prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 r0b3rt
Pozdravljeni,
prosil bi za pomoč pri nakupu copatov. Deležen sem bil artroskopije kolena, pri kateri je bil odstranjen velčji del volumna meniskusa. Travmatolog je povedal, da bo potrebno izogibanje teku na trdi podlagi ter naj uporabljam obuvala z dobro amortizacijo, blaženjem.
Najprej sem povprašal pri Nike-u in so svetovali Nike Zoom Vomero+. V Tomas sportu pa je prijazna trgovka svetovala Asics Gel-Nimbus 12. Vsaj za rehabilitacijo, ker se imam namen udeležiti pol maraton pa copate s ?stabilizatorjem?
Teren kjer tečem je večinoma makadam, asfalt, dolžina trase pa ~10km.
Prosim za vaše mnenje, kaj svetuje?
Uporabniški avatar
 pajo
Probaj več modelov copat. In tisti, ki ti bo dobro sedel na nogo... Razen če je cena problem. Ampak pri supergah pač nisem nikoli varčeval in upam, da mi prav takov bodoče ne bo treba. Občutek na nogi ti bo vse povedal.Več kot mi.
 ToneH
Tudi jaz sem imel operirano koleno in težav nisem uspel nikoli dokončno sanirati, jih pa obvladujem. Preskusil sem precej copat in po mojih izkušnjah razen tekmovalnih z minimalistično težo skoraj vsi ostali ponujajo zadovoljivo blaženje. Govorim o copatih normalne kakovosti, ne o teh za 20 €. Copati, ki so preveč blaženi, premehki, dovoljujejo nepravilne naklone stopala - levo ali desno, kar se prenaša na koleno in posledično pomeni bolečino.
Metoda, na katero prisegam, je ta, da mora copat, ko ga pomerim v trgovini sesti "iz prve". Tisto, se bo že "ulaufal", ponavadi ne deluje, tisti "iz prve" pa me nikoli niso razočarali.
Glede ponovnega zagona kolena pa: postopno in potrpežljivo, ko pa se začne pojavljati bolečina, pa dan ali dva pavze in potem počasi naprej. Predolge pavze niso v redu, ker mišični tonus popusti in si spet na začetku.
 r0b3rt
Lahko kakšen nasvet po kolikšnem času in kako naj začnem? Kakšno razdaljo, kako stopnjujem,...
 guardy
Sem imel isto tako kot ti, odstranili so precej meniskusa, s tem, da imam še vedno pretrgano sprednjo križno vez. Ker sem tudi "malo" pretežak sem se probal prisilt k teku.

Kupil sem Saucony ProGrid Omni 9 in sem super zadovoljen, koleno me ne boli med tekom, kot me je prej. Torej priporočam Saucony.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA