Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa smo odtekli Olimpijski tek - 9 km, Koper 2011. Štartali smo z zamudo desetih minut, a se je izplačalo. Lepo vreme, družba enkratna... Pred štartom nas je pozdravil sam župan Boris Popovič s predstavniki olimpijskega komiteja. Med nami je bil olimpijec Marko Račič, ki je bil na olimpijadi že leta 1948 v Londonu, res pohvalno. Pridružil se nam je tudi Peterka. Srečal sem tudi Biza iz našega internetnega Tekaškega foruma... Hvala Biz.
Lepa ravninska tekaška pot, ki je vodila iz Bonifike tudi skozi luko. Ta del je bil meni še posebej všeč zaradi tega, ker mi je bila luka do sedaj neznana, zaradi slepote si je nisem predstavljal in mi je res veliko pomenilo, da sem jo pretekel. Tekaška pot se je nadaljevala mimo mestne plaže po sprehajalni pisti vse do Semedelskega podhoda nazaj proti Bonifiki... Sonce je močno pripekalo, še dobro, da so bile umestne postojanke, pa je šlo nekaj vode v usta in nekaj po glavi...
V športnem duhu smo povezani...ni ovir in pregrad... v športnem duhu je vse lažje! Hvala sotekaču Dašu, Olimpijskemu komiteju, mestni občini Koper, društvu slepih in slabovidnih Koper Dragu Šajnu, Tekaškemu forumu.... vsem, ki so bili v športnem duhu z mano...Moj čas je bil 50 minut. Tečem raziskovalno...za svojo dušo...
Mimogrede...Res ste tekači najboljša družba, javilo se mi jih je kar nekaj iz vseh koncev Slovenije za spremstvo v bodoče iz Tekaškega foruma...Hvala vsem in vsakomur posebej še enkrat...!
V športnem duhu vse do Olimpijskega teka Koper 2012...Srečno!
Uporabniški avatar
 Zd.
Lep tek, dobra organizacija.
Škoda le, da je bila proga nekoliko ornjena - če sem prav slišala napovedovalca, so jo morali čez Luko nekoliko skrajšati. To je verjetno botrovalu temu, da kilometri ob poti niso bili označeni (no, vsaj jaz jih nisem opazila - lahko pa, da sem kaj spregledala zaradi gneče :) )
A je morda kdo izmeril točno dolžino proge?
Zd. napisal/-a:Lep tek, dobra organizacija.
Škoda le, da je bila proga nekoliko ornjena - če sem prav slišala napovedovalca, so jo morali čez Luko nekoliko skrajšati. To je verjetno botrovalu temu, da kilometri ob poti niso bili označeni (no, vsaj jaz jih nisem opazila - lahko pa, da sem kaj spregledala zaradi gneče :) )
A je morda kdo izmeril točno dolžino proge?

jaz pa se ne strinjam, organizacija je bila zelo pomanjkljiva:
- nobenih WC-jev blizu štarta (po koncu teka sem jih videl izven štadioma)
- štart, ki je bil napovedan ob 11.00 se zgodil z več kot 10 min zamude
- na prvi okrepčevalnici so šele napolnili kozarci, ko smo šli mimo, tako, da komaj mi je uspelo nekaj pit (več kot 25 stopinj), drugih okrepčevalnic nisem videl, so mi potem povedali, da druga je bila dober kilometer naprej od prve.
- proga skrajšana na 6.700 metrov (po moji uri), tole smo šele ugotovili, ko smo prišli na cilj, oni so že vedeli na štartu.

Drugače je bil zelo vroče dan za tek, lep dan za uživati slovensko obalo.
Tudi mi smo bili tam! :) Čeprav sem bila do zadnjega trenutka precej skeptična, da nam bo uspelo, se je v zadnjem hipu vse poklopilo (dobili smo varuške za našega kužka Jaka - hvala, lokostrelci!, sinko pa je sit in previt zadovoljno zadrnjohal v vozičku), tako da smo se na pot lahko podali vsi trije - dvomesečni sinko Rok v vozičku, Mitja in jaz. Proga je bila kar zanimiva, žal je minilo prehitro...
Vesela sem, da sem se po enem letu (po lanskih 4 občinah) spet udeležila kakšnega teka; še bolj pa sem vesela, da smo progo pretekli kar cela družinica. :laola Mitja pravi, da ga voziček ni prav nič oviral, tako da upam, da naslednjič skupaj pretečemo kak polmaratonček...

LP, Vanja
Pozdravljeni,

hvala za vaše komentarje, ki so zelo dobrodošli in jih bomo upoštevali naslednje leto. Žal nam je, da je bila proga skrajšana v zadnjem hipu, ker je bil del teka skozi Luko Koper (ki je sicer za ljudi zaprta) zaradi delovanja v pristanišču prenevaren in nismo želeli tvegati nesreče, sploh glede na to, da je bil tek netekmovalne narave.

Veseli smo, da je mini olimpijada za otroke odlično uspela, da so se otroci zabavali tudi v vrtcu ter da se je dogodka udeležilo veliko olimpijcev.

lp

Matic
Organizacija teka je bila za moje pojme na zelo visokem nivoju, seveda so bile tudi pomanjklivosti, kot je napisano zgoraj, ampak te najdeš prav povsod, če jih želiš najt.

Vse pohvale organizatorjem, zagotovo še pridemo !!! :clap:

Vandrovc... tebi in tvojemu sotekaču pa svaka čast ! :laola

Pozdrav iz Maribora !

Kristijan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA