No sedaj se pa lahko oglasim.Seveda sem čakal na javljanje Zajca, ker on je res CAR.Ko sem ga prvič srečal na Sladkih 6 je bil dober čeprav se mi je zdel, da teče nekako postrani. Od takrat ga vsakič ko ga srečam z veseljem pozdravim in glej ga zlomka, nikoli ne ostane dolžan odziva, pa čeprav je to na teku v krogih lahko zelo velikokrat. Kapo dol.Če bi bila moja želja da sem tako dober kot ti, bi verjetno nehal z tekom, ker bi bila neuresničljiva.
Moj letošnji Balaton je bil zaradi lanskega odstopa na 82km zelo v oblakih.Hotel sem ga premagati,čeprav mi ni blo čist jasno kako bo to natanko potekalo.Še bolečine v gležnju teden pred štartom so me odvračale od nastopa, a tri dni pred štartom je padla odločitev. In to pravilna! Odlično vreme, še boljši suport Jožeta in Mareta,več izkušenj,pamet.Seveda sem se zavedal, da je lahko vsega v trenutku konec in ko me je na 50km zagrabila močna kriza sem bil resnično v dvomih a lahko to jaz res zmorem?.Hvala prijatloma, da sta me umirila,spedenala in porinla naprej v borbo z samim sabo.Prepustil sem se njuni pomoči okoli pijače,hrane,masaže,navodilom in mislil res samo še na tek.Ne vem od kje se je začela nabirati neznana moč, ki mi je dajala zagon, da sem tekel kot bi bil na začetku.Res mi je šlo dobro in kar nekaj tekačev sem pustil za sabo, čeprav se tudi hoje nisem odrekel, samo naprej,naprej.Se je pa proti jutru pojavila nova težava v obliki neizmerne želje po spancu in okoli 180km sem dobesedno dremal med hojo. Še sreča, da je bilo to na kolesarski stezi in ne na cesti. Težavo smo odpravili tako, da sta oba člana suporta do konca izmenično tekla z mano.Bila sta navdušena nad tempom,mene pa je vonj po cilju gnal naprej.Vse tiste vmesne misli o prihodu v cilj in adrenalin ob tem je bilo potrebno potisniti vstran, ko pa je resnično prišla tista zadnja dolina,pred ciljem še navijanje TF-jevcev, pa je vse privrelo na plan,brez zavor. Vrisk,smeh,solze, kaj češ lepšga. Vsi dosedanji rekordi pomaknjeni navzgor,jaz pa živ

.Da poludiš!
Ne vem, če bom še kdaj odtekel cel krog, vem pa zagotovo:to je v prvi vrsti borba z sabo, ne oziraj se za drugimi,tekmuj sam s sabo in če boš dober, boš zmagal, pa ne glede katero mesto boš osvojil. Pa dober suport je zakon!!!!
Tudi ostalim vse čestitke!