najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Pa smo ga :clap: :clap: . Če me je bilo prej strah, da bom v vodi zmrznila, sem se tam počutila kot riba :lol: ...samo še tako hitro ne znam plavat :oops: . Na kolesu je mojo maso hudo zaustavljal veter, sem si večkrat zaželela moje Yamahce, da bi šlo hitreje :wink: . Pri teku pa mi je hudo prav prišla TF kapica, ki je varovala moj "računalnik" pred vročinskim izklopom :lol: . Sem šibala na teku, da bi čimprej prišla skozi cilj :-- .
Srečati znane obraze, navijati, spodbujati, se preizkusiti...superca....lep triatlon. In prepričana sem, da bo prihodnje leto še boljši, lepši...pa češnje so sedaj :D . Občutek, ko plavaš in te val velike ladje zaziblje...uau..hja, še vedno mi diši po morju :clap: .
Hvala za ureditev tehnične težave z mojim "spolom" :wink: :lol: .
Sem pa bila spet radovedna, žal so me sodniki razžalostili...bosa ne smem tekat na triatlonu :--( . Hm, pa sem mislila enkrat malo počasneje teči bosa :lol: .
Gospod 5:00 je pridno opravljal službo fotografa, oglejte si fotke (vse ostalo pa klasika, če kdo ne želi.....)
https://picasaweb.google.com/alenka131/ ... YG5jePC3AE
Meni so še vedno najbolj pri srcu naši najmlajši :laola
Imeli smo idealno vreme, super je bilo. Lenči je opravila triatlon v super času. Tudi g. 005 se je odrezal s svojimi fotkami. Jaz sem osvojila 3. mesto, kljub temu da bi bilo dobro, če bi malo shujšala, pa kolo malo potrenirala, pa več tekla ... :-)
Arabo, hvala za bon!
V Velenju bi prav rada šla na Olimpika, pa bomo še videli, kaj poreče na to koleno.
Tudi Brin se je veselil tega triatlona, saj je šel na svoj 1. Cici triatlon. A ko smo prišli tja in je bilo na štartu en kup klubskih otrok, so se ulile solze. Potem mi je še zaupal, da je mislil, da bodo plavala na lepi peščeni plaži in da bodo tekli okoli palme ;-) Važno da je dal prvega skozi, naslidnjič ga bomo že nekako na finto ...
LP, Sončka
Za tekmo sem se odločil šele nekaj ur pred zadnjim rokom za prijave. Letos sem tri sezono skrbno planiral, glavni cilji seveda še pridejo, ampka tole je bil res lep začetek.

malo me je skrbelo vreme, res mi ni do padanja na mokri cesti, gravitacija me malo frka, še vedno me bolijo rebra s padca na Trojkah. Na Rzdrtem je veter kar dobro sukal tiste "gate" nad avtocesto, pa tudi na črnokalskem viaduktu je bilo še vetrovno. Do Kopra pa se je vse pomirilo, jaz tudi, ko sem firbčno gledal v zaliv in oprezal po površini morja.... Tempretaura 21 stopinj na oglasni deski je pokazala fenomenalen dvig v zadnjih dveh dneh, prepričala me pa ni. Malo sem poklepetal z znanci, se razveselil Razyja (ja, TF triatlonska sekcija še ni izumrla, kot je kazalo pred nekaj tedni...), malo prelagal opremo in opazoval predhodne štarte. Komaj sem čakal, da grem v vodo in bil potem pomirjen, ker me res ni zeblo. Glede na to, da plavam resno šele dobro leto, me je kar skrbelo, kako bo. Po štartu sem seveda dobil dve tri okoli ušes, pa z nogo v očala, ampka na srečo so ostala "diht". Do prve boje je šlo kar hitro, ritem sem ujel in končno kravlal brez problemov, celo malo preveč zasanjano. Do trenutka, ko sem zagledal pred seboj vodilne, kako plavajo točno proti meni. Ups, sem kruzal v desno, kot običajno, samo ni ploščic na dnu, da bi korigiral.... Zakrmarim levo, pa proti boji, tam se malo prerivamo, obrnem in že šibam nazaj....v desno. Spet propozno poštekam, zakaj mi žvižgajo, čez nekaj minut so navijači nevarno blizu, obala pa tudi. Do pontona spet polovim manjšo skupinico in se zbašem na lojtrco, vljudno počakam damo pred seboj, tako in tako imam občutek, da sem zadnji. Pritisnem uro, nič ne vidim oziroma ne verjamem, kar vidim, stečem do bicikla, hej, še nekaj jih stoji na nosilcih, ni slabo. Tudi menjava gre lažje, kot doslej, nič vrtogalvice in podobnih folklornih značilnosti. Na biciklu hitro pridem v kadenco, večinoma vozim sam, vlečem tu in tam koga, pa jih praviloma prehitim, pazim, da me ne potegne skušnjava, da bi šel na brzivlak, pa raje sam nažigam okoli krožišč in skrbno štejem...le na koncu dohitim Mrs Razy in se malo šlepava. Čas me ne navduši, ampak kaj čmo, še nekdo mi zavpije "ne se sekirat", ko vidi, kako gestikuliram, ko kot v v štekljih tečem do menjalnega mesta. Disciplinirano pijem, na obeh menjavah, hitro v superge, potegnem Salomonove vezalke (žrtvoval sem udobje za hitrost, za 5 km je vseeeno) in se zapodim prek tepiha, vau, nič me ne frkajo noge, glej glej (lani sem opletal prvih nekaj 100 m) trening se obrestuje. Potem pa gas po tistem kamnitem tlaku. Zdaj sem v domači disciplini, moči sem dobro razporedil do zdaj, samo pazi se, da ga zdaj ne zaj.... Razyja srečujem na vsakem lungomare, sva si vedno bližje in v tretjem krogu mi pride na misel, da bi pravzaprav lahko skupaj zaključila. Nekaj me daje bodec, ampak se skregam z njim, moti me sladoledar v parku, pa tista plastična limona s pijačami, vroče je, voda na obratih je mlačna in samo na kapo si jo še zlivam. Gas do filtra okoli mandrača, 100 m pred ciljem sem poravnan z Razyjem in uprizoriva prefekten TF finiš (če že ribjega nisva...), na stotinko enak čas...

Dobr je blo, ni kaj! Čas je 6 minut boljši kot lani, plaval sem štiri bolje, menjal tako tako, bicikl tako tako, tek pa pod 4:30 na km in tole je zame dober začetek za sezono.

Ampak, da ne bo evforije, pred dvema tednoma sem bil na lovemanski progi, na tistem zloglasnem klancu z jesenic na Kočno mi je šlo na koncu, ko se postavi na 15% kar na jok...

Suma summarum: en lep začetek, ena res lepa tekma, dobro organizirana in upam, da se bo prijela.

Runcajz
Hoj,

kolesarski del tega triatlona je bil še posebej težak (čeprav ravninski), ker je bilo "malo moorje" krožnih križišč in mene so vsi tisti, ki sem jih pridno prehitela v vodi, prehiteli prav na teh križiščih. Enostavno nimam tako dobro naštudiranega kolesa in sem se ob vsakem križišču pošteno ustavljala, potem pa tudi ni bilo moči, da bi takoj spet našponala ... Kolo mi je drugače vedno bolj všeč, ker je najbolj taktična disciplina triatlona. Če najdeš skupino, se lahko fino prilepiš nanjo in potem te vlečejo :-) Ker pa enostavni ni fer, da bi 1 vlekel celo pot celo skupino, je fajn, da se člani skupine menjavajo. Jaz na vsaki tekmi iščem posameznike (ker pač nisem v klubu in tudi verjetno ne bom), ki bi bili lahko dobra skupina in mi je to že prav zabavno - ker take skupine sploh ni tako lahko najti. Ali so prehitri ali prepočasni ali pa še ne znajo vozit v koloni ali pa jim sploh ni jasno, kaj ta baba na kolesu zdaj hoče :-). Tudi z Razyjem sva se že nekaj menila, da bi skupaj vozila, ker bi nama bilo tako lažje, pa je on verjetno prepičan, da je mucho zelo hitrejši od mene ;-)
No tko, pa sem se malo razpisala. Sončka
Evo, končno čas še za moje poročilce. :D
Ste že skoraj vse napisali, a se da kaj dodati. :lol:
TF je bil pretežno pod krinko navzoč na tekmi, ženske ste dobile tri medalje, mi moški pa nič.
Moji vtisi glede nastopa, plavanje fenomenalno (če je bilo to res 750 m), tako hiter še nisem bil, kolo tako tako, tisti otoki z obrati so tudi meni zmanjševali hitrost, in sem večji del soliral, ker ni bilo primerne skupine. Ampak vseeno sem bil zadovoljen saj me je letos še na vseh kolesarkih preiskušnjah pral dež.
Sončka-Mrs. Razy bi pa rada vozila bicikel z menoj. :D Ponavadi je prej iz vode, a jo dohitim na menjavi. Kolo je moja zadnja možnost, da sem na koncu pred njo, ker je tektrenutno moj najšibkejši del. Ampak na naslednjem sprintu lahko voziva v skupini (ti za menoj) in vice versa ( :D ) ko crknem.
Tek je bil obupno počasen. Imam pa več odličnih izgovorov. Predvsem mi je manjkala mi TF kapa in mi je bilo pač prevroče za galopiranje po betonski plaži.
Runcajz tale finiš je bil res legendaren, oba sva se trudila do konca, da bi zvozila v enakem času. V stari Grčiji bi o tem pisali legende, ker pa smo v sodobnem času bodo legende zapisane le v elektronski obliki in najinih spominih. Čestitke za izboljšave plavanja.
Naslednji dan sem pa šel na Franjo in podvojil letošnjo kilometrino. No to je pa že druga zgodba. Zgodba o voluharjenju v zavetrju. In lahko sem se pač izgovarjal, da sem bil prejšnji dan pač na triatlonu. :wink:
V ponedeljek sem pa na plavalnem trningu crknil in sedaj dva dni počivam, kar se športa tiče. V četrtek pa je menda spet Golada. :wink:
raziskovalec napisal/-a:Ampak na naslednjem sprintu lahko voziva v skupini (ti za menoj) in vice versa ( :D ) ko crknem.

Ker o kolesarjenju v skupini nimam pojma ... :D
in ker sem čisto malce zlobna ... :D
sprašujem, kako bi ti to pomagalo ... :?:

Naslednji dan sem pa šel na Franjo in podvojil letošnjo kilometrino. No to je pa že druga zgodba.

Mene pa ta zgodba zanima. Tomaž77 je napisal samo en stavek. :roll:
Špela*
Pri kolesu zaradi zavetrja vožnja v skupini precej pomaga, posebej če je veter. Se pravi v skupini voziš 35 km na uro malo lažje kot bi šel sam 30 km na uro. Torej tisti zadaj prihrani od 20% do 30% moči.
O Franji pa drugič.
Ja, o Franji bi lahko kakšno rekli posebej, zlasti, ker so komentarji na kolesarskih forumih ob Franji tako primitivni, da težko verjameš. Kot da bi bila res tako ogromna razlika med tekačem in kolesarjem v prijaznosti, dobrovoljnosti, sprejemljivosti za drugačne... mogoče pa je? In res, zavetrje skupine je resnično velik faktor, tako da na solo vožnji niti približno ne dosežeš enake skupne povprečne hitrosti.
Biz napisal/-a:Ja, o Franji bi lahko kakšno rekli posebej, zlasti, ker so komentarji na kolesarskih forumih ob Franji tako primitivni, da težko verjameš. Kot da bi bila res tako ogromna razlika med tekačem in kolesarjem v prijaznosti, dobrovoljnosti, sprejemljivosti za drugačne... mogoče pa je? In res, zavetrje skupine je resnično velik faktor, tako da na solo vožnji niti približno ne dosežeš enake skupne povprečne hitrosti.

Čeprav se ne poznava pa se tukaj 100% strinjam s tabo Biz!
Ne morem razumeti od kje takšna razlika med kolesarji in tekači, pa kjub temu, da smo vsi enako športni navdušenci-rekreativci. Če preberaš njihove spletne forume sem prav vesel, da se le 2 do 3 krat pojavim na kolesarskih prireditvah. Na TF ni niti kančka tega kar prebereš od teh kvazi kolesarjev, nespoštljiv odnos, samovšečnost, vzvišenost, zaničljivost......
Če nimaš kolesa za 5000 eur, najnovejših hlač, profesionalnega dresa, naj aerodinamično čelado, seveda obvezno pobrite noge in zdepiliran v nulu si na franji milo rečeno cepec, po njihovi teoriji.
Letos sem prvič vozil cestno kolo, pred tem pa gorca in sem bil tako vesel ko sem švignil mimo kakšnega "profesionalnega" specialkarja..... :--

V glavnem me veseli da poznam same "pozitivne" tekače....

Se opravičujem triatloncem, ker sem povsem falil bistvo teme, ampak sem mogu....

LP
Tomaž 77 napisal/-a: Na TF ni niti kančka tega kar prebereš od teh kvazi kolesarjev, nespoštljiv odnos, samovšečnost, vzvišenost, zaničljivost......

Vesela bi bila, ko bi se lahko strinjala s tabo in ko med tekači ne bi bilo samovšečnosti, vzvišenosti in grobega prehitevanja ...

(in to tudi na netekmovalnih in dobrodelnih prireditvah)
No pa se vrnimo k triatlonu v Kopru :wink: , sam sem na triatlonskem področju čisto nov. Ker se ne obremenjujem z rezultati (ker jih od prej nimam) sem prav navdušen, edino kar me bega je dejstvo, da me je pozitivno presenetil čas plavanja :?: , tudi sam malo dvomim ali je to res bilo 750m, pa me zanima ali so taki triatloni med seboj sploh primerljivi?
Ker se šele privajam na triatlonsko druščino, šele osvajam pravila in navade malo bolj opazujem, ampak se bomo že srečal (Kamnik, Velenje ... -ja vse to je v planu). Kar pa se zavetrja tiče, men je čist jasn kako in kaj, sam za moje noge in moj kolo (predelan gorc) ste več ali manj vsi prehitri. :shock:
Se vidmo pa lp Bojan :wink:
Plavalne dolžine so tudi po moji oceni lahko bistveno krajše od napovedanih, ker jih je zelo težko zmeriti in ker so rezultati boljši od pričakovanj, pa tudi ni posebnih pritožb.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA