Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Čakal sem, da bi kdo že kaj napisal, da bi lahko dodal le kratek stavek, tako pa moram povedati vse od začetka.

Ker sem zadel štartnino na tem polmaratonu, sem se ga "moral" udeležiti. V Gornjem gradu ugotovim, da sem doma pozabil uro. Zadeva rešena takoj na startnem prizorišču, ker mi je naša Karmen posodila svojo (hvala lepa, madam :D ).

Počutil sem se spočitega in pripravljenega, pa še štartno številko sem dobil 23 (to naj bi bila moja srečna številka, ker sem rojen 12.11. in slednja predstavlja seštevek mojega dneva in meseca).

Glede na to, da je bilo manj vroče, kot v Radencih, sem zmotno računal, da bo cilj (3:59) dosegljiv zlahka. Tudi predhodni treningi so kazali dobro stanje: ena dokaj uspešna 10ka v Tržiču, dolgi tek 21km z vmesnimi hitrimi odseki, tempo tek na treningu 8k v 31:19 (3:55/km), kar mi je letos uspelo prvič. Zdaj, ko gledam zadevo nazaj, absolutno prehiter začetek, čeprav vmes nisem imel tega občutka. Na 5km oznaki sem imel čas 18:40 (3:44/km) in na 10ki 38:50 (3:53/km). Tekli smo 2 kroga. Mislil sem, da bom itak zdržal do konca, čeprav potem malo popustim. Mislim, da sem bil do 14. km še na 7. mestu absolutno (točno ne vem, povedali so obcestni gledalci). Po 15. kot bi bil drug človek, nikamor več nisem mogel. Do cca 16-ega me je ujel en tekmovalec, katerega prej sploh ni bilo na vidiku daleč za mano. In to je bil moj konec. Začel sem hoditi in nisem se mogel več spraviti v tek. Odločil sem se za odstop. Hodil sem vse do cilja, vendar nisem šel čez ciljno linijo. Letos mi nikakor ne gre. O tem pa v drugi temi: viewtopic.php?f=14&t=18193

Če se prav spomnim je to moj drugi odstop v 6-ih letih teka. Enkrat na TF10-ki in sedaj.

Opombe organizatorjem: na določenih mestih sta bile možne 2 poti in ni bilo redarjev.

Rezultatov nisem čakal.
Nazadnje spremenil tae, dne 04 Jun 2011, 20:28, skupaj popravljeno 2 krat.
Tae, sem čakala, da se javiš.
Razočaran izraz na tvojem obrazu je bil zelozgovoren. Škoda, da ni šlo. Včasih se take zadeve kar vlečejo, da jim ni videti konca, ampak vedno konec pride. Žal pride konec tudi lepim stvarem.

Na kratko moje poročilo: manj vroče kot lani, zato pa bolj soparno. Pol ure pred štartom je kazalo na pogoje v Radencih, pa je bilo kasneje vseeno malo bolj znosno. Štartala sem razmeroma hitro (za moje pojme, seveda), kmalu pa sem dohitela 10-letno deklico in sva klepetali ene 3-4 km, prijeten deklič, ki je tekla na 6 km, njena mamica pa 21 km. Potem sem tekla malo sama, malo klepetala (itak) s sotekači. Imela sem čas, da sem si ogledala okolico. Na eni postojanki takoj po začetku 2. kroga sem si vzela čas za malico in za klepet, potem pa sta me kmalu dohiteli taj-či prijateljica in njen "priganjalec", z zame precej divjim tempom, ker sem čutila soparo in mi srce ni dalo več. Vseeno sem ju sledila kake 5 km, potem me je pa le začelo zmanjkovati in sta mi ušla. Vseeno - malo sta me pa le vlekla. Hvala.

Sopara me je kar zdelala, bila sem prav vesela konca. In ne bom rekla, da nisem bila vesela tudi tretjega mesta v kategoriji.

Vesela sem bila tudi prvega polmaratona v vivobarefoot, glede an makadam je bial to odlična odločitev. V feelmaxicah bi šlo težje.
@Tae, prebral sem že tvojo odločitev, zdaj pa še kaj se ti je dogajalo na tekmi in sem se spomnil na svojo izpred treh let v Gradcu, ista zgodba do 17 kilomerta je letelo pol pa kot da bi me kdo ugasno :oops: Pa pol je blo še nekaj slabih tekem, ko sem se odločil, da male preneham s tekmami in sem se pobral in to res pobral :!:

Sprobaj še ti :wink:
tae napisal/-a:Čakal sem, da bi kdo že kaj napisal, da bi lahko dodal le kratek stavek, tako pa moram povedati vse od začetka.

Ker sem zadel štartnino na tem polmaratonu, sem se ga "moral" udeležiti. V Gornjem gradu ugotovim, da sem doma pozabil uro. Zadeva rešena takoj na startnem prizorišču, ker mi je naša Karmen posodila svojo (hvala lepa, madam :D ).

Počutil sem se spočitega in pripravljenega, pa še štartno številko sem dobil 23 (to naj bi bila moja srečna številka, ker sem rojen 12.11. in slednja predstavlja seštevek mojega dneva in meseca).

Glede na to, da je bilo manj vroče, kot v Radencih, sem zmotno računal, da bo cilj (3:59) dosegljiv zlahka. Tudi predhodni treningi so kazali dobro stanje: ena dokaj uspešna 10ka v Tržiču, dolgi tek 21km z vmesnimi hitrimi odseki, tempo tek na treningu 8k v 31:19 (3:55/km), kar mi je letos uspelo prvič. Zdaj, ko gledam zadevo nazaj, absolutno prehiter začetek, čeprav vmes nisem imel tega občutka. Na 5km oznaki sem imel čas 18:40 (3:44/km) in na 10ki 38:50 (3:53/km). Tekli smo 2 kroga. Mislil sem, da bom itak zdržal do konca, čeprav potem malo popustim. Mislim, da sem bil do 14. km še na 7. mestu absolutno (točno ne vem, povedali so obcestni gledalci). Po 15. kot bi bil drug človek, nikamor več nisem mogel. Do cca 16-ega me je ujel en tekmovalec, katerega prej sploh ni bilo na vidiku daleč za mano. In to je bil moj konec. Začel sem hoditi in nisem se mogel več spraviti v tek. Odločil sem se za odstop. Hodil sem vse do cilja, vendar nisem šel čez ciljno linijo. Letos mi nikakor ne gre. O tem pa v drugi temi: viewtopic.php?f=14&t=18193

Če se prav spomnim je to moj drugi odstop v 6-ih letih teka. Enkrat na TF10-ki in sedaj.

Opombe organizatorjem: na določenih mestih sta bile možne 2 poti in ni bilo redarjev.

Rezultatov nisem čakal.

Tae, sicer ne vem, kakšne si imel taktične zamisli glede teka, ampak, po mojem mnenju si kar (pre)hitro štartal, vsaj prvih 5 km (3.44), ciljni tempo si imel 3.59 min/km... :roll: :wink:
Kaj naj rečem. Zame je bil to prvi mozirski mali maraton. Vreme nam je bilo naklonjeno, čez organizacijo nimam pripomb, vse super in fajn. Aja, motilo me je to, da banane niso bile olupljene :lol:

Če ne bo nič posebnega, naslednje leto s5 pridem.
:)

p.s. Ima mogoče kdo kaj fotografij, ki bi jih bil pripravljen deliti z drugimi?
Tudi meni je uspelo preteč 21 km. Čas sicer ni ne vem kaj, ampak meni je pomenilo veliko, da sem premagala to razdaljo. Sem mislila po prvem krogu že odstopit, ker sem si očitno že čisto na začetku nategnila mečno mišico ali kaj in me je ves čas bolela, potem sem si pa rekla, ma bom že stisnila zobe. In glej ga šmenta, mi je drugi krog ful hitro minil, pa četudi brez pravih pospeškov :? . Proga mi je bila zelo všeč, razgibana, prav nič monotona, okrepčevalnic dovolj (mogoče edino mala pripomba glede flašk - bi bilo fajn, če bi bil zamašek odšraufan, tj. flaška odprta). Pa želela sem si kakšne fajn osvežitve vmes, npr. ene dobre plohe, ker sopara je bila huda (ampak tega se menda res ne da naročit :wink: ). Ja, enkrat pa res ni bilo označeno na enem križišču, kam teč - ma smo šli za nosom :D , za drugimi (če teh drugih ne bi bilo, pa bi mogoče zalutali na kakšno bližnjico :wink: ). Kak km pred ciljem, ko sem desno nogo že skoraj začela vleč za sabo in se opogumljala z vizualizacijo, kako se ohlajam ob enem gorskem potočku, mi priteče nasproti prijateljica sotekačica, seveda čisto sveža in že zdavnaj v cilju, in me s spodbudnimi besedami "potisne" do cilja, kjer me moška polovica ekipe glasno in veselo pričaka, podkrepljena z navijaškimi rekviziti. In kako vesela sem bila piska pod nogami :D .
Danes sem čisto bp (mečna mišica še rahlo boleča, a se zboljšuje), verjetno tudi po zaslugih onih 6 kapsul pred in po teku pa iVitalis terapije takoj po tekmi. Aja, pa nekam požrešna sem :) - moram nadoknadit pokurjeno.
Lušen tek, s kar težko traso in pogoji.
Šel sem z namenom odteči lepo zlahka, pa mi je po prvem krogu ura pokazala dober čas in sem v drugem kar pritisnil. Na koncu se je izkazalo, da sem za skoraj 2 minuti izboljšal svoj PB na 21. Še par sekund, pa bi šlo pod zame magičnih 1:30.

Rezultat mi je resno sumljiv, pa me zanima, kako je z merjenjem dolžine kroga proge v Mozirju. A je bilo vse po reglcih?

Gpsji ponavadi rahlo lažejo, pa me vseeno zanima, koliko so vam pokazali.

Če je bila razdalja prava, pa lahko rečeme samo "OLE" in "se vidimo drugo leto:D":)
Mali Maraton Mozirja je resnično lep tek. Glede na to, da je bil realiziran šele drugo leto, kapo dol. Organizatorji sprejemljivi za kritike, zato verjamem, da bodo iz leto v leto izboljšali tiste manke, ki smo jih tekači opazili na sami progi.

Ker mi gleženj še vedno nagaja, me je na štartu precej skrbelo, kako bo z makedamom in morebitnimi koreninami. Makedam droben, gozdna pot mi je pa delala precej preglavic :( Generalno, za vse tiste, ki nimate poškodb, ZELO lepa trasa.
Pogoji z vremenom sicer niso bili idealni, v drugem krogu vroče, zelo soparno. Tisti kumulusi, tam gor nam niso prav nič prizanesli :lol:

Torej, zmotilo me je le to, da sem na enem razcepu skoraj zašla. Primorana sem bila, da se dobesedno ustavim in se skoncentriram ter pobrskam po spominu sliko trase iz prvega kroga. A ker se mi je zelo mudilo, sem se še bolj zmedla. Saj vemo, da ravno takrat ni nikogar :lol: No, pol je prikolesaril naš prijeten vzpodbujevalec in mi pokazal s prstom naprej, ter dodal: saj je isto, kot v prvem krogu :lol:
Skratka, več označb na progi, pa tudi kak redar ne bi škodil :D

Celotna prireditev organizirana zelo sproščeno, pristno in prijetno. Super, sproščen spiker, saj ko je napovedoval mesta v kategorijah, na krajši progi, je bil še vedno pozoren na prihajajoče se tekače v cilj :clap: Vsi tekmovalci v kategorijah dobili medalje, prvi-a celo darilo :clap:

ČESTITKE organizatorjem za vse super nagrade (avtentična umetniška dela). Podelili ste kar tako tudi nekaj parov Saalamonovih tekaških copat. Lonely ene celo ujel :clap: Lobiranje z sponzorji na višku, da o medijskem oglaševanju sploh ne govorim.
Poskrbeli ste "zame" tako, da kapljajo čestitke iz vse povsod :lol:

Zdaj pa pride na vrsto še vožnja s kočijo do Mozirskega gaja, čudovit šopek, prijetna debata s kočijažem, organizatorjem, vrtnarjem in drugimi. Počutila sem se kot Elizabeta prva, s šopkom rož..no ja, bolj relno bo kar Tilcara prva :lol: Vsem :laola ....Hvala za gredico, ni kaj, jo bo treba gojiti v lepem spominu in jo braniti še naslednje leto, zato se vsekakor vidimo.
Pozdrav v Mozirje :D
Organizatorjem pohvala. Res, upoštevali so večino pripomb lanskega leta in organizirali tek na zavidljivi ravni. :clap:
Tek je bil zaradi vremena kar težak. Bilo je soparno in vroče. Postaj z vodo je bilo zame dovolj.
Udeležil sem se krajše možnosti (11 km), ker sem že lani videl, da je tu 21 km res težkih. Skušal sem držati tempo 4:00 vendar me je zaradi vročine malo zmanjkalo. V cilj sem prišel zadovoljen, ker sem dal vse od sebe. Konkurenca v moji kategoriji na srečo ni bila huda in sem s časom 45:20 ponovno dosegel 1.mesto.
Drugo leto se zagotovo spet vidimo.
p.s. Tae, držim pesti, da se premisliš in ne odnehaš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA