne raziskave?
Sam sem včasih imel nizek pritisk in mi niti tek pri 38-ih stopinjah ni predstavljal nobenega problema pri ohlajanju.

To ni moja teorija. To sem se naučil iz tujih tekaških člankov na internetu. Seveda šele po letošnjem peklenskem polmaratonu na MTS, ko sem tudi sam spoznaval meje lastnega telesa med tekom v vročini.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA