teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Barb
Bajsi napisal/-a:Sladica pa je pojem zase in se imenjuje Salzburgeršpocl ali Solnograški žličniki:

...tista,ki je mene na svet spravila, tudi obvlada tole zadevco,...in res je tale sladica meggggaaaaa
Bajsi se priporočamo kdaj :wink:
Tole in koktejl,pa bo :wink: :P
Uporabniški avatar
 Bajsi
Barb napisal/-a:...tista,ki je mene na svet spravila, tudi obvlada tole zadevco,...in res je tale sladica meggggaaaaa
Bajsi se priporočamo kdaj :wink:
Tole in koktejl,pa bo :wink: :P

Helou!
A babco ti še poznaš?
A zdaj ti pa tudi samo koktejl ni več zadosti!? Ti požrešnica, ti!
Uporabniški avatar
 Barb
Bajsi napisal/-a:A zdaj ti pa tudi samo koktejl ni več zadosti!? Ti požrešnica, ti!

Če mi kdo ponudi prst,običajno-za rezervo,zgrabim še malo več,kot samo roko :!: :roll: :P
Uporabniški avatar
 pegaz
Živjo,

Poglej, koga sem srečal v Dublinu! (in kdo koga grabi za roko) ;)

Slika
Slika
Uporabniški avatar
 tini
Samo, da ni kaksnega irish breakfasta skuhal- a ne dublinersi :twisted: !

lptini
Nazadnje spremenil tini, dne 11 Nov 2004, 00:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Hja, nisem si mogel kaj, da vas ne bi šel malo kontrolirat. Big Brother aka Swedish Chef is watching you!
pies: Pegaz, zakaj me pa nisi prinesel?!??! Nekdo bi bil zelo vesel takega darila. Četudi bi si ga moral kupiti.
Uporabniški avatar
 runner
Konju jedan leteči, :lol:
lahko bi Bajsiju prinesel enga.
Uporabniški avatar
 pegaz
Bajsi napisal/-a:pies: Pegaz, zakaj me pa nisi prinesel?!??! Nekdo bi bil zelo vesel takega darila. Četudi bi si ga moral kupiti.

runner napisal/-a:Konju jedan leteči, :lol:
lahko bi Bajsiju prinesel enga.

OK, OK, tile hinti so vedno manj subtilni. Kdo je naslednji, a me bo kakšen nasilnež a la Nataša še po glav butnu, a? ;)
Dobr, Runner, teb oprostim, ko si še v battle moodu. :)

Ustavte kojne, kajne panik, bomo vidl, kaj se da narest. Sicer pa mamo pr nas politiko daril vezano na koledar.
("Bajsi, a si bil kaj priden letos? A si delal naloge in tovarišico pa mamico ubogal? A znaš kakšno pesmico? Hmmm, pa poglejmo, kaj mam zate u žaklnu...")
:P
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Včeraj nismo bili ravno kuhalno razpoloženi, zato smo začeli in končali z govejo juho in njenimi vsebinskimi dobrotami.
Goveja župa se skuha po vsem dobro znanem receptu:
Kila mesa za župo, mozgova kost, korenje, zelena, koleraba, ohrovt, petršilj s korenino, čebula, česen, por, poper v zrnju in sol. Zalito z vodo (5l) in nekaj ur kuhanja ob minimalnem brbotanju.
Ko je juha kuhana jo precedimo in zakuhamo kakršnekoli jušne dodatke.
Pri nas so bili domači rezanci.
Mozgova kost:
Na tanek kos črnega kruha izpihamo mozeg, solimo in popramo. Pojemo dokler je mozeg še vroč in mehak. Hladen je precej "voskast". Zraven seveda vsa zelenjava in krožnik vroče še neprecejene juhe brez zakuhe.
Meso iz župe v solati s popečenim kruhom:
Meso narežemo na majhne "cuflne". Malo korenja iz juhe, narezan na kolobarje. Dva, tri filete slanih inčunov. Tri v trdo kuhana jajca, narezana na kolobarje. Glava čebule, narezana na tanke lističe. Dve žlici majoneze. Ščepec mešanice provansalskih začimb. Sol, poper, olivno olje in kis. Zelo rahlo premešamo in pazimo, da nam jajca čim manj razpadejo.
Za dlan velike in prst debele kose črnega kruha popečemo v tavi, omaščeni z olivnim oljem.

Mi smo se zraven basali še s skledo zelene solate s fižolom.
Pili smo jabolčni sok in se sladili s Solnograškimi žličniki (ki jih najdete v opisu nekaj postov višje).
Čez vse to pa Avseniki, ali Slaki, ali pa katerakoli druga "goveja" muska!!

Pegaz, Miklavž je "na dohvat ruke". Kako kaj tvoj žakelj?! Upam, da me ne boš razočaral in mi povedal, da v Dublinu nisi ugrabil ali odkupil moje malenkosti ter si samo malo hecal!?!?
Uporabniški avatar
 pegaz
Bajsi napisal/-a:Pegaz, Miklavž je "na dohvat ruke". Kako kaj tvoj žakelj?! Upam, da me ne boš razočaral in mi povedal, da v Dublinu nisi ugrabil ali odkupil moje malenkosti ter si samo malo hecal!?!?

Bajsi, Bajsi, a si napisal pismo? A treniraš pesmice? Si še vedno (?) priden? Zdaj je čas za darila. Ta čas TRIJE strici nosjo, ni šment, da en ne bo mel česa zate. Prej al slej. ;)
Good things come to those who wait.
(nč bat, vse je pod kontrolo).

LL, Pegaz :)
 Matrix
Bajsi,
glede na to, da si kuharski madžioničar :clap: , pa da so tukaj cajti za prenažiranje, a imaš kakšno idejo, al pa ene par idej, za božično večerjo in silvestrovanje? Saj veš, da tamlade impresioniramo ate pa mame, pa tašče pa taste. Da ne bo pol tistga pomilovalnega pogleda na njihovega sina: "Ja, sej se mi res zdi, da si v zadnjih letih, kar za sebe žvita, fejst shujšu! Kdaj si pa nazadnje kej toplga pojedu?" :evil:

Hvala in pozdravček!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
I'll think about it! In time!!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Matrix me je izval, da za njegovo postavljanje pred tastarimi sestavim nekakšen jedilnik.
Sumim, da imajo njegovi tastari prav, ko menijo, da tamladi nič ne jejo in so preveč kumrni, zatorej smatram, da tamladi niso preveč izvirni, ali pa jim prehrana v smislu maščob ne pomeni kaj preveč.
Iz "izivanja" sem razbral, da naj bi delali popolne večere za Božič in Silvestrovo. Torej dva večera in dve večerji.
Ker zna biti, da bo tole moje improviziranje precej dolgo, sem se odločil, da vam priporočam slavnostna večera s pojedinami v dveh delih.
Seveda pa vse ob svojem času.
Nekako še ta teden "Popolni božični večer".
 Nataša
Bajsi, Matrix je punca :shock: :!: :wink:
 Matrix
Joj, Bajsi, sej stvar ni tko resna! Ne zahtevam in ne pričakujem od tebe kakšnega blazno popolnega, brezhibnega in oh in sploh jedilnika. Samo tko sem te vprašala za nasvet, ker maš dost zanimivih idej. Pa ne samo tvoji prispevki, tudi od drugih pade kej zanimivga. Niti nism hotela, da se zdej s tem obremenjuješ! Samo tko sem misla, če maš kako fajno idejo, ne pa, da boš zdej zaradi mene izumljal kaj novega. :shock:
Pri meni tudi ni problem, da sem brez idej in znanja. Samo, mami in tašča sta obe super kuharici, pa bi se jima midva z mojim z večerjo al pa kosilom zahvalila, ker naju celo leto čez vikende hranita in razvajata. :roll:
Nate sem se pa obrnila še iz čisto praktičnega razloga: medtem, ko visim na najljubšem forumu, :hack: lahko poleg nasvetov za športanje, poberem še nasvete in ideje za kulinarične užitke.
Tko da, Bajsi, ni panike. Ampak vseen hvala za trud! :lol:
BTW: Ja, punca sem! Zdej si verjetno to že tud sam ugotovil! :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA